Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aborcjonnn

tak dla aborcji

Polecane posty

Gość aborcjonnn

Moim zdaniem aborcja powinna być dozwolona. Matka może mieć różne powody, by usunąć dziecko, niekoniecznie zwykły kaprys- może nie mieć możliwości znalezienia dobrej pracy, nie mieć warunków w domu do wychowania pociechy... To kobieta nosi w sobie maleństwo, więc w sumie to jej organizm- a skoro tak, to właśnie ona powinna decydować czy chce wydać na świat potomka czy też nie. Gdyby aborcja była legalna, w kraju nie zmieniłoby się nic oprócz liczby lekarzy, którzy trafiają za kratki po wykonaniu nielegalnego zabiegu... no i ich zarobków za przeprowadzenie "leczenia" pacjentki. Ile razy spotykamy na ulicy żebrzące kobiety, które stoją ze swoim dzieciaczkiem i mówią, że nie mają na chleb, ile razy widzimy matki samotnie wychowujące swoje pociechy. Osobiście uważam, że każdy powinien mieć prawo wyboru.

Gość popieram w 100

Gość popieram w 100
%

Gość takie matki powinny
najpierw pomyslec i sie zabezpieczyc a nie zabijac dziecko...poza tym zawsze moga oddac do domu dziecka

Gość popieram w 100
w domu dziecka bedzie miec gorzej

Gość tak powinna byc legalna
kazdy ma swoje sumienie i nikomu nic do tego jezli osoba nie moze wychowac dziecka

Gość dokladnie kazdy ma
swoje, rozne poglady i to jest tak jak z kwestia gustu - o tym sie nie dyskutuje

owszem, każdy ma swoje sumienie, i każdy i tak zrobi co chce... a potem będzie musiał z tym zyć, ale to już inna historia... ja wiem, że mnie nie byłoby stać (psychicznie) na taki krok i tyle a ta dyskusja do niczego nie zaprowadzi, zobaczycie... zaraz pojawią się mohery, pseudokatolicy w postaci \"madzi katoliczki\" które zeszmacą topik, po czym zostanie on usunięty :D wiec zakladanie tego typu topików jest daremne

Gość no wlasnie nie ty bedziesz
z tym zyc tylko ta osoba, wiec powinna byc legalna

tak legalna ale nie dla kobiet ktore mysla ze po co mi problem, ze nie chca dziecka bo tak aborcja tylko w 3 przypadkach no moze ejszcze jesli to jest naprawde skrajna bieda to wtedy tez bo drzec mordy ze aborcja powinna byc zakana to umieja ale pomoc rodzinie biednej to nie..

Gość aborcjonnn
jak dziewczyna jest mloda i wpadla to tez powinna miec prawo do aborcji

nie moge do konca powiedziec TAK dla aborcji poniewaz w jakis sposob nalezy bronic prawa do zycia tych malenstw a niektorzy ludzie maja taką mentalność, ze skoro aborcja jest dozwolona to i pewnie to nic zlego itp itd jestem za tym aby prawo do aborcji mialy kobiety zgwałcone bądź te których dziecko będzie po urodzeniu chore i wtedy maja prawo wyboru

a dlaczego?? aborcja to nie jest antykoncepcja decydujac sie swiadomie na seks powinna wiedziec ze konsekwencja jest ciaza no takie zycie! to moze kazda kobieta ktora zaciazy powinan od razu do lekarza na skrobanke?

Gość powinna byc legalna i juz
i nie fandzolcie o zabijaniu dziecka

Gość jak dziewczyna jest młoda
to nie powinna się ciurlać tylko uczyć!!!! a jeśli chce się ciurlać to guma nie gryzie!!

raczej pesymistka - a co jesli matka umrze przy porodzie? wydaje mi sie ze jesli kobieta wie ze porod moze ja zabic to powinna usunac i automatycznie miec podwiazane jajowody bo seks jest potrzeba i kazdy dorosly to robi wiec nie gadajcie ze mozna sie powstrzymac bo po prostu nie mozna

Gość bananowiec
jeśli widzi taką potrzebę, to czemu nie?

Gość jezeli nie czuje ze to czas na
bachora to usunac. ta kulka w brzuchu to nie dziecka tylko zarodek, wiec nie ma mowy tu o zabijaniu dziecka

Gość aborcjonnn
guma to nie jest w 100% zabezpieczenie, a jesli peknie to co ?

jak mozna tak mowic ze to tylko kulka?? tak malolata jest gotowa zeby uprawiac seks to jest rowniez gotowa na poniesienie konsekwencji nie czuej sie gotowa to niech tego nie robi!! nie ma 100% antykoncepcji i kazdy powinien wiedziec ze moze na niego wypasc ze zaciazy!

Gość ty też byłeś/aś taką KULKĄ
szkoda, że cie mama nie usunela

Gość bananowiec
tak, to ja do końca życia mam stronić od współżycia ze strachu? :) No proszę was.

bananowiec- nie ale trzrba byc swiadomym ze mozna wpasc nie ma 100% antykoncepcji i aborcja nie powinna byc ta antykoncepcja!! jesli wiesz ze wpadles, ze guma pekla to szybko do lekarza po tabletke!

Gość kulka nie kulka ale
to matka za nia odpowiada, i powinna miec prawo do decyzji

Gość aborcjonnn
kiedy zaczyna sie kobieta a kiedy dziewczyna ?