Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka za rok

pytanie do studentow,ktorzy zdali dobrze mature z....biologii,chemii lub fizyki!

Polecane posty

Gość maturzystka za rok

hej jestem w II klasie LO za rok bede zdawala mature.Oprocz polskiego i ang.,chce zdawac biologie,fizyke i chemie-wszystkie 3 przedmioty na poziomie rozszerzonym,poniewaz bardzoooo bym chciala dostac sie na Akademie Medyczna i wlasnie mam do Was pytanie: w jaki sposob mozna sie dobrze uczyc,tak zeby przerobic caly material przez rok,chodzi mi o te trzy przedmioty,bo ja nie wiem jak sie do tego zabrac.... . moze macie jakies metody,sposoby,moze uczyliscie sie z jais ksiazek ktore Wam pomogly,strasznie sie boje juz w 2 klasie,chcialabym bardzo zdac te trzy przedmioty tak na 80%,!!!! jesli mcie sprawdzone sposoby,albo wiecie jak sie efektywnie uczyc to prosze PISZIE,udzielcie jakis rad,jest to dla mnie bardzo wazne!!!!!!!!!!!

Ja zdawałam fizykę i powiem tak: jak przerobisz całego, 2-tomowego kruczka, to spokojnie ją super zdasz :] tam masz tez teorię itp., ale wiadomo, że lepiej to robić z nauczycielem... Najważniejszy jest nauczyciel. Biologia to po prostu dużo dużo kucia:] poproś nauczycielkę o polecenie podręcznika, jeśli nie masz rozszerzonej biologii w szkole. Tak samo jest chyba z chemią. pozdrawiam i życzę powodzenia:)

Gość maturzystka za rok
dzieki :) prosze o wiecej:)

Gość ucz sie kinematyki automatyki
inżynieryjnej specyfikacji PLC PLD CAD CAM CAE MES i zarobisz więcej niż te lekaze

Gość jestem pelen podziwu
dla osob zdwajacych mature rozszerzona z fizyki :) Jesli mozna spytac na jaka AM się wybierasz ? http://tnij.org/kroweczki

Gość maturzystka za rok
na Akademie Medyczna w Szczecinie,a co???

Gość matko jak strasznie smierdzę
ropą i cały jestem udupiony wapnem i cementem o matko !!!!

Gość maturzystka za rok
dzieki wata grzechu:) a moze cos z chemii albo prywatne porady jak sie uczyc zeby sie nauczyc???:D

Gość matko jaki jestem podniecony
dotykam se tam ręka przez spodnie i odczuwam niesamowite podniecenie chyba zaraz strzele ejakujalatem w majty !!!!

A pytam się ... bo od roku 2008 na niektórych uczelniach np. na Śląskim Uniwersytecie Medycznym (była ŚAM) fizyka rozszerzona nie będzie wymagana przy rekrutacji na Wydział lekarski :)

Gość moja córka się brendzluje
wczoraj uchyliłem drzwi od pokoju mojej 17letniej córki... odrazu zwróciłem uwagę na monitor... oglądała filmiki erotyczne, i dotykałą się tam... było mi strasznie wstyd więc się wycofałem... stałem jak idiota pod jej drzwiami... wkońcu zapukałem, oczywiściezdążyłą już wyłączyć stronkę ... coś we mnie wstąpiło.. zacząłem krzyczeń, oczywiście natychmaist komputer wyleciał z jej pokoju.. teraz czuję się z tym dosyć podle, po pierwsze chyba źle ją wychowałem... wkońcu to jeszcze dziecko!! skąd w niej takie zboczenie!! poza tym zrobiłem niezła awanturę i aż nasz starszy syn dopytywał się co się stało... chyba się domyślił, mojej córce jest bardzo wstyd ale z drugiej strony jak ona może?? nie wiem w tym momencie co zrobić. w zasadzie od wczoraj ze sobą nie rozmawialiśmy...

Gość maturzystka za rok
ale super!!!! a nie wiesz czy w przypadkiem w Sz-n nie ma albo nie bedzie takich przyjemnych zmian???

