Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oranżadka

przednie karmelki domowego wykonu.

Polecane posty

będąc w świeta zaduszne w górach i mając dostęp do całkiem dobrego aneksu kuchennego wpadłam na pomysł spróbowania stworzenia własnych karmelków domowych :) Wyszły pychaszniuchne!!! :) 🌻 Podzielę sie z wami przepisem choć on w zasadzie jest tajny i tylko mój ale jestem otwarta na inne kafeterianki i ich berbeci, które zapewne jak moje garściami jedzą wszelkie łakocie i cukier w kostkach. :) Oto przepis na moje karmelki: składniki -cukier trzcinowy 0,25kg -cukier waniliowy mały -olejek do ciasta migdałowy 1 szt. -margaryna (pół kosteki) -sól do smaku -woda prosto z kranu (na oko) sposób wykonania: roztapiamy margarynę na patelni, dosypujemy cukier trzcinowy, waniliowy, olejek do ciasta, cały czas podlewamy wodą, solimy do smaku. Gdy juz zgęstnieje chłodzimy, bierzemy do rąk i kulkujemy (takie jakby duże kozy z nosa jak robią nasze berbecie) i wsadzamy do piekarnika na 30 min. na około 200 stopni. Wyjmujemy, chłodzimy i dajemy do gryzienia dzieciom.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość forum GOTOWANIE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wredota obrzydliwa
Starasz się być taką tradycjonalistką także w piśmie, tylko że używasz słów które nie istnieją. Nie są one dawno zapomniane ale po prostu takiech słów nie ma :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alamakaca
droga oranzadko, rozwalasz mnie lingwistycznie, za kazdym razem :D 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
znowu sie podniecacie ? to zwykla prowokacja:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie wiem w czym tu mozna dowidzieć sie prowokacji. Jak ktos nie lubi cukierków i łakoci niechaj nie robi a nie krytykuje amatorów słodkich uniesień :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×