Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skrytaaaa

jak mu powiedzieć o tym, że....

Polecane posty

Gość skrytaaaa

jak mu o tym powiedzieć, że swój pierwszy raz mam jeszcze przed sobą...? :(

Gość najlepiej prosto z mostu

powiedz mu to i juz.bedzie zachwycony ....i delikatniejszy przy pierwszym zblizeniu :P

Gość skrytaaaa
trochę się obawiam, ponieważ nie mam 16 czy 18 lat... a 24:(

Gość skrytaaaa
myślę, że w tym wieku większość społeczeństwa ma to już za sobą - trochę późno zaczynam :( , stąd moje obawy...

większość społeczeństwa ma również grzybicę stóp :D nie masz powodu, żeby czuć się gorsza, naprawdę

Gość skrytaaaa
takaON26 i ja a bo co - dziękuję Wam bardzo :*

Absolutnie nie jest to powód do wstydu :) Pewnie bedzie zdziwiony ale napewno polechta jego ego to ze bedzie twoim pierwszym :) Moj tez sie zdziwil, tyle ze ja mialam wtedy 19.

bedzie zachwycony, albo i nie... jesli mam być szczery to 24 letnia dziewica nie jest najlepszą kandydatką na poważną partnerkę... oczywiscie zalezy od faceta... wielu woli dziwice, bo mają straszne kompleksy... a dziwicy mozna wcisnąć wszystko - że idealny sex trwa 3 minuty itp...

Gość ja nie bardzo wiem jak
powiedziec....sama facetowi tego nie umiałam powiedziec ale jedno wiem - zaluje ze tego nie zrobilam to bardzo wazne zeby bylo wiadomo na czym sie stoi w tych sprawach inaczej on moze byc np. malo delokatny - nawet "psychicznie" i Tobie moze byc z tym ciezko wiec powiedz mu koniecznie

taka opinia jak Twoja komiczne mnie w takich sytuacjach załamuje :O faceci chyba po prostu nie wiedzą czego chcą

faceci wiedzą czego chcą - ja chcę kobiety doswiadczonej... kobiety, ktora wie czego chce... i takie, ktora jest choćby odrobinę przewidywalna... Autorka nie uprawiała nigdy sexu - czyli jeden z kilku kluczowych dla dorosłego życia spektów, jest wielką niewiadomą... może będziesz oziębła, może cnotliwa, może puszczalska... ale tego nie wiesz... o sex ociera praktycznie kazdy ułamek rzeczywistości... Ty tego jeszcze nie zaznałaś... dla mnie jestes emocjonalnym dzieckiem... nie chce dziecka, jako partnerki.... nie krytykuje Cie, ja stwierdzam fakt...

zdajesz sobie sprawe konmiczne z tego, ze czesc kobiet "trzyma"dziewctwo bo wbito im do glowy ze tego oczekuja mezczyzni? a juz pomijajac takie wypadki - jest cos wstretnego w trakowaniu tak intymnej sprawy jako "testu" "musze sie troche poseksic teraz bo jak spotkam faceta z ktorym chce byc musze juz wiedziec czy lubie od tylu czy od przodu i czy raz czy 7 razy w tygodniu", tak? traktujesz w tym momencie kobiete i jej emocje przedmiotowo

kurde zycie to nie sklep z kobietami kobiety to nie przedmioty na wystawie "ja poprosze dziewice" a "a ja z takim i takim doswiadczeniem", "ja taka co nigdy nie utyje", "a ja taka co nie zdradzi" naprawde mam wrazenie ze faceci czasem zapominaja ze kobiety to tez ludzie....

to nie jest przedmiotowe traktowanie.... to życie.. przez pryzmat traktowania sexu i swojej sexualności, kształtuje się światopogląd, buduje się postawa życiowa, sposób spojrzenia na cały świat... poza tym - znam kilka takich dziewic, ktore czekały do wieku prawie 30 lat... zgroza i dramat.... potem albo spełniaja obowiązek małżeński, kładąc sie niemalże na łożu i wypowiadajac słowa \"w imie ojca i syna niech waćpan zaczyna\" ale... albo zaczynając sie pruć jak stary ręcznik, bo poznały smak sexu i im sie spodobało... to życie, nie film....

