Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yetiii

męczy mnie suchy kaszel

Polecane posty

Gość yetiii

Witam wszystkich. Mam taki problem: Od poniedziałku męczy mnie suchy kaszel. Brałam na to tabletki ale nic nie pomogło. W środę poszłam do lekarza i on stwierdził ze takiego kaszlu to jeszcze nie słyszał,przepisał mi kolejne tabletki które jak na razie nie skutkują.Jestem ogólnie osłabiona, na nic nie mam siły a dusi mnie nieziemsku, praktycznie non stop kaszle.Gdyby szło to płuca bym już dawno wypluła.Znacie może jakieś dobre sposoby? jak tak to piszcie.Pozdrawiam!

Gość yetiii
zapomnialam dodac iz meczy mnie tylko wtedy kiedy wezme do buzi olbrzymiego pytonga mojego dziadka ktory jest zylasty niczym kiszka kaszana z tesco:classic_cool:

Gość yetiii
spadaj durny podszywaczu.

Gość niebieskoookaa22
ja znam na suchy kaszel tabletki thiocodin ;) ale radziłabym ci zmienić lekarza, skoro leki nie skutkują pozd 🖐️

Gość Mella Bella
Ja mam suchy kaszel od dziecka, non stop dusznosci. Biore thiocodin, ale slabo pomaga. Ostatnio ssię takie tabletki szałwiowe, nawet pomaga, łagodzi te drapanie w gardle, mniej sie dusze.

Gość farmaceutka 7965
witam, na kaszel o jakim piszesz skuteczne beda leki któych nazwy wypisze nizej. Herbapect w tabletkach do ssania Tabletlki Accodin syrop STODAL duzo zdrówka

Gość Amdea
Fragment artykułu dr Ireny Wartołowskiej (pediatra alergolog) pt. Metabolity pasożytów jako główny czynnik patogenny w powstawaniu astmy "...głośny kaszel spastyczny mija po lekach przeciw robakom obłym, zwłaszcza po owsikach i gliście; cicha duszność ustępuje po zastosowaniu leków przeciw lambliom. Wydaje się, że cicha duszność związana jest ze zwiększoną przepuszczalnością naczyń układu oddechowego. Cykliczność nieżytów dróg oddechowych, potem cykliczność napadów duszności można tłumaczyć cyklicznością jajeczkowania i cystowania pasożytów. Lamblie cystują co 26 dni, co 28 dni jajeczkują owsiki, glista jajeczkuje co 2,5 miesiąca (jaki jest cykl jajeczkowania włosogłówki nie znalazłam w literaturze). Niewytłumaczalne dotąd przyczyny samoistnego ustępowania astmy i niezrozumiałe powtórne jej nawroty można tłumaczyć różnym wiekiem przeżycia robaków (glista żyje 2 lata, włosogłówka 5 lat) i powtórną ich inwazją." Więcej można znaleźć w internecie wpisując tytuł artykułu.