Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saannddrraa

ginekolog

Polecane posty

Gość saannddrraa

mam pytanie co musze wziasc do ginekologa??Mam 18 lat ale ksiazeczke zdrowia zniszczona iwce nie pokaze jej w takim stanie.Poza tym moge isc nie zapisujac sie wczesniej??

w niektorych przychodniach lekarze przyjmują \"z kolejki\" wystarczy sobie tylko chwile wczesniej założyc karte (jesli jestes pierwszy raz) no i tyle, ja do swojego nie biore książeczki zdrowia ani nic.

Gość saannddrraa
ide go gina gdzie nie mam zalozonej karty:) wiec tylko pesel wystarczy??Jak bede musiala zakladac karte to co jest potrzebne??

u mnie wymagany jest dowód osobisty (lub inny dokument ze zdjęciem i nr pesel) oraz legitymacja ubezpieczeniowa potwierdzajaca ze jest sie ubezpieczonym, no i oczywiście trzeba zadzwonic wcześniej i sie umówić na dzień i godzine :)

Gość saannddrraa
czyli moge wziasc legitymacje i pesel bo dowodu jeszcze nie mam??

możesz, ja sie zapisywałam do ginekologa jak miałam 16 lat... wystarzył pesel i legitka

Gość saannddrraa
a jak bedzie wygladala taka wizyta?? Interesuje mnie to gdzie sie rozebrac...i czy to takie straszne jak sobie wyobrazam.Boli?? No i "czym" ginekolog bedzie mnie badal??Wiem ze to banalne pytania ale dla mnie wazne

Wchodzisz, rozmawiasz, potem jak lekarz chce zbadać, to Ci powie gdzie masz się rozebrać. Często jest takie miejsce za jakimś parawanem, albo tylko krzesełko blisko fotela ginekologicznego - zależy jak jest urządzony gabinet, jaki ma standard. Powiesz że jesteś pierwszy raz i czujesz się niepewnie i lekarz powinien Cię pokierować i wszystko po kolei wyjaśniać. Nie ma się czego bać. Najlepiej jakbyś poszła do lekarza którego poleci Ci mama czy koleżanka.

Gość lhbnhbphop
pamietaj ze lekarz bedzie cie obmacywal po cyckach,bedzie ci wpychal palce do piczy a jak kestes virdzin to przez odbyt cie zbada!! bedziesz paradowac przed nim na golasa!!! jak bedziesz miec szczescie bedzie z nim asystentka!!! buahahaaaaaaaaaaaaaa

Gość saannddrraa
zabiore ze soba kalendarzyk z okreseami:) bo obawiam sie ciazy:) i mam nadzieje ze jakos to bedzie:)

Gość saannddrraa
tylko ze problem w tym ze chcialabym isc jutro a sie nie zapisalam:(

Gość niezorientowaanaa
to karty chipowe nadal sa tylko na slasku? :)

Gość saannddrraa
mam wielka nadzieje:) a piersi bada ??Czy musze poprosic??

nie boj sie bedzie dobrze.Jak powiesz ze jestes pierwszy raz to wszystko ci wytlumaczy wiec warto o ty wspomniec.A to Ty chcesz byc w ciazy czy nie??

Gość saannddrraa
no wlasnie NIE CHE:) hmm i jutro ide prawdopodobnie z chlopakiem:)

a jakie masz podstawy do tego by sadzic ze ejstes w ciazy? moze Twoje obawy sa niesluszne

Gość saannddrraa
hmmm dostalam okres 5 dni za szybko:0 i by dziwny 1 dzien normalny a 2-3 dni to lekkie plamienie;/ poza tym wspolzylam bez zabezpieczenia ale nie doszlo do tytrysku we mnie::) zle sie czuje a prawdopodobne zapoldnienie bylo tak z miesiac temu...wiec sama nie wiem:((

Gość saannddrraa
:((((

Gość saannddrraa
tak:)):)

Nie jestem ekspertem ale z tego co zostalo napisane wynika, że najwazniejszej rzeczy na pewno nie zpomnisz bo masz ją caly czas z sobą ;)

Gość saannddrraa
czy co??

Gość sssssasasasa
a robilas test ciazowy ?

Gość saannddrraa
zrobie 3 tygodnie po tej niby miesiaczce;/:( dzis bylam u gina ale mnie nie przyjol bo byla kolejka a ja sie nie zaresjestrowalam