Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska Monika

SKRACANIE I ROZWIERANIA SZYJKI MACICY - jakie to uczucie ?

Polecane posty

Gość ciekawska Monika

witam , zastanawiam sie jakie to uczucie kiedy podczas ciazy skraca sie szyjka lub rozwiera ?To dla mnie bardzo wazne , napiszcie

Gość ciekawska Monika
hop hop

Gość niestety***
w wiekszosci przypadkow wcale tego nie czujesz ja mialam skracajaca i rozwierajaca sie szyjke macicy i gdyby nie badanie ginekologiczne wogole bym o tym nie wiedziala

Gość ciekawska Monika
nie mialas zadnych dolegliwosci z tym zwiazanych ? zadnych nawet podejrzen ? W ktorym bylas miesiacu jesli mozna wiedziec ?

Gość niestety***
nie mialam zadnych dolegliwosci, zadnych odczuc szyjka zaczela mi sie rozwierac ok 25 tygodnia

Gość ciekawska Monika
moge prosic o opinie inne kobiety ?

Gość dxjjkjkj
mi tez zaczela sie rozwierca ok 24 tyg i bardzo mnie to martwi

Ja miałam rozwarcie i krótką szyjkę już 5 tyg przed porodem - też nic nie czułam. Nie miałam żadnych dolegliwości. To może stwierdzić tylko lekarz.

Nic nie czujesz i tylko lekarz to moze stwierdzić podczas badania.

ja tez nic nie czulam na kontrolnej wizycie w 33 tyg wszystko bylo ok, szyjka twarda, dluga i zamknieta 2 tyg pozniej mialam juz prawie 3 cm rozwarcia, skrocona szyjke tak ze gin nie mogl jej \"wymacac\" przez co badanie strasznie bolalo :-o urodzilam 2 tyg pozniej

dxjjkjkj---> a proponował Ci lekarz założenia szwu okrężnego albo krążka pessar? O wiele lepiej byś się czuła psychicznie wiedząc, ze szyjka jest zabezpieczona.

Kochana na tym etapie ciąży te bóle są normalne - macica się rozciąga! i odczuwasz to właśnie w postaci takich miesiączkowych bólów. A stawianie brzuszka do 10 razy na dobę też jest normalne - gorzej gdyby działo sie to wiele częściej. Mi twardniał brzuch nawet 20 razy na dobę od około 25 tyg i nic złego to nie oznaczało - lekarz przepisał mi na to magne b6 i nospe forte, ale zawsze najlepiej poradzić się lekarza.

Potwierdzam można nic nie czuć.Ja co prawda urodziłam planowo w 40 t.c. ale nie czułam przed porodem nic , nawet bóli jak na @ ,Oprócz tego że 6 dni wcześniej czop mi odszedł to w życiu nie pomyślałabym ze w tym dniu będę rodzić.Byłam w kościele ( nabozeństwo klęczące) o godz. 24.30 pierwszy skurcz a o 2 .10 mała juz byla ze mną. Co to ma do rozwierania szyjki , otóż to że jak przyjechałam na izbę przyjęć to lekarz stojąc 1,5 metraodemnie oczy wywalił i mówi ze główka w pęcherzu płodowym na wirzchu już jest...... Ledwo mnie dowieźlina górę i już! Kiedy ta szyjka mi się rozwarła i skróciła to naprawdę nie wiem . Tydzień wcześniej na badaniu było tylko 2cm. Ja jednak na twoim miejscu dla spokojności poszłabym do szpitala , ich obowiązkiem jest cie przebadać .

ja radze jechac sprawidzic to do szpitala np, albo wczesniej isc po pordade do poloznej, mozna zadzwonic tez do gina mi brzuch w 28 tyg twardnial do 30 razy i to kiedy lezalam oraz bralam regularnie no-spe forte maz zawiozl mnie do szpitala, tam przypisano mi fenoterol i isoptin wczesniej polozna zwrocila mi uwage ze czesto twardnieje mi brzuch, ale ja tez myslalm ze to normalne, dopoki nie zaczal twardniec po 30 razy w ciagu dnia....