Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość add454

Dziewczyny, dlaczego tak malo sie mowi o cytomegalii w ciazy?!?!

Polecane posty

Gość add454

Jestem w 16 tygodniu ciazy, moj maly synek choruje na cos co przypomina to swinstwo a ja czekam na wyrok w sobote-odbieram wyniki testu na cytomegalie. Boze, to robi gorsze spustoszenie w organizmie plodu niz rozyczka!Dlaczego wiec pytam trabia tylko o rozyczce czy toxoplazmozie skoro cytomegali jako jedynej sie w ciazy nie leczy??!!!!

jak się nie mówi?? cytomegalia obok toxo i różyczki była obowiązkowym badaniem jakie musiałam przed ciążą zrobić.

Gość buniaaa
oj raczej sie nie mówi..zeby nie internet to wiele kobiet nie miałoby pojecia o cytomegalii czy toxoplazmozie jak obowiązkowe?? ja sama robilam badania na cytologie i toxo..lekarz jak sie dowiedzial ze chce zrobic powiedzial, ze nie ma sensu i ze nie refunduja na przeciwciała rózyczki to badanie obowiązkowe w czasie ciązy?? pozdrawiam

Gość guuuga
a co to za choroba?

Gość hejhejhejhejhejhejehjehej
Myślę, że dlatego, że z cytomegalią jest najtrudniej. Ta choroba przebiega niejednokrotnie bezobjawowo, bądź przypomina przeziębienie, na dodatek nie da się jej unikać w taki sposób jak toxo, czy też zaszczepić jak w przypadku różyczki.... Uszy do góry, musi być dobrze

Gość guuuga
i tak nie mozna tego leczyc w ciazy bo lekarze nie wiedza nawet czym..;/