Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aborcjonnn

tak dla aborcji

Polecane posty

i po co ta \"dyskusja\" ?? czy dzięki temu, że każdy na pomarańczowo (względnie na czarno) wyklepie swoje zdanie aborcja zostanie zalegalizowana?? NIE! w Polsce nigdy (przynajmniej dopóki Kościół ma tak wiele do powiedzenia) aborcja nie będzie zalegalizowana i nie ma sensu prowadzić jałowych dyskusji

Gość no wlasnie na nic
ta rozmowa. kazdy ma swoje racje i inne poglady na ten temat.

Gość bananowiec
i właśnie to nazywa się dyskusją.

Gość oj dzieci dzieci do nauki
gdy dziewczyna przestaje myslec tylko o swojej dupie, i staje się odpowiedzialna za swoje czyny, czyli jest gotowa poniesc konsekwencje wspolzycia wtedy staje sie KOBIETĄ

Gość ooIga
NIE dla bezmyślnych kobiet, które myślą tylko o własnej przyjemności. Nie chcesz dzieci - podwiąz sobie jajowody :P

Gość jajowody
podwiązują po tym JAK JUŻ masz 3 dzieci więc wypowiedź bez sensu.

Jestem za aborcja w momencie gdy dziecko jest chore i stwierdzi to sie w momencie zycia płodowego, gdy matka ma trudną sytuację materialną itp przypadki,ale uwazam ze w rodzinach patologicznych powinno sie takim co maja 6 dzieci, chlaja wode, i znow sa w ciazy a polowa z dzieci jest w domach dziecka podwiazywac jajowody lub sterylizowac a potem moga sie gzic ile chca. Uważam, że najpierw trzeba pomyślec a nie dokonywac wybory czy chce sie miec dziecko czy nie jesk ono juz zyje w brzuszku. Poza tym gdyby aborcja byla legalna jak w UK, to mnustwo kobiet w ogole by nie myslalo o antykoncepcji, usuwałoby na potęge dzieci jak to jest tu, co gorsza tutaj mozna usunac dziecko do 24 tygodnia, a przeciez ono juz jest duze w takim wieku:(

soko ja gdzies czytalam ze badania plodu czy jest zdrowe i czy wszystko am na miejscu sa robione w 20tygodniu... wiec jak matka sie dowiaduje ze dziecko bedzie mialo downa albo cos to dobrze ze moze ejszcze usunac wtedy

tak, jeśli dziecko jest chore to masz rację nie jestem zadną dewotka, matka polka czy inne tam, ale sama mam 1,5 miesieczne dziecko i nie wyobrazam go sobie usunac nawet gdyby bylo nieplanowane, idac do lozka z mezczyzną zawsze trzeba liczyc sie z konsekwencjami, a nie sztuka byc cale zycie dzieckiem i wybierac sobie rodzaje odpowiedzialnosci, uwazam wiec ze aborcja tak, ale w okreslonych przypadkach np gwałtu, duzo razy okazywalo sie tez ze kobiety ktore nie chcialy miec dzieci bo wpadly, potem zalowaly ze w ogole tak myslaly bo inaczej jest sie jak jest sie w ciazy ja osobiscie mialam non stop doly, balam sie odpowiedzialnosci, ale wszystko sie zmienia jak zobaczysz ta mala istotke, i duzo kobiet jak ja nie wiedzialam tak i one nie wiedza jaka przyjemnoscia jest wychowywanie dziecka, bo nigdy go nie mialy, a pierwsza ciaza to i wyobrazenia sa rozne, zazwyczaj ze dziecko ograniczy wolnosc, ze koniec, ze teraz tylko pieluchy, ale tak nie jest, wszystko to kwestia organizacji czasu, a dlaczego mamy zabijac malego czlowieka ot tak sobie bez zadnej przyczyny, przeciez wiekszosc nas idzie do lozka z facetem z milosci lub pozadania i z tego powstaje czlowiek wiec z jednej strony milosc a z drugiej smierc? nie ponosmy odpowiedzialnosc za swoje czyny.

soko masz racje:) dlatego moim zdaniem dobrze ze tam kobiety moga to tego 24tyg usuwac ale tam chyba nie jest tak na zyczenie co? bo chyba musza podac jakis powod, jakies badania powinny byc zrobione anie ze babka przychodzi i od razu na stol na skrobanke

Gość biednaaa
jestem tez za tak i żadnej dyskusji, że też mogłabym być usunięta. Jeżeli byłabym usunięta jako zarodek to by mnie nie było i w czym problem, tak mamy za duże bezrobocie, a jak jest praca to za grosze gdzie nie można przeżyć. Przeciw aborcji to uważam są osoby bogate, bo mają z czego żyć.

Gość srednio zamozna
masz racje biednaaaa

Gość 161616
jestem za nie za aborcja;/ chyba ze dziecko jest chore to tylko wtedy. bo jesli sie poprostu nie chce dziecka to sie trzeba bzykac z zabezpieczeiem a nie ze potem je usuwacie bo nie macie za co wychowac itp;/. wkoncu to zywe istoty..

Gość bzykac z zabezpieczeniem
jak mnie to wkurwia ja wpadlam biorac tabletki antykoncepcyjne!!nie ma stuprocentowej antykoncepcji!!

Na 100% usunęłabym ciążę w tych 3, ustanowionych w konstytucji przypadkach. Nie wiem jak bym się zachowała, gdyby zostawił mnie facet. Poza tym obserwuję po koleżankach i widzę, że prawidłowo stosowana antykoncepcja hormonalna daje 100% zabezpieczenie. Sporo moich koleżanek po liceum urodziło dziecko, następnie wszystkie zaczęły brać tabletki i teraz po 3 latach żadna powtórnie nie wpadła.

Gość klikasz kursorem w pole
jestem na TAK