Gość moim zdaniem to się nie
powinnaś martwić, o ile to jest odpowiednia osoba do tego typu spraw;) Ja mam 23 lata i tez jeszcze z nikim nie spałam, mam mnóstwo powodów. I jakoś mi to nie przeszkadza. Ktoś uważa, że nie jestem dobrą partnerką?:) Tym lepiej dla mnie. Ja nikogo nie podrywam, nie zmuszam do kontaktów ze mną, wręcz mówię prosto z mostu, że jak ktoś liczy na seks, to źle trafił. Mój obecny chłopak miał 4 dziewczyny przede mną, nie wiem, czy ze wszystkimi spał. Ale ogólnie uchodzi za kobieciarza, pewnie dlatego, że ma do kobiet dobre podejście, a one go lubią. W każdym związku był długo, nie śpi z kim popadnie i jak sam przyznał, nie zależy mu na seksie, bo już swoje przeżył. Nie wiem, co to znaczy i nie za bardzo mi się to podoba:P ale ani nie cieszy go to, że ja jeszcze swojego nie przeżyłam, ani nie martwi. Mimo kłopotów ze mną i tak ocenia mnie jako człowieka i wykazuje dużą cierpliwość i zrozumienie dla moich fanaberii w tej dziedzinie. I nie jest prawdą, ze jak ktoś ma dziewczyne dziewicę, to ma kompleksy. Albo że jak jest doświadczony i dobry w te klocki, to mu to przeszkadza. Bo ludzie są różni i ocenia się ich nie tylko ze względu na tę jedną rzecz. Czasami straszliwie wszystko upraszczacie.

"przez pryzmat traktowania sexu i swojej sexualności, kształtuje się światopogląd, buduje się postawa życiowa, sposób spojrzenia na cały świat..." to tylko jeden z wielu elementów kształtowania człowieka miłość to coś wiecej niż wymagania ja rozumiem, ze facet boi sie ze skoro jest dla kobiety pierwszym to nie bedzie ostatnim... ale wszyscy sie czegos boimi, zdradzac mozna niezaleznie od doswiadczenia, kopnac w dupe tez zycie to nie film! zgadzam sie z Toba! to nie film kategorii xxx...

no trudno, zebys majac faceta i będąc dziewicą sie ze mną zgodziła.... oraz - dyskusja z Tobą na temat sexu, to jak rozmowa ze ślepym o kolorach.... albo jak lokata :P - bez sensu

\"ja rozumiem, ze facet boi sie ze skoro jest dla kobiety pierwszym to nie bedzie ostatnim...\" to nie kwestia bana się, tylko chęci bawienia się w niańke i nauczyciela... mnie to juz nie bawi...

do mnie mowisz?!?! nie jestem dziewcą i nie mam faceta :) nie chcesz gadac to nie, mnie tez bawienie sie w "nianke" nie interesuje

Ciebie to już nie bawi, ale są ludzie, którzy traktują to tylko jako pewnien element dodatkowy związku, zwłaszcza ludzie, którzy w życiu przeżyli ciężkie chwile. Wydaje mi się, ze Ty, komiczne, jesteś niezły cwaniak. Siedzisz sobioe teraz pewnie w pracy, nudzisz się, jesteś po 30. i uważasz, ze każdy rano wskakuje w tani garniak i idzie pierdzieć w stołek. Tym czasem są ludzie, dla których liczy się w życiu coś więcej, niż wstać, zjeść, wypić i poruchać. I trudno ich znaleźć, czasami bardzo trudno, ale jednak istnieją. Sa też faceci, którzy w życiu nie poszliby do łóżka z kimś, kogo nie kochają. Są tacy, za którymi szaleja kobiety, same się proszą o jakiś kontakt, a oni chowają cnotę dla tej jedynej. I nie jest to tylko domena kobiet. Możesz się z tego śmiać, ale są ludzie, dla których seks nie jest czynnością fizjologiczną. I nie oznacza to, że robią to tylko w imię jezusa:O Uważam, ze tak ludzi może oceniac ktoś bardzo prosty, albo ktoś, kto niczego w życiu nie przeżył:(

pozdro dla Ciebie "moim zdaniem to się nie" cięzko w dzisiejszych czasach wytrwać przy jakiś zasadach i ideałach, nie? :) czasem cięzko komiczne moim zdaniem ani prosty ani niedoświadczony nie jest taka opinia jaką tu przestawił jest dość popularna wśród facetów to jest po prostu życie na skróty, życie "daj mi", życie "zapłaciłem, dorobiłem się i mi się NALEŻY".... duzo ludzi tak ma

