Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania....ania

Najprostszy program do obróbki filmu?????

Polecane posty

Gość ania....ania

Chodzi mi wyłącznie o podzielenie filmu na pół bo nie miesci sie na płycie.

Gość virtualdub
...

Gość sssfsfsdfsfsddfsfsf
masz go w swoim windows xp ;) mowie maker

Gość ania....ania
Czemu to takie trudne:-( Spróbowałam z tym movie maker ale jak chciałam otworzyc plik to pokazało sie : Nie można zaimportować pliku D:\FILMS\.. (english).avi, ponieważ nie jest zainstalowany koder-dekoder wymagany do odtwarzania pliku. Jeśli już próbowano pobrać i zainstalować koder-dekoder, zamknij i uruchom program Windows Movie Maker, a następnie ponownie spróbuj zaimportować plik. Skąd mam wziąć ten jakis koder-dekoder jesli nie wiem jaki

Gość ide sie kapac..
Sciagnij program virtualdub z tego linka: http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/virtualdub/VirtualDub-1.7.6.zip 1. Rozpakuj i uruchom program. 2. Kliknij zakladkę File >>> Open video file. 3. W zakładkach Video i Audio zaznacz opcję Direct Stream Copy. 4. Suwakiem znajdującym się na dole wybierz moment w którym film powinien zostać podzielony. 5. Kliknij na ikonkę z kluczem (podziału musisz dokonać na klatce kluczowej). 6. Przejdź do zakładki Edit >>>>Set selection start, 7. Przesuń suwak na koniec filmu. 8. Kliknij Edit >>> Set selection end. Część pola pod suwakiem zaznaczy sie na niebiesko i ta właśnie część zostanie pozniej usunięta. 9. Przejdź do zakladki File >>>> Save AVI i zapisz okrojony plik pod nową nazwa na przyklad cd2.(nie zamykaj programu) 10.Po zapisaniu pliku, przejdz do zakladki Edit >>>>Delete, nastepnie File >>>> Save Avi i zapisz pod nowa nazwa (CD1).

Gość ania....ania
wielkie dzieki czy już sie kąpiesz?? Sęk w tym że nie mogę zacząć żadnej obróbki bo ten program jak i żaden z powyższych nie chce mi otworzyć pliku:-( chyba wyrzuce te filmy z kompa i pojde sie najesc :-(

Gość ide sie kapac..
Juz jestem. hmm. jakie ma rozszerzenie ten film?

Gość ania....ania
Nie chce się pomylić ale we właściwosciach pisze: typ pliku:klip wideo format dźwięku MPEG layer 3

Gość przyczyna to co innego
1.pewnie ten plik to jakiś nie typowy format 2.napisz co to za film ( z kamery ? ) 3.w windows movie maker - musisz zaznaczyć imporuj ( nie nowy ) 4.kodeki pomogą ale jeżeli to jakiś dziwny format to nie dadzą nic ! 5.najlepiej skonwertuj ten plik do normalnego formatu np mpeg albo avi 6.najlepszy program który zrobi wszystko za ciebie to AsfTools v3.1 tu możesz go ściągnąć ;) http://www.komputerswiat.pl/download/index.aspx?akcja=przegladaj&p=/MuzykaIWideo/EdycjaWideo :)

Gość ania....ania
"ide sie kapać" ojej wgrałam co kazałeś/as i otworzył się to chyba jakiś cud.Chociaż pod koniec instalacji tego kodeka ukazał się komunikat: "The following codec was detected as broken" to chyba w jakis sposób uszkodzony no ale wazne ze sie ortwieraja filmy.Zaraz zaczynam dzielenie.Mam nadzieje ze to juz pojdzie gładko.Stokrotne dzieki.Zapraszam na kawke i ciasteczko:-) I w tym momencie movie maker tez mi otwiera pliki.Taka drobnostka a może uszczesliwic :-)🌼

Gość ania....ania
Mam jeszcze taki dziwny probkem. Podzieliłam film o poj ponad 1 GB na dwie czesci za pomocą virtualdub'a.Sęk w tym że po tym podziale pierwsza cześć filmu ma jeszcze wiecej bo 4GB.Teraz musiałabym to podzielić na 8 czesci itd itp :-(:-( :-( help

Gość ja bym zrobiła jak napisał/ a
przyczyna to co innego

Gość ania...ania
No może jednak ktoś wie czemu to ma teraz 4 GB? plz

Gość synergy
masz jeszcze ten plik wyjsciowy? moze nie zaznaczylas w video/audio "direct stream copy"

Gość ania...ania
Zaznaczyłam.Wszystko po kolei wykonałam tak jak napisał "ide sie kapac.."