Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margeritkaaaa

Polakom wciaz brak kultury

Polecane posty

Gość Margeritkaaaa

hej :) chcialabym sie podzielic pewnym spostrzezeniem.. otoz od prawie 3 lat mieszkam w UK, ludzie ubieraja sie jak chca nikt sie na nikogo nie gapi jesli juz sie ktos za kims obraca to przewaznie polak.. no i jestem teraz w Polsce na urlopie.. i co widze? wchodze do sklepu jestem mierzona przez sprzedawczynie od gory do dolu.. ide ulica kobiety sie ogladaja i mierza wzrokiem.. jak mnie to wkurza mam ochote cos powiedziec komus wtedy.. ludzie troche kultury.. !!! nie lubie jak ktos sie na mnie gapi...

Gość choroba kesonowa
wiesz nie często można takiego paszczura na ulicy zobaczyć :p

ja tez nie lubie jak sie ktos gapi, ale sama czasami nie moge sie powstrzymac zeby nie spojrzec. jak ktos ma jakas charakterystyczna ceche wygladu albo ubioru. nie ze zlosliwosci/zazdrosci tylko ze zwyklej ludzkiej ciekawosci. moze jestes np. bardzo ładna :P

Gość Margeritkaaaa
dziekuje podszywom heh ze tez istnieja tacy ludzie na swiecie.. coz wyrazilam to co mysle w koncu od tego jest forum..

\"chodze do sklepu jestem mierzona przez sprzedawczynie od gory do dolu\" to akurat łątwo wyjaśnić... szczególnie jeżeli to sklep z ciuchami :P muszą sprawdzić czy warto ci nadskakiwać :O

Gość masz jakąś manie
albo wygladasz na złodziejke i dlatego tak cie "mierzą wzrokiem" , mnie nie "mierzą" :)

Gość Margeritkaaaa
hahha do ' a ja " masz racje hah a poziom oblslugi dalej daleko odbiega od tej za granica :) zreszta wiadomo ze chca sprzedac,dzis mierzylam buty to sie zeszly z innych stoisk kobity coz mi tez zdarza sie czasami kogos "zmierzyc" ale rtobie to dyskretnie a dzis widzialam sporo spojrzen bez obciachu.. powiedzialam o spostrzezeniuu mojemu heh i powiedzial ze to dlatego ze jestem sliczna:p poprawil mi humor heh

Gość i-v-i
eeee tam w dużym mieście w Polsce też się nikt nie gapi.... zazwyczaj ludzie nie mają czasu na takie rzeczy.... bo tracą go w korkach :P w małym miasteczku- jak jadę do rodziny...to i owszem czaserm mnie ktoś zmierzy.... szczególnie, jak odbiegam od przyjetych tam "targowych wzorców :P

nie rozumiem co takie \"gapienie\" ma do kultury, obraził Cie ktos swoim wzrokiem czy co? Tak samo jak nie rozumiem wydekoltowanych kobiet, ktore narzekaja że wszyscy gapia sie na ich biust, a od czego jest golf? Szkoda że mieszkając w UK nie zauwazylas że Anglicy nie przepuszczają kobiety 1szej w drzwiach - tutaj w Polsce to akurat oznaka kultury i dobrego wychowania, a ludzie ubrani nazwijmy to \"niestandardowo\" sa przez niektorych postrzegani jako próbujący sie dowartosciować własnie przez szmatki czy np. piercing I NIKOMU NIC DO TEGO !!!! Każdy ma prawo pomyślec o Tobie co chce.

Gość sabrinaaaa czarownica
a to bardzo dziwne , bo ja takich odczuć nigdy nie mam , może po prostu myślisz ,że się patrzą na ciebie a tak nie jest , pani w sklepie zastanawia się czy ta reklama za tobą jest dobrze postawiona :D jak taka kulturalna jesteś to czemu nie zwrócisz uwagi ? ehhh ta emigracja ludziom się w głowach przewraca

Gość Margeritkaaaa
Sabrina nie przewrocilo mi sie w glowie, poprostu nie lubie tego, niewiem moze jestem inaczej czy tez dobrze ubrana i ludzie sie patrza... ' Sista nie ubieram sie wyzywajaco:) co do Anglikow to chyba tak samo i w Polsce nie wszyscy przepuszczaja w drzwiach ;) czy tez ustepuja miejsc , myslec moze kazdy co chce ale nie musi patrzec msciwym wzrokiem, prawda?

Gość traaaa tratatatataa
ja tez mieszkałam troche na wyspach. ludzie są tam bardzo życzliwi. podoba mi się to.

Fakt, jestesmy \"gapiaca\" sie spolecznoscia, w odroznieniu od dyskretnych Anglikow, po prostu inna kultura. W Hiszpanii tez sie wszyscy na siebie gapia. Jezeli jest to podyktowane tylko ciekawoscia to nie ma w tym nic zlego, gorzej jak sie zaczyna krytykowanie, a niestety to jest nasz ulubiona narodowa rozrywka :O

no niestety troche o Anglikach wiem i pewnych rzeczy w ogole nie mają wpojonych, a nie wynika to z ich woli. Mysle że stwarzasz problem tam gdzie go nie ma. Juz sam fakt, że widzisz lub czujesz na sobie te spojrzenia daje do myślenia, no ale rozumiem że fajnie jest być piękną kobietą, którą ci nieszczęśni Polacy atakuja swoimi mściwymi spojrzeniami i zazdroszczą Ci wspanialego zycia,a przynajmniej ciuchów - no i musialas wyżalić sie na forum dzięki czemu nie nudzisz sie dzisiejszego wieczoru.

Gość Margeritkaaaa
moze ludzie w Polsce wyczuwaja to , że ja w Anglii pracowałam w agencji towarzyskiej w hinduskiej dzielnicy. ze zrobiłam kariere i teraz patrza na mnie z podziwem. może to tak jest? co o tym sądzicie?

Gość Margeritkaaaa
nareszcie madra wypowiedz, dziekuje enamorada:)