Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga0223

DETOX alkoholizm

Polecane posty

Mam pytanie - czy ktoś był na detoxie z powodu alkoholizmu lub ma bliską osobę, która tam była? Jaka jest Waszym zdaniem zasadność, sens, no i efekty takiego odtrucia? Zawiozłam dziś tam właśnie bliską osobę (dobrowolnie), która uczęszcza na terapię, regularnie \"zapija\" i nie daje sobie już kompletnie rady z życiem.Jak wygląda takie odtruwanie? Czy jest też prowadzona jakaś terapia? Dzięki z góry, jeśli ktoś mógłby mi coś odpisać.

jak widzisz tutaj nie uzyskałaś odp. kotek spróbuj wpisać w Google alkoholizm pomoc ,tam pewnie beda porady ,jak sobie pomóc jak komus pomóc :) spróbuj poszukac a na pewno znajdziesz ,moge ci pomóc poszukac:) jak cos znajdę to wkleję stronkę:)

Gość Nadyia26l
Idę się schlać, mój mąż też ciągle pije (i to czysty spirytus!), więc nie będę gorsza! :classic_cool:

Tylko część ludzi wychodzi z tego. Poza tym to zależy ile będzie tam siedział. 3/4 osób które mają opuścić szpital chce zostać biznesmenami...2 godziny po wyjściu...biznesmeni leżą w rowie najeebani jak szpadle :classic_cool: Grupy wsparcia też niewiele pomagają. Trzeba samemu chcieć, bo inaczej nic nie pomoże.

Detoks/Odtrucie StartRodzaje uzależnieńUzależnieniaAlkoholizmNarkomaniaLekomaniaHazardKomputer / internetDetoks (odtrucie)Odtruwanie- czym jest?Po alkoholuPo narkotykachPo lekachOśrodekTerapiaCzym jest?GrupowaCzym jest?Program stacjonarnyProgram ambulatoryjnyIndywidualnaCzym jest?Terapia rodzinKonsultacjaWspółuzależnieniWsparcie rodzicówInterwencjaDorosłe dziecko alkoholikaParaterapiaHarmonogram terapiiKadraTesty diagnostyczneNa alkoholizmNa narkomanięNa hazardOd sexuOd komputerów/internetuOd jedzeniaRodzinny test narkotykowyGaleriaPozostałe usługiBulimiaAnoreksjaDepresjaNerwiceInterwencja domowaWarto wiedziećSpecyfika picia kobietRozwój choroby alkoholowejKontakt >>> Detoks/Odtrucie

Gość Nadyia26l
A teraz idę się schlać... :classic_cool:

Nadiya261 ======= piękne dzięki. Ja znam zasady i sposób prowadzenia terapii, o alkoholiźmie już też masę rzeczy wiem. Chodziło mi po prostu konkretnie o detox - w jaki sposób się odbywa. Inter ========= jasne, że samemu trzeba chcieć, mieć motywację, kontrolować się itd. Ja nikogo nie zmuszam do terapii, jechania na detox, to wynika tylko z własnej woli tejże osoby. Sądzę, że grupy jednak dużo dają, choćby ukierunkowują, dają jakieś wytyczne, motywację i wsparcie, no a cała reszta zależy tylko co z tą wiedzą zrobi. Zresztą, zawsze łatwiej i szybciej do alkoholika trafiają słowa od postronnej osoby (terapeuty), niż kogoś bliskiego.

Gość o tej porze
moja była dyrektorka zażywa detox-leczy się z powodu niemożności mobingowania:p