Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie głąbowi

KTO SIĘ ZNA NA STRONACH WWW?

Polecane posty

Gość pomóżcie głąbowi

Mam jedno pytanie i na dodatek nie wiem, jak je sformułować, by zostało zrozumiane, o co mi chodzi :D Od początku - są różne portale, na których mieć jakby własną stronkę, np. fotka, czy jakieś portale branżowe. Kiedy wpiszę nazwę takiego portalu w google, na ogół pojawia się najpierw link do strony głównej, a potem zaczynają się linki do konkretnych podstronek takiego portalu, np. "agusia.fotka.pl". I tutaj moje pytanie - od czego zależy, że np. agusia pojawia się w google od razu na pierwszej stronie, a jakaś inna dziewczyna dopiero na piętnastej? Samodzielnie sobie chyba nie można wypozycjonować takiej strony, skoro one wszystkie należą do przykładowej "fotki"? Zanim padniecie ze śmiechu uprzedzam - nie chcę się lansowac na fotce :P, chodzi mi tylko o sposób pozycjonowania podobnych stron.

Gość pomóżcie głąbowi
dzięki za fatygę, ale albo nie zrozumiałaś/łeś mojego pytania, albo ja nie znam angielskiego ;) w każdym razie nie widzę w Twoim linku odpowiedzi na mój problem :(

Gość pomóżcie głąbowi
może jeszcze raz - gdybym zakładała własną stronę www, to wiem, na czym polega pozycjonowanie ale: od czego zależy, że w obrębie np. fotki jeden profil pojawia się w guglu na 1 stronie, inny dopiero na 15? przecież zakładając taki profil sama nie mam możliwości na to wpłynąć :o

Gość pomóżcie głąbowi
Osama - i Tobie dziękuję serdecznie, ale to też wiem :)

Gość pomóżcie głąbowi
chociaż? czy Twoje kryterium, Osamo, można by wykorzystać na przykładowej fotce?

Gość nomi45
W miejsce tekstu: Tu wpisz opis zawartości strony, należy wpisać słowny opis, co znajduje się na Twojej stronie internetowej. Z wiadomości tej korzystają wyszukiwarki sieciowe. Tekst który tutaj wpiszesz, pojawi się w wyszukiwarce, po odnalezieniu przez nią Twojej strony. Jeśli nie wpiszesz tutaj nic, wyszukiwarka wyświetli najczęściej kilka pierwszych linijek, które znajdują się na stronie. Ciekawy, ale niezbyt długi, opis może zachęcić internautów do odwiedzenia Twojego serwisu! Każda pojedyncza strona, która znajduje się w serwisie, powinna mieć swój własny opis, przedstawiający jej treść. W miejsce tekstu: Tu wpisz wyrazy kluczowe rozdzielone przecinkami, należy wpisać słowa kluczowe, których można użyć w wyszukiwarce sieciowej, aby odnaleźć Twoją stronę. Staraj się tutaj wpisać wyrazy, które jak najlepiej oddają zawartość strony. Wyrazy powinny być oddzielone od siebie przecinkami - np.: wyraz1, wyraz2, wyraz3 (oczywiście można wpisać więcej wyrazów niż w tym przykładzie). Dobrze dobrane słowa kluczowe, pomogą wyszukiwarkom, w odnalezieniu Twojej strony! Każda pojedyncza strona, która znajduje się w Twoim serwisie, powinna mieć swoje własne wyrazy kluczowe.

Gość nomi45
Każdy zakładając swoją stronę www może wpisać np www.aga56.fotka.pl daje przykład w treści do wsyszukiwania wpisuje aaaaaga, aaga, aaaaaaaaaaaaaga itd wiadomo że litera a jest jako piwewsza i wyszukiwarka pokaże tą strone jako pierwszą i na pierwszej stronie najważniejsze jest co wpiszesz w pozycjach dla wyszukiwarek przestudiuj http://www.kurshtml.boo.pl/html/ramy_dokumentu,zielony.html a wszystko będzie dla Ciebie jasne

Gość takki jeden
wpisz "pozycjonowanie stron" i poczytaj od tego wlasnie zalezy na ktorym miejscu pojawia sie strona w wyszukiwarce np. google. pozycjonujesz strone pod konkretnego robota tzn. tak aby robot gogle wyswietlal jak najwyzje Twoje strone zelazy to od wielu czynnikow glownei o ilosci odnosnikow do ttwojej strony i od tego na jakisch stronach te odnosniki sa im wyzej stona w rankingu tym odnosnik wiecej wart.