Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzcie

czy to możliwe, żebym zaszła w ciążę, gdy gumka pękła już PO wyjęciu, ale ...

Polecane posty

15 cm to dla plemnikow dlugie kilometry:) nie martw sie a ten koles to powinien wiedziec co znacyz \"nie\".ale ty oczywiscie chyba go zostawisz.po co ci taki,kiedys cie zgwalci analnie i dopiero zobaczysz!

dziewczyny..mi pękła w piątek .ale nie bralam postinor ani nic innego.rosyjska ruletka.chyba juz mija 72godziny

Gość diasy
ie, wiesz taka rosyjska ruletka to nie dla mnie, ręce mi się trzesły przez 8 godzin, nie mogłam spać, ciśnienie mi rozsadzało głowę o wymiotach z nerwów nie wspomnę, musiałam sie przełamac i wziąć tą pigułke

Gość poradzcie
taka rosyjska ruletka chyba by mnie wykonczyła

Gość poradzcie
chłopaka od razu po tym rzuciłam, no ale jednak przydał się do zapłaty za lek

Gość poradzcie
znam też takie pary co miały podbne sytuacje- wytrysk na narządy damskie, ale ja też nie miałam pewności, czy ona nie pękła wcześniej zanim wyciągnął, w sumie niczego nie byłam pewna,

posluchaj.nie pochwalam postinor czy czegos innego. ale jezeli masz miec dziecko z takim debilem to lepiej je usunac. moze jednak on wzial jakies narkotyki ze zrobil to na sile.gwalt to chyba za duzo powiedziane.zrobil to sila

mi pekla.ale nie chce brac.bo dni nieplodne mam.raczej ufam swojemu organizmowi

Gość poradzcie
no dokładnie, gwałt to może złe określenie, prosiłam, nie słuchał, niestety nie mam zbyt dużo siły... ja tez nie jestem za takimi rzeczami jak to, dlatego tyle się zastanawiałam, no ale wyjścia za bardzo nie miałam

Gość poradzcie
może to głupio zabrzmi, ale żal mi związku, rocznego związku, bo poza tym wszystko było bajeczką, pierwszy raz coś takiego się wydarzyło, ale nie chcę, zeby był kolejny raz...

Gość poradzcie
izza a ty masz regularnie okres? jak tak, to przynajmniej możesz sobie wyliczyć, bo ja nie bardzo, ale trzymam kciuki za Ciebie

Gość poradzcie
MOGŁYBYŚCIE MI JESZCZAPISAC PO JAKIM CZASIE MNIEJ WIĘCEJ MOGA WYSTĄPIĆ JAKIEKOWIEK SKUTKI TEJ TABLETKI ITD?? WIEM, ZE TO SPRAWA INDYWIDUALNA, PO PROSTU CHCIAŁAM SIĘ ZORIENTOWAĆ

mam jak w zegarku poniedzialek 7.30 rano:) co kazde 28dni fajnie co? wiec stosunke 23.30 w piatek czyli 6dzien prawie to dzien nieplodny. no przekonam sie cz niepoldny 26 listopada w poniedzielek rano.jak nie dostane.to bede w ciazy

Gość poradzcie
IZZA zamierzasz tyle czekać?? podziwiam Cię, ja bym sie rozhisteryzowała na smierć..

Gość poradzcie
a czemu nie wzięłaś? przekonania, czy obawa?

