Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie lubie kaszy

Do wszystkich namawiających do aborcji!

Polecane posty

Gość Nie lubie kaszy

Nigdy nie byłam przeciwnikiem aborcji, wręcz przeciwnie stwierdzam,że każda kobieta ma prawo decydowac za siebie. Nie potepiam kobiet które tu na forum piszą,że chcą poddać się aborcji, myśle,ze to ich wewnętrzna kwestia do przemyslenia.Własciwie to często pisze im aby to jeszcze przemyslały i rozwazyły. Niestety kiedy tylko widze osoby które dają swoje "cenne" rady typu zrób aborcje, zazyj postinor, escapelle to otwiera mi się nóż w kieszeni jak można tak do kogoś pisac?Czy wy tego nie rozumiecie że wtedy jesteście współwinne morederstwu nie ma zaczenia czy to tylko komórka czy płód.Ludzie wy za to kiedyś odpowiecie.Dla mnie to tak jakby stac nad morderca i mówic do niego a teraz wbij mu nóż, udzerz mocniej.Zastanówcie sie ludzie pisząc coś takiego ważycie losy niewinnych istnien.Co zrobiły wam te nienarodzone dzieci, że chcecie pomogacie w ich unicestwieniu? Wiem wiem zaraz pojawią się komentarze typu :obrończyni życia poczętego, stary tok myślenia itp. Poprostu moim zdaniem jeśli ktoś chce aborcji niech to zorbi z własnego przekonania a nie pod wpływem innych.To wszystko!

postinor nie wywołuje poronienia jesli kobieta mimo jego zażycia zajdzie w ciąze... jak nie wiesz to nie pisz.

Rozumiem Cię. Ja nie jestem przeciwniczką aborcji, ale też nikogo nie namawiam, to jest prywatna sprawa każdej kobiety (i mężczyzny też). Natomiast nie zgadzam się z Tobą co do jednego - Postinor nie ma nic wspólnego z aborcją!!!

bardzo dobrze napisane ! To indywidualna sprawa każdej kobiety, ja swoją drogą,choć jestem jeszcze bardzo młoda i gdyby się zdarzyło tak,że jestem w ciąży to nigdy dzidzi bym nie usuneła.

Owszem, też denerwuje mnie namawianie do aborcji. Ale denerwuje mnie również tekst \"Urodź i oddaj do adopcji\".

Gość Nie lubie kaszy
Nie będe pisac jesli dasz mi 100% pewności że tak jest.Jestes tego pewna i mozesz powiedziec na 1000% ze tak jest. Wiesz czasami bywa inaczej ale kto ci prawde powie ginekolog?:o Sorry ale wkadki wewnatrz maciczne tez niby zalczaja się do antykoncepcji a działaja w pewnych przypadkach jak srodek wczesnoporonny. Czasami zdarza się że wkłądka nie zadziała na czas i kiedy komórka zagniezdza się juz w macicy ba a nawet czasami zaczyna sie dzielic, formowac lub nawet póżniej wteyd dochodzi do wydalenia zarodka.Wkoncu takie ma zadanie nie dopuscicc do zagniezdzenia sie w macicy. Kobieta odczuwa to jak obfitsze krwawienie a to jest poprostu poronienie.

a po co to kogo namiawiać? kazdy swoj rozum ma i zrobi to co uwaza za słuszne czy tez najlepsze dla siebie.

Gość Nie lubie kaszy
Zgadzam się a toba ale nie jeden raz natknełam się już na posty typu usuń, zazyj pigłukę takie "dobre rady". Przecież te dziewczyny po to pisza aby uzyskac pewna pomoc moim zdaniem takie namawianie ma swoje skutki, one poprzez to chca zyskać "aprobate" społęczna przed dodkonaniem czegoś co w naszym społeczenstwie nie jest przyzwoleniem.

