Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*aAa*

Od ktorego miesiaca mozna zrobic dziecku kanapke i z czym?

Polecane posty

Mam problem bo moj synek 11 miesiecy nie chce pic mleka Nie mam pomyslow co mu podawac na sniadanko Myslicie ze moge mu zrobic kanapeczke np z dzemem??ma skaze wiec nic innego mu nie przychodzi do glowy

Z dżemem to bym się nie odważyła :) a już tym bardziej z kupnego-za słodki! Jeśli synek ma zęby które zdecydowanie ułatwią jemu zaprawe z bułeczką to kanapke można zrobić czemu nie?- ja pierwsze kanapeczki robiłam serkiem żółtym lub z chudą wędliną.

Ja ci jeszce moge polecić płatki kukurydziane na mleku modyfikowanym...

Gość zrob ze smalcem

Z wędlinką, ogóreczkiem kiszonym (obierz ze skórki). Moje dziecko też ma skazę, a ogórki kiszone mają bakterie kwasu mlekowego, więc bardzo wskazane:) Płatki owsiane z owocami, z mlekiem modyfikowanym. Z dżemem tez robiłam kanapeczki, ale raczej z tym od babci:)

z wedlina,serem żoltym,serkiem topionym/moj maly ma uczulenie na bialko mleka krowiego/

a ja sie do tej pory balam dac ogorka kiszonego bo myslalam ze bedzie go bolal brzuszek

Iwonka... to raczej tez sie nie podaje przy uczuleniu na białko. Ja przynajmniej trzymam sie ściśle reguł. Trwa juz to rok:o Aga Ogórek kiszony od 7 miesiąca życia:)

dziewczyny bo wy juz macie starsze szkraby napiszcie mi prosze od kiedy mozna podawac świeże ziola - bazylie, majeranek, tymianek itd??

MaMani ja nie mam pojecia:-) Chcialam zapytac jeszcze mamy dzieci ze skaza czym smarujecie chleb?

Mamani... Myślę ze musisz próbować po troszku. Ja dodaje do zupek juz do dawna i reakcji nie ma. Myślę ze zioła na 100% są lepsza opcją niz kostki rosołowe, vegety, kucharki i inne. W obiadkach od 12 miesiąca znajdziesz juz oregano itp

Aga... możesz smarować margaryną (np Ramą). Tam są śladowe ilości białka mleka. Niestety są też konserwanty, więc na początku ostrożnie i obserwować.

Gość co do ogórków
kiszonych to ja pamiętam jak moja siostra miala 11 miesięcy, chodzic nei umiala tylko raczkowala i co ją sie wypuscilo to ona czołgała sie do takiego słoja z ogókami i potrafiła sama wyjąc i tak je jadła :) pozniej tylkol buzie obzartą miała :( ale pani doktor przepoisala krem i powiedziala zeby nei zabraniac bo dla dziecka ogórki są bardzoi dobre tylko aby nie za duzo:)

mój synek tez ma skaze ,a chlebek smaruje mu ramą oliwią jest zrobiona z oliwy z oliwek i ma zero białka

MaMani- polecam zioła prowansalskie dla malutkiej-małe ilości wystarczą by dodać smak potrawie :)

dziewczyny prosze odpowiedzcie mi na moim topicu ktory zalozylam to wazne