Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asha

Brak nowego dowodu - na nazwsko meża a poród

Polecane posty

Gość asha

Nie wymieniłam jeszcze dowodu, ze względu na to ze wynajmujemy mieszkanie na jakiś rok - jak wygląda sprawa w przychodni, szpitalu - czy mogę używać dowodu i karty na moje panienskie nazwisko czy przedstawiać skrócony akt zawarcia małżeństwa zeby nie było jakiś problemów?

ja wyszłam za maz w czerwcu tamtego roku do tej pory nie mam dowodu na nowe nazwisko karte ciazy miałam załozona na nowe nazwisko i nie było problemów

Gość asha
Ja mam kartę ciąży na nazwisko panieńskie właśnie, ehh szukam takich informacji w necie ale nie mogę znaleźć, może ktoś pomoże?

czesc dziewczyny :) ja urodzilam miesiac temu i tez nie mam nowego dowodu :) w szpitalu nie bylo wiekszych problemow bo mialam skrocony odpis aktu malzenstwa oraz legitymacje ubezpieczeniowa na nowe naziwsko stary dowod tez mi zabrali wiec wezcie ze soba tez. najgorzej jest pozniej z zalatwianiem jakiegos becikowego itakiego tam jak nie ma dowodu. pozdrawiam jak macie jakies pytania piszcie

Gość asha
Problem z becikowym??! To może ja jednak wymienie ten dowód :o Bo bede jeszcze żałowac..

a my mielismy bo nie mialam dowodu, i maz musial jezdzic i zalatwiac jakies papiery akty i takie tam zeby bylo juz nie mowiac o tym ze nie wyslalam jakiegos pitu 3 do urzedu skarbowego czy zusu ze zmienilam nazwisko i zadyme o to ;/