\"Nie będe pisac jesli dasz mi 100% pewności że tak jest.Jestes tego pewna i mozesz powiedziec na 1000% ze tak jest.\"Tak, masz 100%, że tak jest.Postinor to syntetyczny progesteron, który podtrzyma ciążę, jeśli doszło do procesu zagnieżdżania - idąc dalej - nie usunie zarodka, który zaczął się zagnieżdżać (syntetyczny progesteron podawany jest również na podtrzymanie ciąży). Kwestia \"rozbija się\" o kwestie ideologiczne, bo jeśli jakimś sposobem dojdzie do zapłodnienia, ale zarodek nie zacznie się jeszcze zagnieżdżać - komórka ma małe szanse na przetrwanie - ale nie dla wszystkich zapłodniona komórka jajowa jest tym samym, co ciąża - medycyna jasno określa, że ciąża zaczyna się od zagnieżdżenia.

Gość do moniak
a Ty taka jesteś wszechwiedząca?dlaczego tak unosisz się dumą?

chrzanić to, mnie to dynda kto usuwa a kto nie, ale jak spanikowana 16-stka pisze ze gumka pękła to zawsze, chodzbys nie wiem jak sie temu sprzeciwaiała będą padały rady na temat postinoru

Wiesz, myślę że problem nie leży w doradzaniu, bo przecież wiadomo że w necie można trafić na różnych ludzi. Jedna osoba się przejmie, a druga zabawi się z nudów czy złośliwości. Problem zaczyna się właśnie w momencie, kiedy ludzie są u progu bardzo ważnych życiowych decyzji i lecą z tym na kafe, to jest chore. Czasem warto poczytać różne opinie, ale postawienie sprawy na zasadzie \"powiedzcie co mam zrobić\" jest kosmiczna.

wypad ode mnie, co do postinoru jestem pewna wiec pisze co jest faktem, moja duma ma to w nosie

Gość Nie lubie kaszy
Rozumie Cię ale ulotki lekarskie poczytac moge sobie sama. Są kobiety które zachodzą w ciąże mimo brania pigułek antykoncepcyjnych cud? Chodziło mi o jakieś wypowiedzi ludzi związanych z medycyną którzy mogą potwierdzic,że postinor może nie zadziałać tak jak opisuja to w ulotce itp.

Zrozum więc, że medycyna to szereg zależnych od siebie reakcji chemicznych, dlatego postinor nie może zadziałać inaczej - proponuję takie dywagacje pozostawić na czas, jak doczytasz więcej, niż ulotkę - poczytaj jak działa progesteron i co powoduje jego nadmiar oraz jakie są skutki.Nie ma szans, by Postinor usunął zagnieżdżoną komórkę jajową.

Gość do moniak
moniak się naburmusza, to źle... ciekawe, pewnie jestes starą rurą i nie masz co robić więc wprowadzasz bład niewinne istoty

ciekawe gdzie i kogo wprowadziłam w błąd. widze że śledzisz pilnie moje poczynania, hura

Gość Nie lubie kaszy
I o to kolejny dowód na to ze wy kompletnie wierzycie w to co mówią wam lekarze! Napiszcie jeszcze że postinor ma pozytywny wpływ na cere poprowia stan włosów, skóry i paznokci i mozna go łykac jak witamine C.:o Przciez takie leki musza coś powodować w organiźmie jak pigłki atykoncepcyjne chociaż, nasi cudowni lepkarze utwierdzają nas w przekonaniu,ze tabletki antykoncepcyjne sa cudem medycyny itp. Zreszta w temacie chodziło o tym,że niektórzy daja rady w bardzo waznej kwestii zycia innym ludziom po czym wyłączają komputer i wioda swoje bezstroskie zycie a ktoś być moze dzieki im radom żmienia i swoje i niewinnego dziecka zycie!

Nie lubię kaszy - to nie jest dowód na to, co mówią nam lekarze - ale dowód na to, że nie czytasz - a wiesz najlepiej.Wiedzę czerpię z książek naukowych i nie jest sztuką sięgnąć do podstaw biologii (klasa 6) by dowiedzieć się jaką funkcję spełnia progesteron.Nie ma sensu dyskutować z kimś, kto rozsiewa błędne informacje. Nie chcesz czytać - twoja sprawa, ale nie wprowadzaj w błąd. PROGESTERON PODTRZYMUJE ZAGNIEŻDŻONĄ KOMÓRKĘ JAJOWĄ i to ani nowość ani tajemnica.

