Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A.D. 2007

czy są jeszcze ludzie którzy wierzą w Jezusa

Polecane posty

Gość A.D. 2007

często pada pytanie - wierzycie w BOGA? i odpowiedzi tak lub nie ale przebija z nich jedno , nikt nie wierzy już w religie katolicka , Jezusa, Maryje, Józefa, niepokalane poczęcie.......kościół i księża to zalegalizowana sekta która sobie żyje sprzedając miejsca na cmentarzach i udzielając płatnych śuóbów - ale to już tylko folklor i nikt w to nie wierzy....no własnie nikt?

Poznalam sporo Jezusow w Hiszpanii i jak najbardziej wierze w ich istnienie :P To imie jest tam szalenie popularne! :D

Nie mozna mowic- wierzyc w Jezusa! Mozna powiedziec- wierze, ze Jezus byl prorokiem! Inaczej to wyglada jakby sie wierzylo w Jezusa a nie Boga!

Gość ojciec chrzestny 2
Ja wierzę w Jezusa i wszystko czego naucza Kosciół. A że postępowanie ludzi Koscioła jest czasem gorszące - to inna sprawa. ale tak już jest.... Kosciół jest święty świętością swojego Założyciela chociaż składa sie z grzeszników...

Gość
Ja wierze! ja, ja ja ja wierze w boga, bog mi pomaga!

Gość no bo jak tu wierzyc
ze ktos idzie do nieba (czyli gdzie dokladnie? odlatuje w inna galaktyke?), albo ze pochodzimy od adama i ewy (no to potem ich dzieci musialy chyba wspolzyc w rodzinnym gronie, hehe), albo w sprzecznego Boga, ktory najpierw stwarza grzesznego czlowieka, a potem mu kaze nie grzeszyc... itd itp

Jest różnica między ,,wierzę w Jezusa,Boga...\" a ,,wierzę w kościół\"....

Wierze w Boga i w Jezusa on mi pomaga i daje mi sile bym mogla byc lepsza

jestem raczej przekonana, ze istnial kiedys taki czlowiek, Jezus. byl rabinem i zyskal spora popularnosc dzieki porywajacym kazaniom, w ktorych szerzyl swoje nowe podejscie do spraw religii, przez co uznany zostal przez wielu za proroka. mial raczej lewicowe poglady. nie spodobal sie jednak lokalnym hierarchom - ortodoksom, gdyz podwazal ich autorytet, postanowili zatem zrobic z nim porzadek i napuscili na niego Rzymian, ktorzy wowczas okupowali Jerozolime. zostal skazany na smierc. jego cialo zniknelo z grobu w tajemniczych okolicznosciach, a pozniej jakis czlowiek podawal sie za niego, twierdzac, ze jest zmartwychwstalym Jezusem, dosc podejrzana historia. kazdy widzial, ze wyglada inaczej, ale wielu ludzi i tak mu uwierzylo, bo byli to ludzie prosci i sklonni do wiary w rzeczy niemozliwe. zalozyli pozniej sekte, z poczatku wyjeta spod prawa, jednak w koncu wladze rzymskie dostrzegly w niej potencjal idealnego narzedzia wladzy. tak narodzil sie mariaz pomiedzy religia i polityka, trwajacy do dzis.

anzówko... nie moger sie z Toba zdodzic, bio masz informacjhe z palca wyssane:P

Koktajl - ależ to prawda z jednym może wyjątkiem :) Nie mówiąc o tym: w ewangeliach oficjalnych podaje się dwa różne rodowody Jeszuy; nie ma w nich słowa o \"brakujących latach\" między 12 a 30 (?) rokiem Jego życia; pomija się fakt że historia Jeszuy przypomina bardzo boski \"zyciorys\' egipskiego Ozyrysa; bardzo dziwne są okoliczności zdrady, aresztowania i procesu skazującego na ukrzyżowanie; o dwuznaczności treści róznych przypowieści nie wspomnę. Kto ma oczy do czytania niechaj czyta. Jest sporo nie zaduszonych kadzidłem książek na te niewygodne tematy...

Gość Jezusek Chrystus

hmm... w sumie nie chce mi się dyskutować. Ale ja tam wiem że Jezus jest Bogiem :) I sie o tym przekonałam.. :)

Gość gość

w samego boga tak ale w jego doskonałość nie 😄

Gość gość

z bogiem jest jak z wszechświatem nigdy do końca nie dowiemy sie czy tak naprawdę jest skończony i czy istnieje