Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patg

Posiew bakteriologiczny na trądzik

Polecane posty

Gość Patg

Witam. Mam pytanie do osób, które leczyły się na trądzik. Czy ktoś robił sobie posiew bakteriologiczny zmian ropnych skóry? Pytam bo z własnej inicjatywy zrobiłam sobie w końcu takie badanie, które wykazało u mnie bakterię a dziś lekarka powiedziała mi, że zupełnie nie potrzebnie ten posiew zrobiłam bo ona i tak wie, jaką mam bakterię. Więc - czy komuś jakiś dermatolog zalecał zrobienie posiewu (ponoć lekarze tego nie zalecają bo lepiej wiedzą co w człowieku siedzi) ewentualnie - czy ktoś zrobił sobie sam taki posiew, którego wyniki pomogły w dobraniu leków.

Gość Amdea
Fragment z książki H. Clark KURACJA ŻYCIA: Trądzik W najostrzejszych przypadkach tej dolegliwości dojść może do tak znacznych zmian skórnych, że ledwo widać jej zdrowe fragmenty. Jesteś w stanie przywrócić jej poprzedni wygląd w ciągu dziesięciu dni. W procesie chorobowym uczestniczą bakterie odżywiające się produktami gruczołów łojowych. Chociaż problemem tym wielokrotnie zajmowali się badacze, być może winowajca był za duży, aby go dostrzec za pomocą mikroskopu, zbyt mały do zidentyfikowania (np. jakiś antygen) bądź po prostu nieprawdopodobny. Ja niezmiennie odnajduję włosienie (Trichinella), jeden z czterech najpopularniejszych przedstawicieli obleńców żyjących w człowieku. Zbadaj się na obecność Trichinella, używając preparatu mikroskopowego zawierającego larwy występującymi w tkankach, a następnie szukaj ich w swojej skórze Choć powszechnie przyjmuje się, że rezydują w mięśniach, a zwłaszcza w przeponie, to jednak w przypadku trądziku jest inaczej. Jeżeli dysponujesz generatorem częstotliwości, ustaw go na częstotliwość 404,5 kHz, po czym zmieniaj tą wartość o 5 kHz w górę i w dół w celu wyszukania wszystkich jaj i stadiów rozwojowych. Możesz także użyć zappera.