Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalibra

zaczynam walkę z cerą-izotek,kto ze mną?

Polecane posty

Gość szalonamorwa
ja nie zauwazylam zeby mi izotek zniszczyl paznokcie - przez cala kuracje nosilam zele, a potem jak zdjelam to paznokcie po okolo 2 miesiacach wrocily do normy

Gość Aknerormin
U mnie jest już całkiem dobrze :) Karnacja się ujednolica, zostały tylko czerwone plamki gdzieniegdzie...

Gość asiulla_25
u mnie tez :))) zostały male blizenki i przebarwienia... ktos cos kiedys pisał o huteczkach samioopalających, jakie to były? uzywacie samoopalaczy do ciala? moze jakis polecicie? pozdr.

Gość asiulla_25
chodzilo mi oczywiscie o chusteczki samoopalacjące :)))

Gość asiulla_25
dziewczyny jak wasze badania ? ja dzis odebrałam wyniki...kiepsko z trójglicerydami :( norma 160 a ja mam 212 :( ciekawe co na to moja derma, dzis mam wizyte.

Gość Aknerormin
Pisałam już o tym kiedyś. Też miałam podwyższone trójglicerydy więc lekarz zalecił mi dietę beztłuszczową.

Gość asiulla_25
umkneło mi najwidoczniej ze pisął o tym... spadły Ci trójglicerydy po tej diecie? jaki mialas wynik?

Gość asiulla_25
hej dziewczyny.... od jakiegos czasu mam na zewnetrznej stronie dłoni taką różową drobną wysypkę, myslałam na poczatku ze to rekawiczek, które zakładam jak ide na siłownie, ale czytałam na forach o izoteku ze cos takiego jest normalne...jutro zadzwonie do Panim doktor...czy któras z was miala cos takiego? jesli tak to co stosowac zeby to cos znikneło? pozdrówa

Gość Aknerormin
:D :D :D Tak, coś takiego jest normalne, bo to zwykłe wysuszenie/podrażnienie skóry, co jak już wiemy jest bardzo częste w czasie brania izoteku :D Też mam od czasu do czasu coś takiego (jak zaniedbam smarowanie rąk kremem). Wydaje mi się, ze może być to od rękawiczek lub np. wkładania rąk do kieszeni. U mnie wystarczy posmarować grubo na noc kremem i jest od razu lepiej ;)

Gość asiulla_25
na noc posmarowalam dermosanem - juz bardziej tlustego nie miałam :D a jeszcze jedna rzecz, strasznie mi sie wysucza skóra buzi, derma poleciłam krem pharmaceris (seria pateczna eris'a) ale powiem szczerze raczej mi nie pomaga, a stosuje go prawie tydzien. polecicie jakis dobry krem?

Gość asiulla_25
hej dziewczyny...powiedzcie ile trzeb przyjac mg izoteku podczas calej kuracji? ja przyjelam jak do tej pory 5400 mg i zastanawiam sie ile mi jeszcze zostalo. pozdr.

Gość Aknerormin
asiulla_25 ----> to zalezy od wagi... Należy przyjąć 120-150 mg/kg.

Czy wiecie coś może na temat pigułek anty i izoteku? Czy izotek ma wpływ na ich działanie? i ochronę antykoncepcyjną?

co do postu powyzej - nie oslabia ich dzialania. Tabletki anty sa nawet zalecane przy braniu Izo gdyz konieczne jest stosowanie skutecznej antykoncepcji (biorac Izotek musisz skutecznie zabezpieczyc sie przed ciaza - to bardzo wazne).

no to ja tez zadam pytanie :P Przyjelam do tej pory juz ok. 120mg/kg i w ciagu dwoch dni pojawily mi sie dwa pryszcze na plecach ;/ w 6 miesiacu kuracji!! Na twarzy juz nie wyskakuja od ok. miesiaca, ale jeszcze pod skora mam jedna gule troche juz podstarzala i kilka zaskornikow. Ale te plecy mnie martwia - czemu wyskakuje gdy juz prawie koncze leczenie?? (lekarka chce dociagnac do 150)

Gość majcin23
właśnie zacząłem brać izotek w środę wieczorem pierwszą tabletkę. W piątek byłem na imprezie ( osiemnastka kolegi ) no i miałem nie pić, ale ... nie udało mi się sprostać temu zadaniu. Nie piłem dużo i po alkoholu czułem się dobrze. Nie miałem żadnych ubocznych objawów, a więc jak jest z tym alkoholem można czy nie można ??

