Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badaczka

Co myślicie o przyjemności

Polecane posty

Gość badaczka

Czy uważacie, że człowiek powinien kierować się swoją przyjemnością i wygodą? Jeśli tak, to czy popieracie także inne przykazania satanizmu?

Gość którego satanizmu
bo jest ich od cholery

Gość sranie w banie3
nie znamy innych przykazan satanizmu to co cytujesz to podstawowe przykazanie EGOIZMU

Gość sranie w banie3
przyjemnośc sama w sobie jest hmmmm przyjemna ?!

Gość sranie w banie3
i w ogóle o co chodzi z tym satanizmem ?! biega się po cmentarza (brrr zimno) rysuje jakieś pentagramy i inne gramy zawracanie doopy to nie lepiej skupic się na samej przyjemności hmmmmm ?!

Gość sranie w banie3
widzę schizo że skaczemy po tych samych topikach o co chodzi z tym Kantem, co ?! (szepnij na boczku słówko) nie chcę wyjśc na niedoinformowaną

Gość badaczka
Jak to o co chodzi? Satanizm to nie bieganie po cmentarzu itp. tylko kierowanie się w życiu własną przyjemnością i wygodą.

Gość sranie w banie3
pierwsze słyszę a ja zawsze sądziłam że w sataniźmie chodzi o wyznawanie za Wyższą Istotę diabła - zbuntowanego anioła, ciemna moc, czawarte ramię krzyża czego do cholery oni mnie uczyli w tej katolickiej szkole ?!

Gość badaczka
Oczywiście. Ale tak jak chrześcijaństwo to kierowanie się miłością bliźnich - tak satanizm to kierowanie się miłością siebie.

Gość sranie w banie3
To chyba jestem satanistką jak i 3/4 naszego chrześcijańskiego społeczeństwa....

Gość obczajona
czyli doktryna chrześcijanska stoi wyzej niż satanizm bo aby miłować bliżnich musisz też miłować samego siebie - satanizm tylko samego siebie a bliżnich nie ...

Gość badaczka
swb->No właśnie tym jestem przerażona, jak wielu ludzi czci Szatana. obczajona->To w drugą stronę, satanizm potępia miłość bliźnich...

Gość sranie w banie3
papa schizo !!! co za przemyślenia...skad sie to u Ciebie wzieło ?!

Gość sranie w banie3
sama nie wiem czy odkrywszy że jestem satanistką wprawia mnie w zakłopotanie czy jedynie w bezgraniczne zdumienie.... może po prostu wzruszę na to ramionami i sięgnę po kubek z herbatą

Gość sranie w banie3
schizo, ona nas wkręca chce nam udowodnic że skoro już jesteśmy satanistkami to równie dobrze mozemy na dobre się wdrożyc w ten nurt z zasady: po co byc satanistą na pół gwizdka....jak juz coś robic to robic to dobrze....

Gość sranie w banie3
osobiście jestem zbyt leniwa by zrywac sie rano w niedzielę do Kościoła i zbyt leniwa by zostac satanistką ;-)

Gość badaczka
Nie chcę nikogo wkręcić w kult diabła, wręcz przeciwnie! Ludzkość upada moralnie, a wy, widząc to nawet w sobie... wzruszacie ramionami i sięgacie po kubek z herbatą?

Gość sranie w banie3
nic nie poradzę na upadek moralny "ludzkości" co najwyżej jak panna się na forume pyta czy to źle że nie chciała wziąc facetowi do ust mogę jej zasugerowac by najpierw dobrze go poznała a potem by sie kazała mu przebadac