Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiak77

środki pielęgnacyjne do włosów

Polecane posty

Gość kasiak77

Witam:)Mam taki mały problem pewnie jak większość z was kochaniutkie. Praktycznie ciągle prostuje me niesforne włosy i przez to się niszczą. Używam odżywek, ale za wiele to nie pomaga. Pewnie to też wina mojej prostownicy, która nie jest rewelacyjne ale czas ją zmienić na lepszy model:) Czytałam także opinie o prostownicach i chyba skusze się na "Efalock flat champ". Wracając do mojego problemiku nie wiem jakie są naprawdę dobre środki do pielęgnacji włosów może coś zaradzicie? próbowałam wielu niektóre są dobre, ale gdybym nie prostowała włosków to by były zdrowe a to dla mnie ważne. Proszę Was napiszcie mi jakich wy używacie odżywek i wogóle do czego służą wiecie tak ogólnie. Z góry bardzo dziękuje:))Pozdrawiam.

Gość no wiec tak
chyba moge coz doradzic bo ja od 3 lat codziennie prostuje wlosy i mam zdrowiutkie a do tego jeszcze je rozjasniam utleniaczem:) 1. szampon gliss kur olejki pilegneacyjne 2. odzywka do splukiwania gliss kur olejki pielegnacyjne 3. na zmiane uzywam odzywki z joanny witaminy i tej nowej z nieva do prostowania wlosos oraz jedwabiu w plynie:P 4. co jakis czas moze raz w tygodniu nakladam na wlosy oliwke taka dla dzieci i trzymam ja tak ok 6h a potem zmywam no i jak sama wspomnialas grunt to dobra prostowcnia ja mam z remingtona i moge ja z czystym sercem polecic:) pozdr

Gość kasiak77
dzięki wielkie za odpowiedź;) na pewno skorzystam. A jaki dokładnie model ? bo słyszałam, że to dobra firma remington tylko jakbyś mogła napisać dokładną nazwe .

Gość kasiak77
dzia dzia

Gość Asiaak
Polecam wam kosmetyki profesjonalne, bo są o niebo lepsze od tych z drogerii. Ja używam kosmetyków firmy Farouk które polecił mi mój fryzjer, od czasu gdy ich używam moje włosy bardzo się zmieniły... na lepsze! Do prostowania włosów polecam mleczko Silk Starte które chroni włosy przed wysoką temperaturą i sprawia że moje włosy nie rozporstowują się pod wpływem wilgoci. Polecam :)

Gość niebieskoooookaa22
ja używałam szamponu i odżywki Loreal absolut repair- ale polecam tylkod do bardzo suchych włosków, potrzebujacych regeneracji teraz potrzebowałam czegoś delikatniejszego, bardziej nawilżającego, wiec kupiłam Kallosa maskę mleczną(któa nie ma silikonów), raz w tygodniu stosuję maskę z oleju kokosowego+rycynowy+żółyko-czasami+jojoba albo oliwe z oliwek aha, i do prostowania akurat teraz mam Loreala techni art w takim czarnym opakowaniu, ale jak mi się skończy to napewno kupię loreal w różówej buteleczce, bo chyba było lepsze ;) w końcówki włosów wcieram jedwab biosilka, chociaz chyba lepsze są kryształki Alfaparfu, to przed prostowaniem... jeżeli nie rpsotuję to wcieram olejek kokosowy aha i u mnie sprawdziło się to, że raz w tygodniu myję włosy szamponem oczyszczającym(ja mam Schwarzkopfa ale wiem, ze dobry jest też szampon Rzepa Joanny) przed nałożeniem maski nawilżającej

Gość niebieskoooookaa22
i nei stosuj do prostowania kosmetyków w sprayu, bo zaw. alkohol który dodatkowo wysusza włosy