Gość asiulla_25
nie mozna pic alkohlu, nie chodzi juz nawet o szkodzenie watrobie, tylko o to jakie bedziesz mial wyniki badan...jesli bedziesz pic, jesc tlusto i brac izotek, to powodzenia...lekarz przerwie Ci kuracje ze wzgledu na wyniki badan...skocza Ci trojglicerydy i chilersterol do gory i do wiedzenia... ja nie pialam wlasciwie wogole a trojglicerydy z 90 skoczyly mi na 220. Lekarz mi powiedzial: albo dieta albo koniec z lekami, lub zmniejszenie dziennej dawki = wydluzenie kuracji = wieksze prawdopodobienstwo nawrotow...wybor nalezy do Ciebie....

Gość gigunia
czy wypadaly Wam włosy w czasie kuracji?????

koncze kuracje - nie wypadaly ale z czasem robily sie bardzo suche i sie "lamaly" przy czesaniu

Gość Bajkakrk
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam już zakupione pierwsze opakowanie Izoteku. Trochę obawiam się rozpoczęcia kuracji. Mam pytanie odnośnie stosowania kosmetykow w trakcie kuracji. Czy tłuste kremy na pewno są odpowiednie? Posiadam dosyc znaczne ilosci kosmetykow firmy La Roche-Posay i dorywczo zajmuje sie tez ich sprzedarzą w naprawdę atrakcyjnych cenach(nawet 50% cen aptecznych). Jesli ktos byłby zainteresowany to prosze pisac. Drugą sprawą jest to że mój trądzik nie jest straszną katastrofą... jak myślicie , czy 3 mies kuracji wystarcza? Ja widzę, że u Was kuracje trwają nawet ok. roku:( Nie wiedziałam, że to tak długo trzeba brać.

Gość izotretynoina
http://izotretynoina.pinger.pl/ hej, na tym blogu możecie zobaczyć zdjęcia z leczenia izotretynoiną. zdjęcie z pierwszego dnia i po miesiącu kuracji. jak dla mnie jest poprawa. pozdrawiam:)

Gość paaablo
witam mam pytanie czy jesli bede brac 2 tabletki 20 mg czy to jest to samo co 1 tabletka 40 mg czy to jest jakis inny przelicznik? Pozdrawiam

Gość xyz wszystko wzgledne
mam do was pytanie czy ktos jest tu taki, ktory teraz walczy z przebarwieniami po kuracji, bo sam nie wiem jak je skutecznie usunac

Gość syfix
izotek jesli zdarzyliscie juz odczuc jest lekiem o bardzo wysokiej cenie Kiedy ja go bralem bardzo pomogla mi w mniejszym odczuciu po kieszeni a z czasem wogole nie odczuwanie tego wydatku pewna strona wejdz na http://MixSurv.com?ref=1152651 poswiecasz tylko 3 min ogladasz 3 krótkie reklamy i odpowiadasz na 9 pyt ankietowych za kazdym razem dostajesz od 9-15$ a wyplacaja gdy zdobedziesz 120$. pomyśl 3 dni po 3 min czyli w 9 min zarabiasz ok 120$ nie wierzysz sprawdz sam to nic nie kosztuje i jest bez zadnego wkładu wlasnego....

Gość paaablo
sprawdził to ktoś? ten powyższy post?

Gość gość
Witam . Ja jestem bardzo zadowolona z Izotek w ciągu miesiaca wyleczyl tradzik do tego stopnia ze nie mialam zadnych wyprysków na twarzy .Musialam brac go tylko przez 2 miesiace ! uważam że to bardzo krótki okres . Faft bardzo wysusza usta , z reszta cale cialo dlatego też do tego preparatu dodawana jest odpowiednia szminka oraz zalecane sa kapiele w olejkach nawilżających. Polecam wszyst kim osobą mającym poważny problem z trądzikiem.

