Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tinaaa22

wysoka temperatura w ciaży?

Polecane posty

Gość tinaaa22

Dziewczyny czy to prawda, że w ciąży temperatura ciała zwiększa sie w okolice 37stopni? Czy to chodzi o temperaturę w pochwie czy ogólną ciała mierzoną np pod pachami? Jeszcze jedno, taka podwyższona temperatura jak długo sie utrzymuje? Chyba nie przez całą ciąże? Aha i czy taka podwyższona temperatura występuje w każdej ciąży i u każdej kobiety? z góry dzięki za odpowiedz :)

Gość tinaaa22
nikt mi nie odpowie?????????????

Z tego co kojarzę, to tak, podwyższa się temperatura i utrzymuje się wysoka przez początkowe tygodnie ciąży. Gdzies czytałam, że zarodek potrzebuje ciepła i dlatego tak jest.

Gość anusia123456
a ja slyszlam ze do 3 miesiaca jest powzyej 37 stopni ? a czy bylo by to mozliwe zeby test pre testi bobo test nie wykryl prawie 3 miesiecznej ciazy ? moze mam niksi poziom hcg juz sama nie wiem szukam chyba dziury w calym .. pozatym czuje sie dobrze nic nie mnei boli nie mam powiekszonych piersi ani mdłosci jak myslicie ?

1. Temperatura podnosi się po owulacji a w ciąży się utrzymuje (jesli nie ma ciąży, to spada po 12-16 dniach prawidłowo)2. 37 stopni to taki sam przykład jak cykl trwający 28 dni, czyli w ten sposób reaguje zaledwie około 30% kobiet. U mnie ta temp zapewne nie wyniesie więcej niż 36,4 - 36,6 bo przed owu mam 35,9 - 36,153. temperatura się podnoi w stosunku do temp. przedowulacyjnej - czyli trzeba mierzyć cały cykl.4. O ciąży znaczyć może więcej niż 18 temperatur po wzroście, taka temp. utrzymuje się aż do 3-go miesiąca ciąży. Po tym czasie funkcję podtrzymania ciąży przejmuje łożysko i temperatura stopniowo może spadać (i zazwyczaj spada)5. Temperatura nie ma nic do potrzeb zarodka. To \"skutek uboczny\" wytwarzania progesteronu niezbędnego do podtrzymania ciąży.anusia123456 jak miałaś miesiączkę, to nie jesteś w ciąży. Jak nie masz miesiączki to test wykryłby ciążę, uda się do ginekologa bo trzeba zbadać przyczynę braku okresu.