Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stare płyty i kasety audio

Jak przerabiać na kompie

Polecane posty

Tzn. jakim programem najlepiej powycinać szumy taśm, trzaski czarnyvh płyt itp. ? Wie ktoś ? Przegranie na kompa to banał - wystarczy podłączyć do wejścia karty dzwiekowej

www.google.pl A tych programów jest ze czterdzieści.. i nie wiem jeszcze ile net ich tam mieści. :P

Ze względu na to że mój ulubiony system operacyjny to linux polecam audacity. Natomiast nie wiem jaki program jest w tej chwili najbardziej popularny. Bo na temat takiego programu najłatwiej uzyskać pomoc w sieci.

ale są specjalne programiki , np. Magix Audio Cleaning Lab. Niestety w necie tylko wersja demo

Audacity jest za friko. I ma potężne możliwości. Nie wiem czy nadaje sie do twoich potrzeb(podejrzewam że tak) sam nie bawiłem się w takie rzeczy. Natomiast używam go na co dzień do dzielenia plików mp3 np. Jak cała płyta jest jak jeden utwór.

Za wikipedią. { Audacity to zaawansowany i wielościeżkowy edytor plików dźwiękowych rozpowszechniany na licencji GNU GPL. Program dostępny jest w wersjach dla systemów typu Unix/Linux, Microsoft Windows i Mac OS. Audacity otwiera pliki WAV, AIFF, AU, MIDI, MP3 i OGG, zapisuje zbiory WAV, MP3 i OGG. Program posiada rozbudowane menu efektów - dostępny jest między innymi kompresor, echo, podbicie basów, equalizer, filtry, odszumiacz, wyciszanie i inne. Audacity obsługuje też wtyczki LADSPA, nyquist i VST (przez vstserver), co pozwala na łatwe rozszerzenie jego funkcjonalności. } A więc chyba się nada.

ale kurde odszumianie w Audacity nie jest najwyższych lotów - pojawiają się jakieś metaliczne zniekształcenia wysokich tonów. Jak się ma dobry słuch to słychać. Chyba że robimy sobie mp3 na komórę czy odtwarzacza przenośnego

Może trzeba użyć jakieś dodatkowej wtyczki ? Mówię, ja nie wiem bo nie używałem audacity w tym celu. I nie upieram się że musisz to robić audacity. Pogrzeb może w google.