Gość Kup postinor
Do poradźcie: cieszę, się, że nie miałaś większych problemów z receptą. Ale pamietaj, że sposób po jest tylko do sytuacji awaryjnych. Jednak musiałaś zaaplikować swojemu organizmowi na raz dużą dawkę hormonów. Szanuj swoje zdrowie i traktuj ten sposób jako ostateczność. Życzę Ci szczęścia w miłości i w ogóle. Aha, przy użyciu prezerwatywy można dodatkowo ubezpieczyć się stosując jednocześnie preparat Delfen. To taki krem z plemnikobójczą substancją, który wsuwa się głeboko do pochwy tuż przed wprowadzeniem do niej członka przystrojonego w prezerwatywę. Na wypadek uszkodzenia kondomu jest to dodatkowa bariera dla plemników. I wiekszy poślizg ;-) gdybyś akurat miała mało swojej wilgotności. Powiecie mało romantyczne... zgoda, ale coś za coś. Stosowałam to wiem. DO LALI_TERESKI: Masz aż ;-) 6 lat doświadczenia - gratuluje Ci udanego związku. Chciałabym być taka młoda... Ja przetestowałam na sobie już większość metod antykoncepcyjnych, z wyjątkiem spiralki (do której osobiscie nie mam przekonania). Różniaste pigułki z całą gamą reakcji mojego organizmu, z tego powodu przekopane tomy literatury. Na stare lata zaprzyjaźniłam się na stałe od 9 lat z prezerwatywą, przez pierwsze 3 razem z Delfenem, bo nie dowierzałam w skuteczność i znałam badania statystyczne. W końcu odstawiłam Delfen, bo chyba zaczął mnie uczulać (nie sprawdzałam, ale przy b.częstym stosowaniu (kilka razy dziennie) zaczął pojawiać się dyskomfort. Więc zaczęła się goła prezerwatywa. I pewnego dnia pac! Niespodzianka... Gdy już miałam takie wielkie zaufanie do tego sposobu poparte udanym kilkuletnim użyciem. Najśmieszniejsze jest to, że pękanie kondomów wmawiają w nas producenci, bo tak naprawdę to są fabryczne małe otworki(trudne do stwierdzenia przed) czyli sprzedają nam buble. Jak wtedy radośnie powiedział mi mój ginekolog "proszę Pani jest to częstsze niż się Pani wydaje". W mojej też była Fabryczna Dziura! Wiem, bo Mój ma świra na punkcie analizowania wszystkiego naukowo i dokonał szczegółowej obdukcji naszego kondomiku, jakby to coś mogło pomóc ;-) Dla ciekawych: po "przygodzie" nadal stosuję prezerwatywy Durex Komfort bez Delfenu. Już dwa lata nie wylosowałam bubla z dziurą. Ale nigdy nie miałam szczęścia w grach losowych ;-) Tffu, tffu na psa urok... Wszystkim optymistkom wierzącym w tzw. małe prawdopodobieństwo życzę szczęścia w grze - dzieci też kiedyś trzeba mieć. Łaknącym wiedzy polecam książeczkę Wydawnictwa Medycyna Praktyczna Anne Szarewski i John Guillebaud "Wszystko o antykoncepcji" 1 wydanie w 1997r. (nie wiem czy było wznowienie). Jak ktoś zna jakąś nowszą ciekawą pozycję na ten temat, niech poda, bo ja od kilku lat nie śledzę rynku pod tym względem. DUŻO MIŁOŚCI.

Gość Kup postinor
Po tabletce możesz mieć trochę wcześniej miesiączkę, to normalne. Mnie nic się nie działo szczególnego.Wogóle to przeczytaj załączoną ulotkę. Wiedza poparta naukowymi podstawami napewno Ci nie zaszkodzi.

dziewczyny ale mi pekla gumka pierwszy raz.dureksy za 6zl.moze za dlugo trzymane byly.zaczynam sie obawiac.nie chce byc w ciazy,ale mija mi juz 48godzin.hm zaczyanm sie zastanawiac. a chlopak co robi twoj teraz?ten ktorego rzucilas?przeprasza?ma dola?

Gość poradzcie
dzięki to nie jest tak łatwo nie histeryzować jak się jest takim młodzitkim, na razie w ogóle na myśl o seksie robi mi się nie dobrze, więc nie mysle o żadnych tam metodach (no bo i niby z kim skoro koniec mojego związku?) wrócę do tematu za parę ładnych miesięcy, bojak siebie znam, jak sie sparze, to koniec:( i chyba bym na przyszłość zainwestowała w tabletki

Gość poradzcie
izza a mój chłopak błaga od soboty, zresztą tez tam się starał o ta pigułę, dziś w nocy cczytał encyklopedię przez kilka godzin i mi wysyłał wszystkie wiadomości które wyczytał. nie powiem, bo mi lżej się zrobiło, no i sie okazało, że nie jest swinią w 100% a tylko w 98%

ciekawe jaka mine zrobi jak wpadniemy.chyba jeszcze glupsza niz wtedy kiedy pekla mu we mnie.wyciaga i mowi\"ku...,guma pękła\" a ja zaczelam sie smiac ze kupil jakis szmelc

wiesz jak to jest z mezczyznami jak sie napali to nie ma bata.roznie dobrze mozesz cofnac zime niz podnieconego mezczyzne.mozliwe ze teraz sie nauczy czegos mi sie wydaje ze do niego wrocisz:) a on bedzie na palcach chodzil wokol ciebie

Gość poradzcie
śmiałaś sie? ja płakałam. jeszcze nie jest za póżno na ta pigułkę dla Ciebie

Gość poradzcie
no właśnie, to o tym napalonym facecie to już mi mama kiedyś mówiła, ze nie ma rady, nie wiem, czy coś sobie poukłada przez to w tej głowie. a powrót? nie!

Gość poradzcie
a jak bedzie dzidziuś to twój się tobą i nim zaopiekuje?

mysle ze zajakis czas jak bedzie skomlal to wrocisz do niego. ja sie smialam ze kupil jakies dziadostwo a wygladal na zorientowanego w temacie

Gość poradzcie
jejku, kobieto, Ty to masz nerwy! tylko podziwiać... czytałaś to co napisała ? o tych dziurkach w gumkach? może twój i jest zorientowany, tylko taką właśnie wylosował... długo razem jesteście?

Gość poradzcie
o kurcze... to może nie zastanawiaj się, tylko leć po receptę na ta tabletunie?