Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak tylko pytam....

Imię HIERONIM

Polecane posty

Gość Tak tylko pytam....

Mój maż uparł sie zeby synkowi dać na imię Hieronim! Mi sie to imie niepodoba. Co wy o ty sądzicie?

o matko...straszne!!! moja rybka bojownik miała tak na imię....moje wszystkie bojowniki miały takie dziwaczne imiona...np.zygmunt,zenon,

Gość garkotłuk
takie sobie wcale nie takie złe

Gość garkotłuk
a drugi sie moze nazywac hipolit, imie tak samo pierdolniete, a zdrobnienia bedą hirek i hipek ;)

Gość Tak tylko pytam....
Moim znajomym tez sie nie podoba i rodzince tez nie no ale moj maz jest tym imieniem zachwycony :-( Oj bedzie sprzeczka w domu

Gość smu
w dupie miej rodzine i znajomych to wasze dziecko

Gość hihihihi
powiedz mężowi,że jak będzie targał 9 miesięcy dziecko,co 15 min.latał do kibla siusiu,zwymiotuje z 50 razy,da sobie zrobić lewatywę i naciąć małego to może być Hieronim:D A ponieważ ty to musisz wszystko przejść to jakiś przywilej ci się należy i imię wybierasz ty!!

Gość Tak tylko pytam....
do hihihihi - bardzo dobre argumenty! :-D

Gość hihihihi
ja nie żartuję,tak powiedziałam mojemu i był koniec dyskusji w temacie:D

Gość ta jak Hiruś skończy 18 wiosen
spuści tatusiowi wpierdol za to walnięte imie ...nie mozna być takim egoistą ...bo mu sie tak podoba ??????!!!!! -to niech dopełni wszelakich formalności w urzedach i zmieni sie na Hieronimaa :classic_cool:

HIERONIM Pochodzenia greckiego, od słów hieros (święty) i onoma (imię). Oznacza: noszący święte imię. Znane w Polsce od XII wieku, również w formie Jeronim. Po dostosowaniu do fonetyki polskiej przyjęło formę Jarosz, która utrzymała się do dziś w nazwiskach. Zdrobnienia: Hieronimek, Hirek, Jeronimek, Jaroszek. Inne formy: Jaronim, Jeronim, Jarosz. Obce formy: Hieronimus (łac.), Jerome, Jerrome, Gerome (ang.), Jeronimus, Hieronymus (niem.), Jérôme (fr.), Jeronimo (hiszp.), Gerolamo, Geronimo, Girolamo (wł.), Eronim (ros.), Jarolím, Jeroným (czes.), (słowac.), Jeronim, Jerko, Hijeronim (połud.-słow.), Jaras, Jeronimas (litew.), Ieronimos (gr.), Ronimus (fiń.), Jeromos, Jelek (węg.). Forma żeńska: Hieronima. Hieronim - Wywodzi się od słowa oznaczającego \"święty\". Charakter: Są to z pewnością ludzie o trudnym charakterze, jak wszyscy ci, którzy mają coś ważnego do zrobienia. Mogą znaleźć się na czele wielkich ruchów społecznych, albo też, ulegając swemu cholerycznemu charakterowi - stracić kontakt z rzeczywistością. Są to ludzie kulturalni, inteligentni, ale zarazem apodyktyczni, uparci i konsekwentni. Dodatkowo są pewni siebie, niezależni, przedsiębiorczy i dokładni. Kochają rodzinę, ognisko domowe. :classic_cool:

Gość no i co z tego ....
nie przekonuje mnie to nic a nic ! wręcz odwrotnie ... paskudne imię\...

Gość Allla222
Bardzo oryginalne imię, napewno nie zdaży się w przedszkolu drugi "hirek"

mi sie kojarzy z teleexpresem - a teraz wiadomosci muzyczne ---hirek wrona

u nas w rodzinie jest 70 letni hirek mówimy na niego herek:)

Gość tyna1984
babo co ty sie pytasz podoba sietobie i mezowi??ładne imie niby tradycyjne ale wymyślne popatrz tez pod wzgledem jak bedziesz wolac i jak w szkole beda mówic a jesli wszystko pozytywnie rozpatrzone to poprostu daj.to jeszcze moge zaakceptowac ale mam w rodzinie dziewczyne ktora dala na ime chlopcu natan przepraszam ale to jest tragedia !!!!!!!!!!!!!!!jak by nie bylo naszycg imion tylko niby taka amrykanka to jest do opi... meza ze pozwolil na to ja moje male nazwalam po naszemu i wszyscy sa zachwyceni i ksiadz w kosciele powiedzialw koncu normalne imie a nie jakies sandry oksany boze dojdzie do tego ze ludzie zaczna dzieci kaloryfer nazywac.rób tak jak tobie sie podoba pozdrawiam.ps tylko nie szukaj daleko a w polskich imionach zeby dziecka nie krzywdzic

Gość 1111111111111
a ja powiem,że nie podobają mi się polskie imiona-niestety :o,większoś popularnych u nas np Anna, Katarzyna tez nie są polskiego pochodzenia a nikt się ich nie czepia moja mama miala na imię Izabela,uważam,że piękne imię i niestety tyna 1984 -nie polskie:P ale wcale nie uważam,żeby moja babcia ją skrzywdziła dlaczego nie chcecie zrozumieć ,że są różne gusta i nieciekawie by było jakby trzeba było nadawać imiona pochodzące tylko z własnego kraju

Gość 1111111111111
do autorki - imie powinno sie podobać Wam obydwojgu,chyba powinniście takiego poszukać mnie Hirek tez się nie podoba i nie zgodziłabym się tak nazwać syna nawet jak by mąż bardzo się uparł napewno znajdziecie imię z którego obydwoje będziecie zadowoleni

Gość tyna1984
a wyobraz sobie ze moja siostra tez ma tak na imie i tez mi sie wydaje ze zadna krzywda chodzi mi o imiona stare te ktore byly a anna mi sie podba bo wiesz jak mowilam krzywda jest dawanie imion oksana amnda itp.prosze zlitujcie sie nad dziecmi i jak mowilam my jestesmy w polsce a nie w ameryce i wogole przyjzyjcie sie kulturze innych narodow kazdy walczy o swoje o swoj jezyk i wogole tylko my wszystko od innych bo przeciez nasze gorsze.

Gość 1111111111111
no cóż chyba mam poprostu spaczony gust :o podoba mi się imię np Nikola,śliczne wg mnie a tak wg innych bardzo krzywdzące,pochodzenia greckiego (nie mylić z amerykańskim)