Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fesfaew

mój facet o makijażu

Polecane posty

Gość fesfaew

Nasza rozmowa: - czemu dziś nie masz makijażu? wczoraj wyglądałaś tak ślicznie - podobno faceci nie lubią makijazu? wszędzie czytam jak piszą że lubią te naturalne i precz z makijażem! - tak, gadają... to jest poprawne politycznie, i tak każdy woli laskę ze ślicznym makijażem I fakt. Teraz przestaję już wierzyć w idiotyczne teksty facetów że makijaże są fuj.

Gość jjjjjjjj
zalezy jaki masz ten makijaz...jest makijaz i MA|KIJAZ

zdaniem faceta czyli moim delikatny makijaż podkreślający urodę tak tona tapety na twarzy nie

Gość fesfaew
Chodzi mi o to, że kiedyś czesto pisalam z facetami w sieci i gdy wspominalam że robię sobie makijaż to zaczynala się litania z cyklu - wolę naturalne! Mój makijaż to wyraziście podkreslone oczy, a cienie brązowe ust nie maluję, pudru używam rzadko wydaje mi się że gdy facet słyszy słowo "makijaż" to kojarzy mu się z pacniętymi ostro niebieskimi cieniami, plackami czerwieni na policzkach i ordynarnymi ustami ale wszytskie aktorki, modelki... mają makijaże i wlasnie dzięki temu "błyszczą"

makijaż jest sprawą indywidualną i nie można powiedzieć że to pasuje czy nie ale makijaż ma podkreślać a nie zastępować i to jest zasadnicza różnica najlepszy makijaż to taki który jest prawie niewidoczny

Gość moilla
a co myslicie o makijażu tej kobiety z reklamy po prawej? nie suferujcie się jej urodą, wyglądem, figurą - tylko makijaż

A bo to zależy od faceta. :) Mój były uwielbiał mój mocny makijaż. :D Tzn mocny hmm... Lubię podkreślać swoje oczy, a że rzęsy mam dość długie to gdy pomaluję je tuszem wyglądają dość teatralnie. Ale myślę, że nie ma nic złego w tym, że kobieta się maluje. Ale maluje w sensie, że podkreśla swoją urodę, a nie maluje ją sobie na twarzy. :)

dla mnie za ostry nie podkreśla tylko zaciemnia niedoskonałości a swoją drogą to grafik mógł się przyłożyć do obróbki bo dał dupy na całej lini

Fajny, ale nie na co dzień. Dobry na wieczorne wyjście:). Wiadomo, ważne co się komu podoba i co komu pasuje. To, że Twój facet nie lubi Cię nie pomalowanej nie świadczy o niczym. No może o jego guście. Nie patrz na niego, tylko chodź jak Ci wygodnie. P.S. Mnie po takim tekście zrobiłoby się głupio. Czyli bez makijażu nie wyglądasz już tak ślicznie? :o

A z kolei kiedyś wpadł do mnie kumpel i chciał, żebym z nim wyskoczyła na zakupy. Mówię mu, żeby zaczekał chwilkę tylko się umaluję a on na to: \"to ty nie jesteś umalowana?\" :p A dodam, że jest kolosalna różnica w moim wyglądzie, gdy się umaluję, a gdy nie. :) Także niektórzy faceci nawet nie wiedzą kiedy jesteśmy umalowane, a kiedy nie. :D

Gość fesfaew
Ale ja lubię mieć makijaż. :) Tylko czasami się nie maluję - czym on jest zawiedziony bo uważa że "już się nie staram" :P (mówi to żartem) - że na początku chodziłam wypacykowana, w modnych ciuchach, makijażu, pachnąca i z ułożonymi włosami, a teraz wlokę się jak duch po mieszkaniu w dresach, blada, bez makijażu. Więc on wtedy pyta z miną zbitego pieska "nie kochasz mnie już?" Tak, lubi gdy jestem "zrobiona". Uświadomiłam sobie że... każdy facet lubi

angolek to świadczy tylko o twojej umiejętności wizażu :D

angolek ja się nie śmieję ja stwierdzam fakty dla mnie najlepszy makijaż to taki którego nie widać :D

tak różnicę widać ale nie do końca gołym okiem :P przy takich powiększeniach widać wyraźnie ale przy całości może to się aż tak w oczy nie rzucać

Rzuca się rzuca, bo ja mam prawie białe rzęsy. :p Moja bratowa od razu zauważa różnicę, brat i koledzy niekoniecznie. :p

Gość zdaniem*faceta
Zapewne wszyscy znacie ten żart z siwą brodą : ' kiedy Pan Bóg stworzył z żebra Adama kobietę i nazwał ją Ewą to popatrzył na 'swój wyrób' i powiedział do Ewy - a ty się maluj :) . I coś w tym jest, również uważam, że kobieta powinna jednak poprawić swoją urodę za pomocą makijażu ale LEKKIEGO makijażu , nie ładować na siebie kilogram tapety , istnieje mit , że jeżeli kobieta nakłada na siebie za dużo tej 'chemii' i za często to szybko zaczyna się starzeć i zmarszczki się pokazują , zatem bądź piękna kobieto dla siebie i dla mnie i proszę, oszczędnie z tym makijażem , tylko lekko dla podkreślenia powiek i rzęs stosuj :)

Nie każdy. Mój nie. Ja zakładam szpilki, maluję się itd. a on na to jak na lato. No ładnie po prostu, ale tylko ładnie. Ale jak wychodzę na rower czy spacer w luźnych, prostych spodniach, czapce z daszkiem lub ze związanymi włosami (oczywiście bez żadnej tapety) to zaraz jest szczery podziw w oczach i słowa: jak pięknie wyglądasz. Wtedy się wkurzam, a on tylko, że ma taki gust, uwielbia sportowy styl i już. Nie mów, że każdy. Nigdy nie ma, że wszystkim się cos podoba:)/

widzisz angolek różnica polega na tym że często faceci nie patrzą aż tak dokładnie na takie drobne szczegóły zaczynają się one rzucać w oczy jak wszystko się z sobą kłóci

Dzięki dziewczynki. :) A Gnom ech... Uparty jesteś. :p Ale rację masz. :)

Gość BBBBBBBBBBBBB
a czy kreska na dolnej powiece jest tandetna?

angolek ja jestem uparty wredny i mam jeszcze kilka zalet :P

BBBBBBBBBBBBB kredka na dolnej powiece nie jest tandetna. :) Rozcieram ją zawsze jasnym cieniem, ale na zdjęciu tego nie widać. :) Ja akurat sie interesuję troszkę wizażem. Dużo eksperymentuję, przypatruję się jak ktoś maluje, oglądam różne programy itp. I wizażystki sie kiedyś wypowiadały, że \"kreska, kreska i jeszcze raz kreska\". :) Tylko ma być delikatna. Na górnej i dolnej powiece. :) Moja może jest ciut za mocna, ale ja tak lubię. :)

Gnom jak już mówiłam na innym topiku- ja Cię lubię. :p Być może dlatego, że ja też jestem uparta i wredna. :p Heheh! :D