Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martulka82 D

jak to jest....

Polecane posty

z tymi oparzeniami w ciazy tz. chodzi mi o np oparzenie tluszczem lub wrzatkiem w ciazy, czy jak sie oparzylam to moje dziecko bedzie mialo w tym miejscu znamie ??? Wiem , wiekszosc z Was powie ze to zabobony ale czy nie ma nikogo komu by sie takie cos przydazylo ???? Troszke mnie to martwi bo wczoraj oparzylam sie wrzatkiem , ale nie mam zadnego sladu

martulka, masz u mnie szacuneczek za poczucie humoru ;-) zwykle jest tak, że jak ktoś napisze coś do śmiechu to od razu dostaje ochrzan za to, że się wyśmiewa ;-)

Gość SanSan
ja w ciazy opazylam sie wrzatkiem w reke i zelazkiem w palec-mam mala blizne moj syn nie ma ani jednego znamienia, no nie liczac pieprzyka w miejscu w ktorym ja takze mam :)

cos w tym jest znam kobiete, ktorej drugi syn od urodzenia ma znamie w tym samym miejscu, co ona , ale nie pamietam z jakiej okazji ona je ma poza tym z tymi znamionami po oparzeniach , to chyba nie jest kwestia samego faktu oparzenia, tylko raczej stresu (nagly strach, bo sie na ciebie wylalo - nie wiem jak to po ludzku ubrac w slowa, ale nadazacie chyba) podczas tego oparzenia

Gość mikamiku
ja w takie cos nie wierze, tak samo jak ze kiedy nosi sie lancuszek dziecko bedzie okrecone ja nosilam zloty z medalikiem cala ciaze i maly nie byl okrecony... w ciazy pare razy zdarzylo mi sie lekko oparzyc, takze pare razy porzadnie sie wystraszylam zwlaszcza kiedy okazalo sie ze w piwnicy jest szczur... moj syn ma znami na nodze, w tym samym miejscu gdzie moje, tylko o wiele mniejsze niz moje moja mama w ciazy bardzo przestaszyla sie szczura, ale ja nie mam jakiegos szczegolnego znamienia, jedynie ten pieprzyk na nodze ktory niczym sie szczegolnym nie wyroznia...

nie, jak się oparzysz to będziesz miała zaczerwienienie, pęcherze lub ewentualnie poważniejsze problemy, ale Ty a nie dziecko :) Naczyniaki, znamiona to już zupełnie inna bajka. Nie martw się na zapas :) i nie słuchaj bajek opowiadanych przez zazdrosnych ludzi :D

Gość kasia tdg
ja sie wystraszyłam męża jak szedł po ciemku korytarzem i nagle cos powiedzial a ja go nie widziałam i dłońmi sie złapałam za twarz........płakałam 3 noce ze moje dziecko bedzie miało znamie na buzce i w dodatku miała byc to dziewczyka...wiec chciałam zeby była piekna.Urodziła sie jak lalka...buzka gładka,zadnego znamienia,choc ja mam sporo pieprzykow ona zadnego....dzis ma rok i wiem ze przy nastepnej ciąży będę mądrzejsza!

a co ja przeżyłam w ciazy.Będąc w 6-7 miesiącu też się oparzyłam tylko zapomniałam się że brzuch mam już taki duży i nie modę już tak blisko podchodzić do kuchenki i oparzyłam prodiżem w brzuszek ślad był na brzuchu jeszcze przez długi czas,ale nie tylko na brzuchu do końca ciąży ciągle o tym myślałam.A jak się urodziła moja córeczka kazałam mojemu mężowi ją pooglądać bo bałam się sama.Na szczęście nie ma żadnych śladów,znamion.

A powiem Wam cos jeszcze miałam też koleżankę która chodziła w ciązy prawie równocześnie ze mną nie pozwalala nikomu dotykac brzucha nie oglądała zadnych filmów w ciąży niby strasznych (bo ja oglądałam dużo horrorów bo bardzo lubię) od ognia trzymala sie z daleka nie przechodziła pod sznurkami a dziecko i tak ma znamie wypukłe na nóżce.jak ma coś być to będzie bez niczego i nie ma co myślec.Apod sznurkami chodzilam non stop w ciąży bo przebiegają przez srodek podwórka i nie bylo malenstwo zawiązane pępowiną