Gość Desperatka777
Mam 29 lat. Tradzik z przerwami od 11. Biorę izotek już 2. miesiąc. 4 tabletki na dobę. Bolą mnie plecy (jestem aktywnym kierowcą, ale dbam o plecy), bolą mnie stawy- czego wcześniej nie doświadczyłam. Po 40 km na rowerze bolą mnie kolana, a długi spacer przypomina o skreconej kostce sprzed wielu lat. Suche pękające usta to standard. Przed izotekiem przyjmowałam hormony (min jazz), które bardzo dobrze wpływały na moją cerę. Za każdym razem kiedy próbowałam odstawiać hormony problem powracał. Zdesperowana zaczęłam kurację izotekiem. Jak na razie szału brak. Wulkany jak były tak są. Może nie tak agresywne- bolesne, ale wciąż żółte obrzydliwe. Przed przyjęciem leku miałam gorsze wyniki watrobowe niż po miesiącu zażywania. A mój lekarz był w szoku. Alkohol- okazjonalnie tak. Nie tak często jak wcześniej- może stąd ta poprawa. Opalanie? Nie polecam. Po urlopie w Turcji wróciłam w ciapki, łatki, plamki- pomimo wysokich filtrów. Wyschnięte bardziej wrażliwe nozdrza dały o sobie znać podczas lądowania- niezbyt obfitym krwotokiem z nosa. Boję się blizn- jak widzę żółty wulkan po prostu go wyciskam. Trzymam kciuki za nas- co by korektory stały się tylko wspomnieniem :)

Gość wiem dużo
Izotek brałam 4 lata temu. I. Miałam pogorszenie i to ogromne przez pierwsze 3 miesiące kuracji. Ale to nic, bo przed terapią i tak wyskakiwało mi po 8 gul dziennie, potem przy pogorszeniu, tak po 12.... Po 3 miesiącach pogorszenia i łez w ciągu JEDNEGO tylko tygodnia zniknęły mi wszystkie krosty, także grudki podskórne. Lekarka sama się dziwiła taką reakcją na Izotek, bo przez pierwsze 3 miesiące nie polepszało się wcale, tylko pogarszało, aż tu bęc i nagle wszystko zniknęło.... Wniosek - reakcje na Izotek są bardzo różne... II. Jedyny skutek uboczny jaki miałam to suchość ust (poza tym okrutnym pogorszeniem trądziku, oczywiście). Badania były perfekcyjne (ale ja odżywiam się beztłuszczowo i to zawsze, nie znoszę tłuszczów zwierzęcych.. feee...) III. Na dobry cholesterol polecam oliwę, olej rzepakowy i orzechy (to są DOBRE tłuszcze) oraz cykorię do picia, która zawiera inulinę i obniża poziom trójglicerydów. Na obniżenie cukru pijcie sobie morwę przed posiłkami. IV. Zauważam pewną zależność - dziewczyny pijące alkohol piszą o WYSYPACH.. hm - ciekawe, prawda? Ja nie piłam, ale jadłam sporo czekolady!!! Po latach odkryłam, że nawet tofelka czekolady powoduje u mnie wysp!!! Kakao to zabójstwo dla trądzikowców!!! Podobnie jak alkohol!!! Kto ma skłonność do prycholi powinien unikać: alkoholu, czekolady, fast-food'ów i sera żółtego. A przy Izoteku tym bardziej, bo wtedy terapia trwa dłużej isą wysypy. (wiem z doświadczenia) V. po roku miałam nawrót, ale słaby... i tak trwałam 2 lata, w miarę ok było - czasem przed miesiączką 2 pryszcze, jakiś zaskórnik. Aż zgłupiałam (bo znów chciałam mieć cerę jak z porcelany) i zaczęłam używać retinoidów zewnętrznych. Okrutnie pogorszyły mi cerę. Prawie nie miałam krost i żadnych gul, aż tu zaczęło mnie znowu obsypywać... TRAGEDIA. Po 6 miesiącach na Atredermie (powinni to wycofać z apteki, bo ten lek to trucizna) moja skóra wyglądała jak pobojowisko - czerwona, łuszcząca, z bliznami, plamami, dziurkami, zaskórnikami, krostami itp. itd... a nie było prawie nic! Brałam więc antybiotyki - Azycyna pomogła trochę i jest w miarę ok( 3 pryszcze co 4 dni), ale... VI. Znowu zaczęłam - drugi już raz kurację Izotekiem (chyba tego chciałam, w końcu ta perfekcyjna porcelanowa cera po 3 miesiącach kuracji to pokusa:) VII. Blizny po pierwszej kuracji Izotekiem usunęłam kremem no-scar. Zniknęły całkowicie. Za 3 miesiące znów go sobie będę używać, bo wiem że da radę:) VII. Nie stresujcie się, jak na początku Izotek wam nie pomaga.. Ja też tak miałam, ale teraz podchodzę do tego super lightowo:) bo już wiem z czym to się je ;) I pamiętajcie - warto przez 3 miesiące się męczyć, by potem zobaczyć swą cerę, jak na zdjęciu po retuszu, hehe A zobaczycie bankowo:) POZDRÓWKI