Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammamam

czy moze bolec zab ktory nie ma dziury?

Polecane posty

Gość mammamam

bo mnie boli i nie moge nic gryzc nie wiem dlaczego mnie boli bo nie mam zadnej dziury.

może boleć mogło stać się wiele... mogłaś nagryźć za mocno i uszkodzić nerw, mogło wdać się zapalenie miazgi, albo martwica.... różne są przyczyny

może i jest to niestety zwykle trudniejszy przypadek niż ubytek czy próchnica bo to może być np. zgorzel albo jakieś problemy kosci szczęki ze zgorzelą pod siódemką chodziłam ze 2 -ce co tydzień na czyszczenie i zmianę opatrunku - pomogło i ząb uratowanya bolało jak nigdy wcześniej, ciągle na ketonalu forte, maksymalnych dawkach jak sobie przypomnę, to już mi się coś robi...

Gość mammamam
to jest zab gorny i boli mnie nie przy korzeniu tylko na samym dole to jest taki dziwny bol. nie wiem co zrobic.Obecnie przechodze grype i nie moge isc do dentysty jestem zalamana.

Gość mammamam
to jest zab dwojka wiec musi byc dobrze wyleczony.Bardzo dbam o zeby i takie cos:(

ja też bardzo dbam o zeby. mimo to w środku miazga obumarła i zaczęło boleć, najpierw leciutko przy zagryzaniu, potem ból niesamowity.... leczenie kanałowe pomogło na szczęście, kanały oczyszczone, ząb uratowany

Gość mammamam
ale tez tak ciebie bolalo na koncu zeba? chyba bede musiala zrobic przeswietlenie

Gość ecipeci-k
niestety tak bywa ,ze zabek ladny a psuje sie od srodka ,rtg Ci lekarz zrobi i wszystko bedzie wiadome,nie martw sie dzis wszystko daje sie leczyc

Ja mam zeba ktory byl leczony kanalowo, tak go babka rozwiercila ze az przeswituje i strasznie mnie po tym kanale bolal/boli. Zrobilam zdjecie, poszlam do innego dentysty i co - i pstro, okazalo sie ze jeden kanal nie zostal wyczyszczony i teraz nie wiedza co ze mna zrobic. Zab jest tak cieniutki, ze boja sie go ruszac bo sie calkiem rozkruszy. Zrobienie koronki 500 zl. Z kolei inny tez mnie boli, chociaz ani dziurki na nim nie widac. Bede babcia, bede miala 60 lat i sztuczna szczene - bedzie spokoj 🖐️

Gość idz do dentysty zrobi przeswi
etlenie, przy grypie to moze jakis stan zapalny?

Gość mammamam
ja tez tak mialam chodzilam na leczenie kanalowe i zab zrobil sie taki cienki ze ta sama otoczka zostala pozniej lekarka jak mi fleczer wkladala zbyt mocno nadusila i sie zlamal i musialam koronke robic.Tyle kasy i nerw stracilam ze masakra:(

Gość mammamam
nie dosyc ze mam grype i ledwo oddycham to jeszcze mnie zab boli masakra:(

No, a ja mam jeszcze placic za bledy niedouczonej dentystki. Dlatego moj nowy lekarz stwierdzil, ze lepiej nie ruszac. Czasami mnie ten bol tak drazni, ze mam ochote sama wyrwac tego zeba za pomoca nitki i klamki od lazienki :o

Gość zwykła dziewczynka żonka
może być mała szczelina rozwijająca się w środku, niewidoczna z zewnątrz, może być infekcja kanału nerwowego, okostna... tak czy siak tylko dentysta może pomóc, jak najszybciej się udaj do gabinetu, im dłużej zwlekać tym będzie gorzej

Gość mammamam
wiem ale nie wyobrazam sobie siezenia teraz na fotelu i moim ciezkim oddecham od jutra zaczynam brac antybiotyk na grype moze on na zab tez pomoze.