Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwka567

Oliwa z oliwek do smazenia?

Polecane posty

Gość oliwka567

Czy oliwy z oliwek można uzywac do smazenia. :> Chodzi mi przede wszystkim o mrozone warzywa. Jest tam napisane ze do smazenia mozna uzyc oliwy / oleju. Czy to znaczy że mogę uzyc oliwy z oliwek?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Można. Ja tego jednak nie robię, bo podgrzana oliwa z oliwek moim zdaniem ma ohydny zapach i smak. Surowa i zimna jest pyszna, ale gorąca nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
można, a jakże. Jednak ma specyficzny zapach i paskudnie się dymi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oliwe z oliwek tylko do
sałatek używam a do smażenia słonecznikowy🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agatkiii
Można. Ja tak czasami robie. Przecież to też tłuszcz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Katarynna
Oliwa z oliwek nie nadaje się do smażenia. Ostatnio wypróbowałam ją do smażenia ryby. Była niedobra. Jeśli dbasz o zdrowie, bo o to zapewne ci chodzi, używaj do smażenia oleju z pierwszego tłoczenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oliwa z 1 tloczenia
czyli virgen extra nadaje sie tylko do salatek,a zwykla(bez napisu extra jak najbardziej do smazenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oliwa z 1 tloczenia
a wiem bo mieszkam w hiszpanii i wszyscy tu to wiedza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×