Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Śnieżyneczka

Świeta Bozego Narodzenia 2007 -Zaprasza

Polecane posty

Gość Śnieżyneczka

Do Świąt zostały niecałe 2 miesiace.Zapraszam na wyjatkowo swiąteczny topik.Wielu osobą przyda sie zapewne takowy.Bedziemy wymieniać sie tutaj pomysłami na oryginalne prezenty,na jakieś przepisy godne polecenia i wogóle.Zapraszam!! Kicialek

Gość lala*
a ja nie moge się doczekać świąt,bo....uwielbiam tą atmosfere,rodzice dostają bony,cała rodziną jedziemy po zakupy świąteczne i prezenty,potem chinka,wspólne ubieranie,aż w końcu wigilia.nie chodzi nawet o prezenty,ale o to wszystko...nawet wigilia klasowa jest wspaniała...mimo tego,że może nie zawsze ,,oddycha się przez różową słomke";]

Gość Śnieżyneczka
Ale sswięta to piekny czas...lala to co piszeesz aż zachciewa sie SWIĄT!! PISZCIE!!

Gość dziołcha płocha
Ja nie wiem np. niektórzy nie cierpia reklam świątecznych, bo to według nich "zabija prawdziwą atmosferę Świąt". Ja lubię jak już pojawiają się reklamy, szczególnie coca coli:) nie myślcie że Święta dla mnie to tylko reklamy, prezenty i ferie! Najważniejszy dla mnie jest ten klimat świąt, okres przed świętami, kiedy wszyscy się do nich szykują. Kiedy spada pierwszy śnieg, to dla mnie jest to już pierwszy krok do Świąt. Czuję sie wtedy jak dziecko:)

Gość lala*
no dosłownie....to są najpiękniejsze chwile w życiu każdego człowieka.ja mam zamiar w tą wigilie klasową zrobić tyle zdjęć ile pomieści mi pamięć,będę potem to mogła wspominać i cieszyć się tym...święta to naprawde super czas,nigdy nie zapomne naszego szkolnego lodowiska...tyle tam przeżyłam....tyle wspomnień mi się z tamtym miejscem wiąże....tyle pięknych chwil,aż chce się żyć

Gość Dj Adri
Święta są czymś nadzwyczajnym , to czas wzajemnego zrozumienia. Wybaczamy sobie błedy( ehh.. te ortograficzne różwnież- z góry za nie przepraszam;P), dzielimy się opłatkiem, to taka wspaniała tradycja że nawet chłopakowi może się zakręcić łza w oku :) najważniejsze, to to to.....że jest to ze szczerego serduszka =] składam życzena nawet wrogom....jest to bezinteresowne....chociaz ten jeden dzień w roku...Ci biznesmeni zapominają o pieniądzach;] no dużo by na ten temat pisać...ale nie bedę się rozwlegał. Pozdro dla wszystkich forumowiczów;D

Gość lala*
kinga.....święta to piękny czas,ja myśle,że w wigilie to nawet asia moze polubić damiana;]bo wtedy dzieją się cuda

Gość pastorr
myślę , że to najcudowniejsze święta chrześcijańskie

Gość Dj Adri
Nawt tym najgorszym ludziom.....którzy przez cały rok grzeszą.....i mają przysłowiowe serce zkamienia to w tym pięknym i jednym dniu w roku....to serce zamienia się w mięciutką gąbke...;] w tkórym jest pełno miłości....dobroci wzajemnego zrozmienia;D pisze to bo mam wene, ah tak mnei wzięłooo już nie moge się doczekać wigilijnych potraw;D

Gość lala*
a ja nie moge się doczekać aż spadnie śnieg....wszystko będzzie błyszczeć w naszych oczach....

Gość a ja tam
nie znosze świąt

Gość Dj Adri
uwielbiam....pierogi z kapusa i grzybami albo barszcz z uszkami....a karpia to mógłbym wszmać całęgo...nigdy nie zapomne wspaniałej kuchni mojej baci;D tam zawsze na święta zbiera się przy stole około 20 osób..;do wspólnej kolacji....wszyscy tylko wypatrują tej pierwszej gwiazdki..ja zawsze jestem przyklejony do szyby...;D;p

Gość Dj.Adri

matko ja czekam aż puszczą w radiu LAST CHRISTMAS. Rok temu dokładnie 03.12.06 r puścili to :D Pamiętam jak dziś :D Byłam wtedy na basenie i na radiu złote przebije leciało :D

Witam porannie🌼 Spadam po herbate i zaraz zasiadam. Pogoda za oknem paskudna mnie boli gardło...okropieństwo. Święta sie zbliżają bo jak sie dobrze przyjeżdzeć to na drzewach widac już minimalne kawałki śniegu.No i to powietrze wygląda jak mróz.

Huggies to pisz z nami i przygotowujmy sie razem do tych swiat,cieszmy sie tu na forum z zakupów swiątecznych z kazdej głupiej chwili :D

Gość Czarniutka
Ja tez kocham swieta, niestety w domu rodzinnym ich nie mam, gdyz ojciec nie obchodzi, wiec nie ma klimatu. Chodze tylko do jednej babci z matka i siostra i to tyle... Szkoda, ale tak czy siak uwielbiam ogladac choinki w oknach, te ozdoby itd. Zawsze uwielbialam swieta i bede uwielbiac, a w moim domu beda one na pewno ochodzone pelna para :)

to może teraz coś z innej beczki: Pierożki z kapustą i grzybami: Ciasto: 50 dag mąki l żółtko l łyżka oleju. Farsz: 50 dag kiszonej kapusty l duża cebula l 8-10 dag suszonych grzybów l jajo l 3 łyżki oleju l pieprz l sól. Przygotowanie: Grzyby namoczyć, po czym ugotować w wodzie, w której się moczyły. Kapustę wrzucić do garnka, wlać wywar z grzybów, trochę wody i gotować, aż kapusta będzie miękka. Do przesianej mąki dodać żółtka, olej i taką ilość ciepłej wody, by po wymieszaniu składników można było zagnieść gładkie ciasto. Przykryć je ściereczką i odstawić na 25 min. Ugotowaną kapustę i grzyby dobrze osączyć, po czym posiekać na stolnicy. Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać kapustę, grzyby, przyprawić do smaku pieprzem i - jeśli trzeba - solą. Zestawić z ognia, energicznie wymieszać z surowym jajem i wystudzić. Ciasto rozwałkować na cienkie placki, wycinać z nich krążki. Na każdym położyć trochę zimnego farszu i starannie zlepić brzegi ciasta. Gotowe pierogi ugotować w posolonej wodzie, odcedzić. Podać polane masłem albo zrumienione na patelni. 100 g - 190 kcal

Hej:) Ja też się nie mogę doczekać świąt...tej atmosfery...prezentów...choinki...spotkań z rodziną i przyjaciółmi...:) No i to taki szczególny okres:)