Gość do moniak
ile masz lat MONIAK/?

I nikt nie twierdzi, że Progesteron jest cudownym lekiem - jak chcesz dyskutować to odłóż ideologię i silne emocje na bok, bo tu rozmawiamy o faktach a nie o tym, co się komu wydaje.Postinor to bomba progesteronowa, która w organizmie może ostro namieszać, rozregulować na jakiś czas cykl, wywołać skutki uboczne - co nie zmienia faktu, że również chroni przed niechcianą ciążą. Nie nasza sprawa, jaka jest decyzja kobiety, która nie chce ciąży.

Gość Nie lubie kaszy
Wiem co to jest progesteron i na co ma wpływ nie zaprzeczam temu więc po co tak piszesz. Jedyne co napisałam to to,że nie zawsze wszytko moze pójśc jak trzeba skoro twierdzisz i masz ku temu wiedzę, że postinor nie jest srodkiem poronnym to znaczy iż wiesz i orientujesz się w temacie. Więc...fakt postinor nie jest lekiem poronnym.Fakt drugi...ludzie namiawiający do dokonania aborcji, zazycia pigłuek poronnych są winni morderstwu!

Gość namawianie do aborcji to
CIEZKI GRZECH|!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Milena 26.
Może i postinor nie jest lekiem poronym ale robi rewolucje w organizmie i rozregulowuje cykl.Wiem bo sama zazywałam. ngLka czasami wiedza z książek chocibys ich sie naczytała tysiące jest mneij warta niż wąłsne przezycia.Ps. drugi raz bym tak nie zrobiła.

Nie lubie kaszy- ale ja mysle że tacy ludzie za bardzo nie myślą o tym, że są winni morderstwu, nie ma co sie chandryczyc na nich i tak nie zrozumieją ze robią źle, kazdemu łatwiej decydowac w cudzych sprawach

Gość Nie lubie kaszy
moniak masz racje .Wydaje mi się ze nie zdaja sobie z tego spawy coż ktoś kiedys powiedział :"Dobro wraca do człowieka ze zdwojona siłą" a zło? To nie jest tak,że zycze źle tym ludziom ale jakas drobna nauczka by sie przydała!

Nie lubie kaszy; Spokojnie z emocjami. Zaczynasz teraz używać terminów prawnych, które nijak się mają do rzeczywistości. Jeśli już miałoby w ogóle chodzić o \"morderstwo\", to ktoś kto do niego namawia, nie jest winny \"morderstwu\", tylko ew. \"podżeganiu do morderstwa\". To zdecydowanie nie to samo. Spokojniej...

Mileno - bo trzeba czytać ulotki - w nich jest napisane jak działa Postinor (skutki uboczne). twoją decyzją jest wzięcie lub nie wzięcie - tu wyłącznie sprostowałam, że Postinor nie jest lekiem poronnym. Nie moja sprawa kto bierze, a kto nie - i dlaczego.

Gość Nie lubie kaszy
W świetle kodeksu karnego jest winny podżegania do morderstwa a w świetle etyli, moralnosci, własnego sumienia?

Ok. Nie podejmuję się dyskusji o moralności i etyce. Każdy ma swoją. Ty też powinnaś to zrozumieć i uszanować. Jak ktoś Ci powie - \"napadnij na bank\", to pójdziesz donieść na takiego \"bandytę\"? Jak już wcześniej pisałam, nie popieram takiego namawiania, ale też wierzę że każdy ma swój rozum i nie robi takich rzeczy tylko dlatego że pani Iksińska z Kafeterii tak kazała. Poza tym ,co chcesz w tej sprawie wskórać? Donieść na Policję? Zamknąć Kafeterię? To jest forum i wszystkiego można się tu spodziewać.