Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ......a

mam 17 lat ae chcialabym juz dziecko

Polecane posty

Gość ......a

wiem ze najwazniejsza teraz jest da mnie szkola i matura w przyszlym roku ale jak bym miala teraz mieszkanie dochody by utrzymac dziecko i miala skonczona szkole podjelaby ta decyzje bez zastanowenia

Gość o bożeeeeeeee
dziecko ty chcesz miec dziecko! Tobie sie tylko wydaje zebys chciała, a pewnie po kilku dniach by ci sie znudzilo

Gość ......a
nie napisalam tego tak sobie i nie wydaje mi sie mysle o tym juz od dawna wiem ze nie moge sobie teraz na to pozwolic ale chcialabym

Gość pachnąca inaczej
ło matko co się teraz dzieje!!!Dzieci chcą mieć dzieci :-(

to nie Ty chcesz tylko Twoje hormony, ja miałam taką \"chcicę\" w wieku 22 lat - na szczęscie mi przeszło. Teraz chcę dziecka w pełni świadomie.

Gość co ty dziewczyno mozesz o tym
wiedziec? majac 17 lat nie wiesz nic o zyciu, nic. zupelnie. w takim wieku nie mozna podejmowac tak powaznych decyzji bo czesto zle sie to konczy:O poza tym. chciec, a miec to dwie rozne sprawy:O

Gość są rozne typy dziewczyn
niektore mają 20 lat a zachowują sie jak gowniary inne są mlodsze i są powazniejsze tak samo mam siostre ktora ma 12 lat i wyglada na mała kobietke a niektore jej rowniesniczki wygladają jak male dzieci kobiety roznie sie rozwijają i psychicznie i fizycznie dlatego nienawidze jak ktos uogolnia!! wiadomo ze 17 lat to za malo na bycie matką!!! ale ja juz w tym wieku podoobnie jak autorka bardzo pragnelam dziecka wiedzialam ze to za wczesnie i zdecydowalam sie na nie mając lat 19 tez nie za duzo ale ja od zawsze pragnelam mlodo urodzic; oczywiscie studiuje zaocznie i uwazam sie za bardzo dobrą mame! mimo mlodego wieku!

Gość marionetka3
odczuwasz tak bo jestes kobieta,i pojawia ci sie instynkt macierzynski,ja tez tak mialam w twoim wieku to normalne odczucie,i wcale zle o tobie nieswiadczy,ale uwierz mi ze masz na to jescze pare lat,ja mam teraz 22 i jestem w ciazy,i wiem ze tez dobrze by bylo jakbym zaszla w ciaze za 5 lat,niespiesz sie,naciesz sie urokiem wolnej kobiety od obowiazkow,ktore i tak kiedys bedziesz miala

wiem że byś chciała, też tak miałam...do czasu gdy w wieku 18 lat po raz kolejny zostałam siostrą. moja mama urodziła chłopczyka, na początku przez komplikacje poporodowe to ja opiekowałam się małym. jak byłam w szkole to babcia pomgała. wtedy dowiedziałam się jak bardzo ciężko jest się opiekować takim maleństwem, ile to wyrzeczeń kosztuje,a przecież nie byłam z nim sama, to nie ja byłam matką, zawsze mogłam go odłożyć do łóżeczka i wyjść. jako matka nie mogłabym tak zrobić. zrozum skończ szkołę, choćby maturę, potem można to sobie poukładać, ale wiedzże to nie jest bajka,że nie jest różowo. ja nie zdecydowałam sie na bardzo wczesne macieżyństwo. myślęże za jakiś rok będzie dobry czas, ale ja jestem od ciebie całe 6 lat starsza :) powodzenia!

Ja tez bym juz chciała miec dziecko ale wiem ze jeszcze nie moge sobie pozwolić.........wiadomo ze trzeba je utrzymec ale my marzymy o tym i to nie zbrodnia......Teraz bede miała mature i mogłabym miec dziecko ale wiadomo t nie jest zabawka ktora mozna odłozyc na półke.....jak widze takie ciuszki zabawki to az juz bym chciała takiego bobaska................

Gość Skąd tyle złośliwości
Nie rozumiem was skąd to naskoczenie na tą dziewczynę, ona napisała że chciała by a nie, że sobie zrobi dziecko... Napisała, że wie, że jeszcze nie czas...

Gość zzzzzzzzzzzz
do autorki; bardzo fajnie że już odczuwasz instynkt macierzyński:) to wcal nic dziwnego też bardzo wcześnie chciałam mieć dziecko, rodzine, ale tak jak ty czekałam aż będzie mnie stac na jego utrzymanie. Teraz mamy z mężem po 23 latka i za 21 dni zostaniemy rodzicami:) pewnie kiedy już będziesz w stanie utrzymać dzidzie to będziesz dobra mamą bo będzie to skarbek którego tak chciałaś i na który czekałaś. Powodzenia:)

Gość wilijeczka ale dziecko
to nie tylko ciuszki i zabawki.... to nieprzespane noce, choroby, zabkowanie, masa obowiazkow na najblizsze 'x' lat (ja wiem, ze to truizm, ale czasami najprostsze rzeczy nie sa takie oczywiste...).

Gość tyaaa...
w mojej szkole jest taka ciążówa, 16 lat, 7 miesiac, brzuch na wierzchu, a wszystkich normalnych ludzi az skręca z wsciekłosci jak widzimy jak sobie z tym odkrytym brzuchem wybiega w czasie deszczu przed szkołe zeby tam zapalic i poobsciskiwac sie ze swoim chłopakiem. Zreszta w szkole tez sie sciskają bez przerwy. Ochyda. To nie jest wiek na dziecko.