Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

evanikaa

Dieta 7 miesiecznego dziecka....

Polecane posty

Gość altowka1
A tak je mniej więcej moja 6-mies córcia: - ok.20.00 przed snem - 150 ml mleka modyfik z domieszką kaszki mleczno ryżowej smakowej - ok 1, 2 w nocy 120 ml mleka modyfik - ok 4,5 rano (niestety) znowu 120 ml mleka z odrobiną kleiku ryżow (dodam, że mam wrażenie, że ten posiłek jest zbędny, mała potem śpi niespokojnie jakby była przejedzona, muszę cos z tym zrobić) - ok 9.00 owoce starte jabłko z owocami ze słoiczka - ok 12.00 (przed 3-godzinnym snem na świeżym powietrzu) 150 ml mleka modyf z kaszką mleczno-ryzową - ok 16.00 - zupa jarzynowa - ok 18.00 - mus owoce lub sok

Gość jovv
Mój synek od 5 miesiąca nie pije mleka, przestało mu smakować. Musieliśmy zacząć go karmić kaszką, deserkami, zupkami itp... w tej chwili jego jadłospis wygląda tak: 7.30 - 8.00 - kaszka mleczno-ryżow, różne smaki 60ml 10.30 - 11.00 - kaszka inny smak niż poprzednio z dodatkiem danonka 70ml ok 14.00 - zupka z mięskiem (przezemnie robiona) ok 17.00 -0 deserek ok 19.00 - danonek Między posiłkami wypija ok 100ml soczku z bobo fruta (jabłko, marchew. banan), ok 120ml soczku malinowego własnego wyroby, podjada chrupki kukurydziane i biszkopty... Jeżeli przejawia chęć spróbowania tego co mu jemy daje mu pare łyżeczek... W zasadzie to myślałam, że mój synek mało je ale robi bardzo ładne kupki i dosyć często tak więc to mu chyba wystarcza... a w nocy wypija przez sen ok 100ml mleka, oczywiście na 5, 4 raty...

Gość jovv
a zapomniałam wspomnieć, że niunio ma 7 miesięcy... powyższy jadłospis prowadzimy od ok 1,5 miesiąca...

Gość wasillo83
witam! moja Hanulka tez juz skonczyla 7 miesiecy i zastanawiam sie co by jej tu jeszcze podac do jedzonka. podobno mozna twarozek i jogurty, tylko jakie? dodam ze mloda wsuwa juz 0d 3 miesiecy danonki inic sie nie dzieje :)

Gość aniafm
ja daję Hani jogurcik misiowy na śniadanie, na obiad dwa słoiczki zupki, później deserek a na kolację kaszka, poza tym cycuś kilka razy dziennie i w nocy.

a moja coreczka ma 8 miesiecy i je juz naprawde duzo.miso ryby parowki chlebek z serkiem lub wedlina jajecznice;P warzywa owoce.juz mozesz dawac to wszystko.7 miesiecy to duzo.

Gość Grazia:)
Cześć Dziewczyny, tak czytam te Wasze opowieści i ja to mam chyba najlepiej bo tak: rano ok8:30 Maja je mleczko z dodatkiem kleiku kukurydzianego jak wstanipo spaniu ok 11 to deserek słoiczek 13-14 obiadek słoiczek i co 2 dzień żółteczko ale tylko od kur ze wsi od teściowej potem znowu śpi i jak wstanie to nie chce jesc albo pije sok i o 18:30 juz na noc mleko z kleikiem i czasami od wielkiego dzwona w nocy zje połowe porcji mleka :) tylko teraz nie wiem co nowego i jak wprowadzać, ale coś wymysle buziaki dla wszystkich maluchów

Gość Grazia:)
altowka1 spróbuj dawać dzidzi nad ranem mleko bez kleiku jest mniej sycące i powinna spać dobrze

a u nas jest tak: 8.00 pobudka 11.00 jogurcik, kisiel albo kaszka na przemian 15.00 słoiczek mały albo pól dużego z warzywkami i mięskiem a co drugi dzień żółtko ale tez z własnej hodowli 19.00 kaszka na dobranoc albo słoiczek z deserkiem z kleikiem kukurydzianym No a tak od czasu do czasu dam jej jeszcze banana, jabłko, flipy, biszkopty, lizaka a w niedziele zazwyczaj je mięsko rosołu z marchewką

Gość tusia-88
Nie podaje się jajek dziecku 7 miesięcznemu! Podawać należy jedynie samo żółtko, co dwa dni pół żótka i to nie na twardo, ale dodać np. do zupki w momencie gdy kończysz ją gotować.

Gość agagaga13
witam menu mojej córci 7m to: 8:00mleko bebiko 2R 180ml/210ml zależy od dnia 11:00kaszka lub jogurcik lub jajko ma miękko i troszeczkę środka z chlebka tak na przeniennie dla urozmaicenia... 13:00/14:00 zupka moje robotki z dodatkami na przemiennie np z : ryż,makaronik,mięsko,kleik ryzowy,kleik kukurydziany,kaszan manna 17:00 mleko 180ml 18.30/19:00 deserek lub owoc,albo malutki danonek 20:00 mleko 210ml w między czasie chupki,biszkopty, soczki,herbatka tyle ile ma ochoty casem 50ml czasem 100ml w ciągu dnia proszę napiszcie czy nie mało czy dobrze czy powinnam coś zmienić więcej mleka...?

Gość min
żółtko a raczej 1/2 wlewa się do porcji zupki i zagotowuje, to wszystko.

Gość aaaneta
moj syn skonczyl pol roku 2 tygodnie temu juz dawno je normalnie ziemniaki z sosem kanapki jajecznice kurczaka zupki przez babcie robione na miesku i warzywach wsuwa wszystko tylko serkow nie probowalam ale dzis sprobuje :)

dziewczyny doradzcie,czy ja nie za czesto karmie moja corke?? dodam tylko,ze mala w ogole nie jest gruba,wyglada jak "przecietne" zdrowe dziecko. 5-6 piers 9-kaszka 11.30 piers 1.30-obiadek,zupka ,domowe,zawsze cos innego 3-piers (nie zawsze jak sie nie domaga to nie daje) 4.30-5 podwieczorek owoce,kiesiel domowy,kaszka manna z jogurtem i owocami,jogurt zawsze cos innego 7.30 piers 22.30piers oczywiscie miedzy tym mala pije wode ,raz w tygodniu dolewam jej troszke soczku do tego

Gość filofiołka
ja mam inny problem - dziecko mi się krzywi na mleko (MM, nie karmiłam piersią), jest w końcówce 4 miesiaca. zaczełam wprowadzac inne pokarmy (ze słoiczka, Holle) i te rzeczy o wiele częściej i chętniej je. wiem, że na słoiczkach, które podaję jest napisane, że są odpowiednie od 4 miesiąca, ale przejmuję sie, czy to jednak nie za wczesnie i czy nie powinnam raczej usiłowac jakos przemycac małej to mleko...