Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marzena21

Spózniony okres i tabletka

Polecane posty

Gość Marzena21

Dzień Dobry.Mam problem z okresem.Od dwóch miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne po zużyciu pierwszego opakowania okres pojawił mi sie prawidłowo w czwartym dniu po odstawieniu tabletek.Teraz skończyłam drugie opakowanie dziś jest piąty dzień od odstawienia a jeszcze nie zaczełam miesiączkować.Przez drugi miesiąc zazywania tabletek zmieniłam tylko w połowie miesiąca godzine przyjmowania tabletki z 16 na 19.Wszystkie tabletki zużyłam o żadnej nie zapomniałam.Jajniki bolą mnie tak jak zawsze przed miesiączką lecz na tym się kończy.Bardzo proszę o pomoc gdyż bardzo mnie to zmartwiło :( Dziękuje W dodatki jeszcze kochałam sie ze swoim chłopakiem :( czy powinnam czekać cierpliwie bo okres sie pojawi abym w piątek mogła wziąć tabletkę?

Gość jola87
nie przejmuj się tak ja raz wogóle nie miałam okresu gin. powiedział,że może tak się zdarzyć a ty czekaj cierpliwie napewno się pojawi okres do 10 dni

Gość Marzena21 do Jola 87
Jola ale powiedz mi czy powinnam wziąść tabletke w ósmym dniu kiedy nie będe miała okresu? :(

Powinnas zaczac nowe opakowanie 8 dnia. W pierwszych miesiacach stosowania tabletek jest taka mozliwosc ze krwawienie z odstawienia (nie okres!) sie nie pojawi. Po okolo 3 miesiacach sytuacja powinna sie unormowac.

Gość klauducha
Zacznij nowe opakowanie po 7 dniach przerwy bez względu na to czy będziesz miala okres czy nie.

Gość Marzena21
A proszę powiedzcie mi czy mogę być w ciąży czy jest to mało prawdopodobne ponieważ przez cały ten czas brałam tabletki ale teraz już się sama zagubiłam :( Proszę o odpowiedz

Gość klauducha
myslę że nie masz się co martwic ,jeżeli brałas tabsy to nie ma możliwosci abys była w ciąży. Masz jeszcze całe 2 dni poczekaj może krwawienie wystąpi. Byłam kiedys w takiej samej sytuacji 4 dzien i nie było krwawienia -też pytałam dziewczyny na forum a na drugi dzien dostałam okres.

Gość Marzena21
Klauducha :* Bardzo dziękuje za odpowiedz.Mam nadzieje że stanie sie tak jak mówisz Ty i inne dziewczęta :) Jeśli nie dostane do i tak w piątek wezmę pierwszą tabletkę z nowego opakowania i teraz cholernie będe się pilnowała :) Mam nadzieje że będzie oki :) Dziękuje

Gość klauducha
Nawet gdyby krwawienie nie pojawilo się to pamiętaj jestes w pierwszych 3 miesiącach brania tabsów -czyli wszystko jest możliwe bo organizm przestawia się na hormony . Tak więc mozesz nie miec krwawienia i nic się nie stanie.

Gość Marzena21
Klauducha nawet nie wiesz jak mi pomogłaś i podniosłaś na duchu :) Jesteś bardzo miła :) Dziękuje :) Już mam dużo lepsze samopoczucie :) i zupełnie inaczej minie mi dzień :) Dziękuje i pozdrawiam Cię i cała reszte bardzo ciepło :)