Gość biol-chem-fiz
Ja zdawlam tak samo jak ty bilogie chemie i fizyke wszystko rozszerzone i zdalam biologia 83 chemia 85 a fizyka 67 . Polecam podreczniki z operonu oraz zbiory zadan z operonu bo super sie z nich uczy:) Pozatym chodzilam na korki i to tez duzo daje bo wiaodmo taki ktos sie bardziej pzryklada niz nauczyciel w skzole no chyba ze masz wyjatkowe szczescie i super nauczycieli;P ale zkorkami to wiaodmo jak jest kasa;/ fajna jest stronka z operonuw lasnie tam sie co rok ukazuje kalendarz pzrygotowan do amtury i masz wyszczegolnione co powinno sie przeorbic w jakim czasie zeby sie wyrobic do matury:) aa i z tego co wiem to wiekszosc wydzialow lekarskichw tym roku juz rezygnuje z fizyki:) tzn mozna zdawac tylko biologie i chemie:) a gdzieniegdzie jest tak ze biologie a fizyka lub chemia do wyboru:)

Niestety nie mam pojecia :(

Gość maturzystka za rok
dziekuje bardzo,ale ja wlasnie nie wiem czy w Sz-n tez i nie wiem jak sprawdzic bo bylam na stronie ale tam nic nie ma kurde....... a mam do Ciebie pytanie po pierwsze gratulacje wnikow na maturze tez bym takie chciala:) a mozesz dokladnie podac mi inf. co do tych odrecznikow z operonu bo ja wlasnie mam operonu z chemii ibiologii ale tam nie ma takich informacji:(

Gość biol-chem-fiz
wejdz na stronke www.operon.pl i tam sa zestawy podrecznikow i rozne inne ciekawe inf odnosnie matury z wybranego pzredmiotu:)

Gość maturzystka za rok
do bylo ytanie do buol-chemi-fiz

Gość maturzystka za rok
???

Gość maturzystka za rok
uuuuuuu no czy ktos wie??? to jest ogromnie wazne dla mnie

Gość maturzystka za rok
dzieki. a wiesz cos odnosnie PAM??

Gość maturzystka za rok
!!!!!!!!!!! help ja szukam ale znalezc nie moge!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!! !!!!! !!! !!! !! !

\"brak wymogania rozrzeszonej fizyki\" i wogole bedziemy mieli zajebistych specjalistow :o

Gość biol-chem-fiz
Poznaska akademia juz od lat wymaga tylko biologii i chemi

Gość maturzystka za rok
a to nie jest tak ze w poznanskiej trzba pisac testow z che.i biol.????? i nie biora matury???? ale szczecin.....:( kurka nigdzie tego nie ma!!

Gość maturzystka za rok
szukam szukam szukam

Gość biol-chem-fiz
dokladnie nie wiem ja do poznania nie skladalam:P moj kolega tam skladal ale zadnych testow chyba nie pisal;/ te testy to byly na wsyztkich akadamiach medycznych ale jak byla jeszcze stara matura z tego co wiem :) o Szczecinie tez nic nie wiem bo to nie moje rejony

Gość maturzystka za rok
a nie wiesz mzoe gdzie to sprawdzic??? bo jakby nie bylo fiz.to o jedeen przedmiot mniej.......... ale podobno w tym roku chemia byla trudna a fiz.trudniejsza od poziomu podstawowego

Gość biol-chem-fiz
no chemia jak dla mnie byla w tym roku tragiczna;./ ale za to biologia banalna (choc zmoich wynikow mogloby wygladac na odwrot hehe:) wiec pewnie w tym roku chemia bedzie prosta bo oni to robia tak jakos na pzremian;/ w sumie ta chemia to nawet AZ taka trudna nie byla tylko zupelnie inna niz zawsze inne typy zadan:) fizyka jak to fizyka ale wydaje mi sie ze w miare byla:) prostsza niz w zeszlych altach;P a podstawowego arkusza nie widzialam:P jesli koniecznie chcesz sparwdzic jak wygladaja te wymagnia to po rpostu zadzown tam do dziekanatu i pani ci wszystko dokladnie wytlumaczy:) mozesz od razu spytac czy to dotyczny wsyztkich wydzialow lekarskich pewnie bedzie sie orientowac