Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwus 1 klasa

jak odgonić stres i nerwy w ciąży

Polecane posty

Gość nerwus 1 klasa

cześć wszytkim. Jestem w 6 tyg. ciąży od kilku dni jestem nerwowa wszystko mnie drażni, wszystkiego mogę się wystraszyć, a najgorsze jest to ,że ciągle słyszę i czuję bicie serca jakbym była zdenerwowana i jakaś zlękniona. Jak sobie z tym radzić, może są jakieś ziółka na tego typu nerwy w ciąży proszę napiszcie bo to jest okropne i boję się,że mogę zaszkodzić maluszkowi, a do gina idę dopiero za 2 tyg., jeśi mój stan będzie trwał nadal to nie wytrzymam. pomocy.

Gość nerwus 1 klasa
no i pojawił się podszywacz. dlaczego ludzie są tacy popaprani.

Ja slonce odsuwam sie od wszystkich ktorzy mnie draznia. 1 miejsce to moja cudowna tesciowa. Pije meliske, ogladam komedie na dvd. Niekiedy robie sobie piknik z Synkiem. Jade nad rzeke z gora przysmakowa, wlaczam muzyke ktora mnie uspokaja i siedze tak w samochodzie napawajac sie widokiem. Zawsze mi to pomaga. Zycze szczscia z Dzidzia!!! P.S. jestem na topiku ciezarne krakowianki

Dodam jeszcze, ze jestem mega nerwusem. W ciazy nauczylam sie panowac nad nerwami. Zawsze tlumaczylam sobie, ze to dla Dzidzi i wyciszalam sie.

Gość narwus 1 klasa
meggi1982 dziękuję za miłąą odpowiedż jeśli chodzi o mnie to chyba głónym powodem są właśnie teście. nienawidzę ich a mieszkam z nimi. nie będę tu opisywać dlaczego ich nietrawię bo nie o tym topic. A czy melise mogę pić w tak wczesnej ciąży? jeśli pomoże to zakupię koniecznie bo nie dam rady.

Gość flowi
Witaj nerwusko ja mam to samo slysze bicie wlasnego serca to pierwszy trymestr... wiec nie jestes sama... jest to okropnie denerwujace :-( ale pocieszenie jest takie ze przejdzie w kolejnym trymesrze... Do spokojnej... mozesz sobie stuknac w glowe?? pozdrawiam f.

Gość flowi
ja na te dziwne dolegliwosci pije meliske.. troszke pomaga...

w 6 tygodniu to normalne, że są zmiany nastrojów, nerwowość, płaczliwość itp. dziwne zjawiska, ale jak najbardziej naturalne dla ciąży ;) Jestem w 7 tygodniu i mam to samo. Wszelkie tego typu objawy miną nam w drugim trymestrze, wtedy właśnie wraca się do równowagi psychicznej. Spokojna ADHD nie jest wynikiem nerwowości w 6 tygodniu ciąży ;) Troszkę popłynęłaś z tym tekstem.

Gość flowera
lipenka a TY tez slyszysz bicie własnego serca ? Dla mnie to juz jest czasem nie do zniesienia na dodatek.. .tez jestem przewrażliwiona i czuje bicie serca kogos wystarczy ze go lekko dotknę to chyba hormony tak szaleją :-) oby do drugiego trymestru ja jestem na pocz 11 tyg i jeszcze mnie to meczy... jeszcze pewnie 2-3 tyg i minie moja psiolka miala z kolei arytmie w pierwszym trymestrze ktora potem jej na szczescie przeszla i urodzila normalnie SN pozdrawiam flowi

dziewczyny, ja tez sie strasznie denerwowałam, bo pierwszą ciązę straciłam, w drugiej od samego początku jakieś problemy, krwiaki, plamienia itp. mozna brac persen- to lek ziołowy wiec nie zaszkodzi. melisa na mnie nie działała.

Gość flowi
Dzieki za porade ja pilam melise ale teraz juz chyba nie pomaga :-( spytam sie lekarza czy moge brac persen... na razie staram sie jak najmniej brac tabletek kiedyus bralam validol przy jakis sensacjach typu stres czy np lot samolotem... tera nie chce zaszkodzic bron Boze dzidzi...

Gość flowi
Jak tam nerwos pierwsza klasa sie czujesz?