\"Sa też faceci, którzy w życiu nie poszliby do łóżka z kimś, kogo nie kochają. Są tacy, za którymi szaleja kobiety, same się proszą o jakiś kontakt, a oni chowają cnotę dla tej jedynej.\" to dobry bajer na laski... kobiety są cudowne i strasznie miękną gdy facet opowiada im o takich swoich \"zasadach\".... a gdy je potem złamie akurat tylko dla niej :P są w 7 niebie... niestety, ale za znamienitą większością tzw wyższych wartości kryją sie kompleksy lub małe żałosne gierki... widziałem juz w zyciu zbyt wiele, żeby wierzyć we wszystko co mi mówią... na temat mojego życia nic nie wiesz i fakt iż jestem realistą nie wyklucza posiadania wyższych wartości.... tylko, że nie mają one tak harlequinowskiej otoczki jak prezentowane tutaj... ja jesli mowie, że czegos nie zrobie, to nie zrobie... mi mozna ufać, bo jestem szczery i w realu i na necie... a jacy są ci panowie z wyższymi ratościami, ktorzy perorują o nich tak chętnie... Poczytaj to forum - co drugi post jest o takim...a pisze go skrzywdzona kobieta...

Ja wiem o tym:) Ale jednak nie KAŻDY tak postępuje. Myślę, że autorka tego tematu lepiej zna swojego chłopaka, chociaż po tych wątpliwościach widać, ze może nie bardzo...:O Tylko nie rozumiem, dlaczego komiczne zawsze się wypowiada w imieniu ludzkości: "faceci wiedzą czego chcą", "to jest życie", "wielu woli dziewice, bo mają kompleksy". Skoro faceci wiedzą, czego chcą, to niech sami decydują o swoim życiu, zamiast udzielać takich mądrości:O Jeżeli ktoś wie, czego chce, to to robi, komiczne. A nie siedzi w pracy, której nie znosi i która jest nudna i urozmaica sobie czas opowiadaniem o swoich wyobrażeniach na forum dla kobiet... Ludzie są różni. Ty reprezentujesz swój wąski światopogląd. Ok. Ale zrozum, że sa inni ludzie. Ja nie jestem wierząca, nie wyglądam jak krasnal ogrodowy, nie jestem zimna jak kłoda, szczerze mówiac nie mogę wytrzymać bez zrobienia sobie dobrze kilku dni, ciężko mi to przychodzi, ogólnie nie jestem ciężką w obyciu księżniczką, tylko po prostu chciałabym kochać jedną osobę, i być z tą jedną osobą. I doskonale wiem, że w takim postanowieniu wytrwam, o ile tej osobie się nie odechce. Bo znam siebie lepiej niż ktokolwiek inny. I nie interesuje mnie to, co robią inni ludzie, bo nie jestem nimi. Nie uważam, żeby seks był niemoralny. Tylko taka jest moja decyzja i tak się dobrze czuję🖐️

mylisz się , komiczne ja tez jestem realistką, dlatego nie znoszę facetów:O Ale zdarzają się ludzie, do których naprawdę można mieć zaufanie. Zwłaszcza gdy się to rozważa posługując się rozumem:) Przynajmniej ja ufając pewnym osobom, mam na myśli mężczyzn, nigdy się nie zawiodłam.

ja nie bardzo wiem jak życie na skróty :D:D:D:D ja juz miałem w życiu ciekawe kobiety... i takie z \"wartościami\" i takie \"uduchowione\"... mnie juz takich kobiet wystarczy... życie to balans pomiędzy wojną i pokojem... normalny człowiek stara się, by pokój przeważał nad wojną w jak największym stopniu.... ale wiem, ze kobiety kochają komplikować sobie życie i potem płakać , pytając \"czemu tak jest i czemu na takich trafiają\"... dlatego Wam tego nie wytłumaczę, bo dla Was wyzwania powodujące, traumatyczne wspomnienia to cel życia....

Ty jako osoba o bardzo szerokim światopoglądzie :D:D:D jakos kompletnie nie mozesz zmiesci w nim mojej skromnej osoby i co chwila negujesz to co piszę oraz potepiasz moją postawę.. :D bardzo klasyczne