Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolandina

beta hcg

Polecane posty

Gość Jolandina

W sobotę miałam stosunek, który mógł skończyć się zapłodnieniem. Okresy mam nieregularne więc czekanie do 1 miesiączki jest o d.. potłuc. Kiedy mogłabym zrobić taki test najwcześniej, żeby pokazał prawdę? Mówię o teście z krwi. Pozdrawiam.

3 tygodnie, wcześniej wykonany test nie musi być wiarygodny w przypadku negatywnego wyniku

Gość Paulina88
mi ginekolog powiedziala, ze spokojnie moge juz po dwoch tygodniach zrobic i miec pewnosc- i tak wlasnie zrobilam- wynik byl negatywny i faktycznie nie bylam w ciazy... na wikipedii jest nawet napisane, ze juz po tygodniu mozna takie badanie zrobic :) bo hcg pojawia sie we krwi od razu po implantacji zarodka a wiec jakies 3-4 dni po zaplodnieniu :)

Wikipedię edytują Użytkownicy całego internetu.Prawda jest taka, że hormon produkowany jest od zagniedżenia, do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12 dniem po owulacji (sprawa indywidualna, u jednej już 6 dnia, u innej 12-go). Natomiast do apłodnienia może dojśc nawet 5 dni po stosunku, stąd test wykonany po 2 tygodniach może, ALE NIE MUSI być wiarygodny.

Gość Paulina88
nie wiem jakie sa Twoje kompetencje, ale wydaje mi sie, ze ginekolog poloznik zna sie na rzeczy...

Ginekolog ginekologowi nierówny - popytaj wielu, to zobaczysz jak wiele opinii usłyszysz.Nie trzeba być lekarzem, by wiedzieć kiedy dochodzi do zapłodnienia, zagnieżdżenia, wzrostu stężenia hCG.

Gość Jolandina
no to teraz mi gwozdzia wbiłyście! Na razie zrobilam zwykly siusiany ale nic nie pokazal, w sumie nie dziwne!