Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaa pewnie jeszcze zdaze

Do osob w wieku 24 lat-czy juz sie dorobilscie?macie mieszkanie ?prace?pieniadze

Polecane posty

nikt sie nie wypowie??????????????

Gość cloger
taaaa... co prawda temat pozornie nie kierowany do mnie , bo mam juz 27 lat, aleee... niczego sie jeszcze nie dorobilam (mieszkania , oszczednosci), wiec postanowilam sie pozalic. przed znajomymi nie ma co sie chwalic, bo w tych czasach to wszyscy tacy jacys \"obrotni\" i \"zaradni\"... PS. moze pozytywem w tej calej sytuacji jest to, ze dlugow tez nie mam ;). choc nadeszla pora na zastanowienie sie jakie i jak \"zrobic dlugi\" aby moc napisac Wam, ze dorobilam sie mieszkania czy dom.. Ciezki jest start w tych czasach... nie ma mieszkan zakladowych, ksiazeczek mieszkaniowych... pozdrawiam wszystkich zrospaczonych i zdolowanych , ze mieszkaja u rodzicow lub wynajmuja mieszkanie za ciezkie pieniadze :)

Gość taaa pewnie jeszcze zdaze....
upup

Gość Poznaniakkk
nie ma sznas by bez bogatego tatusia....normalny człowiek miał w tym wieku mieszkanie , czy oszczedności...przecież ty nawet doświadczenia w pracy nie masz....

Gość cloger
a jakie doswiadczenie w pracy mieli nasi rodzice w naszym wieku ? mimo to mieli mieszkania, byli juz rodzicami... a nas na to nie stac :( a moze my mamy inne wymagania i potrzeby niz nasi rodziciele ?

Gość bo to było w PRLu i mieszkania
były z rozdzielnika

Gość cloger
a czego dorobil/a sie autor/ka tematu?

-wynajetego mieszkania -wlasnych mebli -i 2 samochodow jak widzicie kicha a haruje za trzech

w wieku 24 lat to sie dopiero kończy studia i myśli o pracy. Nawet zakładając że się nie idzie na studia albo idzie na zaoczne to i tak w ciągu 5 lat pracy ciężko się dorobić czegokolwiek, może poza starym samochodem. Mieszkanie przy obecnych cenach ok 7 tys za m2 w dużych miastach to kwestia kredytu na 30 lat. Ja się go pomału dorabiam, ale tylko dzięki temu że po 1 mam już 27 lat a po 2 nie zarabiam w Polsce.

hej.bywało różnie, zaczynało sie od wszystkiego, każdej jednej [pracy, metodą małych kroczków....mam 24 lata, stałą pracę, jestem kierownikiem hotelu,mam wspaniałego męża i staramy sie teraz o dzidziusia. Dorabiamy sie cały czas ale uważam że już niczego nam nie brakuje. Co prawda wynajmujemy pół domu,ale zamierzamy kupić, przeprowadzilismy sie w góry.Jednak zanim to nastapiło wiele dróg musielismy przejsc...liczy sie cierpliwosc i chec dazenia do celu wtedy wszystko sie uda.....

Gość cloger
zgadza sie , w PRLu i z rozdzielnika. teraz ci "obdarowani" niegdys szczesliwcy sprzedają nam mlodym te, niejednokrotnie starsze od nas, mieszkania za ciężkie pieniądze, z wyreżyserowaną łezką w oku , zazdoszcząc nam czasów , w którym przyszlo nam sie "dorabiac". A ja tam mysle, ze to oni mieli Eldorado :(

Gość do autorki topiku...
to nie tak żle skoro masz dwa samochody...a jakiej marki są?

Gość taa pewnie jeszcze zdaze
jeden Mercedes SL z 77 roku a drugi Seat Leon z 2003

ooo to nie tak źle....nie narzekaj;)

co z tego skoro studiuje cos na czym sie zupelnie nie znam, ledwo przebrnelam przez studia i nie widze sie zupelnie w tym zawodzie i co ja bede robic???

na pewno znajdziesz jakąś pracę...zobaczysz :)

Ja mam 27 lat. Dorobilam sie : - meza i domu (dom jest jego wlasnoscia) - od niedawna pracy prawie w zawodzie

no byc moze ale nie taka ktora pozwoli na godne zycie moze na kasie Biedonki

Gość ja mam 22 lata
i jeszcze niczego sie nie dorobilam bo nie musialam bo naleze do sczesliwcow co maja mieszkanie od rodzicow. Ale wypowiem sie za mojego faceta. Ma 27 lat i dorobil sie swojej kawalerki wiec calkiem niezle (wartosc okolo 150 tys.)

Gość zegarynkaa
skoro dom jest wlasnoscia meza, to sie niczego nie dorobilas...

praca w tych marketach to już chyba ostateczność...cały tydzień do pracy,włącznie z niedzielami i świętami :O....to ja dziękuję za taką pracę :O

Gość a ja to zmienię zobaczycie
:p:p:p:p a ja pójdę do ambasady usa i powiem że jestem nieszczęśliwa i dadzą mi wizę, pracę kurs angielskiego i wyjadę i nie wrócę :p:p:p i nikt mnie nie zatrzyma żegnajcie od dziś jestem miss americanka ołkei :)

ja mam 24 lata, aktualnie wynajmuje mieszkanie z chlopakiem, a w przyszłym roku zaczynamy się budować. Kończę studia, mam w miare dobra pracę (mój chłopak też), więc miesięcznie odkładfamy jakieś 1000zł. A mam jeszcze maluszka 126P :)

ja się dorobiłam męża ;)...mam 24 lata :)

Gość zegarynkaa
poza tym nie badzcie smieszni. W wieku 24 lat konczy sie studia. Jesli sie nie ma bogatych i szczodrych rodzicow, nic sie nie ma i to normalne.

Domu sie nie dorobilam ale ciesze sie ze mimo wszystko ze mieszkamy na swoim a nie w jakims wynajmowanej klitce. Dla mnie najwazniejsze jest jednak to ze sie usamodzielnilam i od niedawna zarabiam wlasne pieniadze do tego w pracy poniekad zwiazanej ze studiami.

No i ciesze sie ze mam meza bo ciagle teraz slysze o ludziach co koncza 25 lat i sa singlami. ciesze sie mnie to ominelo.

Gość taa pewnie jeszcze zdaze
a ja pracuje zupelnie nie w tej dzedzinie w ktorej koncze studia:(