Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123aaa

POMOZCIE MI BO JUZ NIE WIEM......

Polecane posty

Gość 123aaa

zmieniam tabletki z microgynon na yasminelle lekarz mi kazal wziasc pierwsza tabletke bo siedmiodniowej przerwie, a teraz przeczytalam ze jak sie zmiania tabletki maja inny sklad to nalezy je wziasc w pierwszy dzien krwawienia I JAK JA MAM JE WZIASC jak w pierwszy dzien krwawienia to dzisiaj i nie wiem co robic pomozcie.

Gość 123aaa
prosze piszcie bo jak musze wziasc dzisiaj to juz bo ja zawsze bralam tabsy rano.

Gość jola87
w przypadku zmiany innych dwuskładnikowych tab. anty.należy zakończyć przyjmowanie wszystkich tab. z dotychczas stosowanego opakowania.Następnego dnia należy przyjąć tab. z nowego opakowania tych anty.które zamierzasz obecnie stosować. W tym czasie nie ma potrzeby stosowania innych metod anty.W razie zmiany z tab. zawierających wyłącznie progesteron pierwsza tab. powinna być przyjęta w dniu wystąpienia miesiączki

Gość mzbpb
jezeli chodzisz do zaufanego gin. zrob tak jak kaze wez pod uwage ze na ulotkach pisze ze jezeli lekarz nie zaleci inaczej wez itd......lekarz to raczej kompetentna osoba wiec ja bym zrobila jak on kaze

Gość dziewczyny poradzcie prosze
jola - widze ze ty jestes zorientowana, powiedz prosze, jak w taki razie bedzie z przejsciem cilestu na yasminelle? ma byc przerwa czy od razu moge zaczac brac y. tuz po skonczeniu cilest?

Gość 123aaa
czyli mamdzisiaj wziasc pierwsza tabletke????????????????????? czy po 7 dniowej przerwie

Gość jola87
tak jak już napisałam dla 123aaa to zależy od tego ilu składniowe są twoie obecne tab. i na ile składnikowe zmnieniasz

Gość 123aaa
ale ja nie wiem jaki maja sklad

Gość dziewczyny poradzcie prosze
i cilest i yasminelle sa 2skladnikowe. czyli nie robic przerwy, dobrze rozumiem?

Gość 123aaa
:( juz nie wiem co robic zadzwonilabuym do jakiegos ginnekolaga ale nie mam numeru jestem w tej chwili za granica

Gość 123aaa
jola a ty nie wiesz moze jakie sa te tabletki???

Gość jola87
ja na twoim miejscu wzięłabym po 7 dniowej przerwie tak jak to robiłaś do tej pory tylko w pierwszym miesiącu nowych tab. używałabym dodatkowego zabezp.bo microgynon i yasminelle kwalifikują się do tab. dwuskładnikowych bo zawierają dwa hormony

Gość 123aaa
tylko tyle przeczytalam w internecie ze microgynon21 ty lek zlozony

Gość 123aaa
a dlaczego musze sie zabezpieczac dodatkowo ??

Gość jola87
ze względu na to że te pierwsze twoje tab. są silniejsze mają większy skład od tych które zmierzasz teraz stosować yasminelle - mają mniejszy skład hormonów ale jak chcesz możesz się nie zbezp. decyzja należy do ciebie z zabezp. byłoby pewniej

Gość 123aaa
no na pewno bylo by pewniej to jaka jest skutecznosc yasminelle skoro musze sie i tak zabezpieczac dodatkowo maja mniejsza ilosc hormonow ale tez sa tabletkami antykoncepcyjnymi jak zaczelam brac microgynon21 to nie musialam sie dodatkowo na poczatku zabezpieczac. przeciez pierwsza tabletka powinna zabezpieczyc nie wazne jaka ma ilosc hormonow. tak mi sie wydaje

Gość 123aaa
kto byl w podobnej sytuacji??

Gość maja1983
kazde tabletki antyk. nawet jesli sa slabsze od innych tabletek daja zabezpieczenie poniewaz znajduje sie w nich odpowiednia ilosc hormonow aby inie doszlo do owulacji...

Gość 123aaa
czyli musze sie dodatkowo zabezpieczyc na poczatku???