Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Patg

Posiew bakteriologiczny na tr膮dzik

Polecane posty

Go艣膰 Patg

Witam. Mam pytanie do os贸b, kt贸re leczy艂y si臋 na tr膮dzik. Czy kto艣 robi艂 sobie posiew bakteriologiczny zmian ropnych sk贸ry? Pytam bo z w艂asnej inicjatywy zrobi艂am sobie w ko艅cu takie badanie, kt贸re wykaza艂o u mnie bakteri臋 a dzi艣 lekarka powiedzia艂a mi, 偶e zupe艂nie nie potrzebnie ten posiew zrobi艂am bo ona i tak wie, jak膮 mam bakteri臋. Wi臋c - czy komu艣 jaki艣 dermatolog zaleca艂 zrobienie posiewu (pono膰 lekarze tego nie zalecaj膮 bo lepiej wiedz膮 co w cz艂owieku siedzi) ewentualnie - czy kto艣 zrobi艂 sobie sam taki posiew, kt贸rego wyniki pomog艂y w dobraniu lek贸w.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Amdea
Fragment z ksi膮偶ki H. Clark KURACJA 呕YCIA: Tr膮dzik W najostrzejszych przypadkach tej dolegliwo艣ci doj艣膰 mo偶e do tak znacznych zmian sk贸rnych, 偶e ledwo wida膰 jej zdrowe fragmenty. Jeste艣 w stanie przywr贸ci膰 jej poprzedni wygl膮d w ci膮gu dziesi臋ciu dni. W procesie chorobowym uczestnicz膮 bakterie od偶ywiaj膮ce si臋 produktami gruczo艂贸w 艂ojowych. Chocia偶 problemem tym wielokrotnie zajmowali si臋 badacze, by膰 mo偶e winowajca by艂 za du偶y, aby go dostrzec za pomoc膮 mikroskopu, zbyt ma艂y do zidentyfikowania (np. jaki艣 antygen) b膮d藕 po prostu nieprawdopodobny. Ja niezmiennie odnajduj臋 w艂osienie (Trichinella), jeden z czterech najpopularniejszych przedstawicieli oble艅c贸w 偶yj膮cych w cz艂owieku. Zbadaj si臋 na obecno艣膰 Trichinella, u偶ywaj膮c preparatu mikroskopowego zawieraj膮cego larwy wyst臋puj膮cymi w tkankach, a nast臋pnie szukaj ich w swojej sk贸rze Cho膰 powszechnie przyjmuje si臋, 偶e rezyduj膮 w mi臋艣niach, a zw艂aszcza w przeponie, to jednak w przypadku tr膮dziku jest inaczej. Je偶eli dysponujesz generatorem cz臋stotliwo艣ci, ustaw go na cz臋stotliwo艣膰 404,5 kHz, po czym zmieniaj t膮 warto艣膰 o 5 kHz w g贸r臋 i w d贸艂 w celu wyszukania wszystkich jaj i stadi贸w rozwojowych. Mo偶esz tak偶e u偶y膰 zappera.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach