Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotkowo

Kot śpi w kuwecie

Polecane posty

Gość kotkowo

Mam problem z kotem. Ma 7 miesięcy i już od 3 dni wchodzi do kuwety i tam spi :( Nie wiem jak go tego oduczyć???

Gość wez zwykly karton
i wysciel go jakims kocykiem

koty to baaardzo uparte zwierzeta, wiec jesli ma taki kaprys, zeby tam spac, to go nie oduczysz

Gość kotkowo
Załatwia się w niej i to mu nie przeszkadza :( Narazie postawiłam mu otwarty transporter, ale jeszcze nie chciał wejść do niego.

Gość napisz
na transporterze: kocie wyjdź wreszcie-na bank wylezie:classic_cool:

Gość kotkowo
Transporter nic nie dał. Nikt nie mial takiego problemu?

Postaw 2 kuwety obok siebie. Może w jednej będzie spał, a w drugiej załatwiał potrzeby? Kot mojej babci śpi w zlewie.:P

Gość kotkowo
mam pomysl! sama zaczne spac w tej kuwecie , to zajme miejsce kotu i sie oduczy

Gość gość
Jeslu kot spi w kuwecie, to znaczy, ze ma jakies lęki i w kuwecie wsrod swoich zapachow czuje sie bezpiecznie. Masz w domu drugiego kota? Moze cos go niepokoi, na co nie zwracasz uwagi? Polecam na you tubie "kot z piekla rodem", behawiorysta rozwiazuje kocie pronlemy, byl tez i taki przypadek.

Gość gość
Moj kocur tez tak robil, bawil sie zwirkiem, kladl sie w kuwecie i szedl spac na szczescie czystej, potem jak ja zapaskudzil to brzydzil sie tam spac :) ogolnie to zawsze bralam go do siebie na lozko i ze mna spal i skubany sie w nocy rozpierniczal po calym lozku ;) moze sprobuj ( jesli uznajesz spanie zwierzecia w lozku) przyzwyczaic go do spania z Toba. moj kocur to w ogole byl agent :)

Gość carolajna91
Hmmm... Mój kot nigdy nie spał w kuwecie chociaż ma podobną do domku taką jak tu http://allezoo.com.pl/23_stefanplast Lubi w niej przebywać nie powiem ale wie, że tam się nie śpi :) Może Twojemu kotu brakuje miejsca do spania? Zrób mu jakiś domek z zadaszeniem, daj kocyk lub swój stary sweter i niech tam śpi - może się przekona. Koty z reguły są dziwne i trudno jest zrozumieć ich upodobania;)