Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gracha

Prosze o pomoc! z góry dziękuje za poświęcenie mi czasu

Polecane posty

Gość Gracha

Witam .. Jestem matką 17 letniej dziewczyny, która zaszła w ciąże w niebawem urodzi dziecko i stad sie biora moje pytania .. bo czytalam ze dziecko takiej dziewczyny musi miec opiekuna prawnego do ukończenia przez dziewczyna 18 roku życia. I tutaj tyczy sie moje pytanie tego czy zeby ustalic tego opiekuna prawnego musze sie zgłosić do sądu i bedzie sprawa założona? I chciałabym jeszcze wiedziec co jeszcze bede musiała pozałatwiać .. dodam ze moja córka 8 czerwca 2008roku kończy 18 lat .. jeżeli jest na forum osoba która zna sie na tym to prosze bardzo o pomoc bede wdzieczna .. dziekuje :)

nichce wprowadzac w bląd bo pewien nie jestem ....ale doszly mnie sluchy ze opiekun prawny jest niezbedny gdy matka ma ponizej 16 lat

Gość Gracha
dobrze , że nie bedzie szczekało . taka była impreza!

Gość musi byc opiekun
jesli dziewczyna nie ma skonczonych 18 lat musi byc opiekun ! Sąd, kurator, przeprowadzają wywiad. No i oczywiście jeśli to ty chcesz zostać tym opiekunem to musisz to zgłosić

Gość Nie wyprzedzaj faktów
O ile twoja corka ma mieć opiekuna prawnego (nie wiem czy ojciec tez ma -naście lat?) to najlepiej by bylo gdyby opiekunem prawnym oprocz ciebie byli rowniez rodzice chłopaka. Takie rozwiązanie moim skromnym zdaniem jest lepsze, ponieważ oni rowniez ponosza odpowiedzialnośc za utrzymanie dziecka, nie tylko ty. może przemysl to sobie, pozdrawiam 🌼

Gość ambasador*
wez juz kobylke zostaw w spokoju zresztą tego flaka juz bardziej zmeczyć nie mozna :D

Gość oooo matkoooooooo