Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona//./

za 7 dni moj slub a ja nie chce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

pogłębienie chrześcijańskiej nauki o małżeństwie i rodzinie, przygotowanie do wspólnotowego życia w rodzinie, do odpowiedzialności i współpracy, do kształtowania moralnych oraz religijno-społecznych postaw, wprowadzenie w życie liturgiczne i sakramentalne, nauczenie zasad odpowiedzialnego rodzicielstwa i metod naturalnego planowania rodziny. i gdzie tu milosc???

Przykładowe tematy katechez przedmałżeńskich: 1. W kogo wierzę 2. Sakramentalność małżeństwa 3. Istota i rozwój miłości 4. Miłość małżeńska 5. Różnice w przeżywaniu miłości (kobieta i mężczyzna) 6. Trudności w małżeństwie 7. Odpowiedzialne rodzicielstwo 8. Wychowanie do miłości 9. Wykroczenia przeciwko życiu 10. W obronie życia (film) 11. Rodzina Kościołem domowym 12. Powołanie chrześcijańskie

Gość nooooooooooooooo
jest za to "koszmarnie ładna sukienka" :P Coś za coś :D :D

Gość ja tez gdybym
sukienke tez mialam piekna ,koszmarnie :P

za7dnislub ---> mialem na mysli teksty z ktorych sie pozmmiac mozna, nie tematy. NIektore tematy sa ciekawe i wlasciwie prowadzone moga sporo wniesc przyszlym malzonkom (te, ktore podpadaja pod etyke i wychowanie do zycia w rodzinie)

Gość bardzo duzo dziewczyn
ma obawy, wlasnie przed samym slubem - bo bedzie cos nieznanego, koniec wolnosci, wiec cie rozumiem. Ja tez sie zgodzilam na slub, nawet go chcialam a im blizej go bylo, tym wieksze obawy. Niłam 25 lat, skonczone studia, ale watpliwosci na tyle duze, ze w ogole nie pomyslalam o weselu, w ogole go nie zorganizowalam ( w ostatniej chwili tesciowa urzadziła obiad dla rodziny). Slubu koscilenego z zalozenia nie chcialam wziąc, wiec nie brałam, dopiero gdy zdecydowałam sie na dzieci. Ze 2 tygodnie po slubie byłam wsciekła, uwazalam,ze moje wolne zycie sie skonczyło. Chciłam pociac sukienke ze złosci na fakt,ze jestem mezatka. Ale potem jakos było coraz lepiej , okazało sie, małzenstwo jednak nie ogranicza, mozna sie dogadac , najwazniejsze jest,czy to jest wlasciwy człowiek, Jestesmy wiele lat po slubie, dzieci dorastaja i coraz lepiej. Jesli to tylko bunt i obawa przed nowym - to przemysl na spokojnie. Najwazniejsze jest, czy chcesz z nim byc.

dostalam kwiatki i bombonierke i juz go nie ma .. tyle go widzialam ale wiecie co tak patrzylam jak odchodzi kocham go ...

Gość ja ją rozumiem.
Ma swój pomysł na życie . Postępuj tak aby tobie było dobrze. Pomyśl o sobie bo to twoje życie.Myślę że czujesz się osaczona.

Gość bum bum
życzę szczęścia ale mam obawy czy to dobry pomysL z tym ślubem mojajuż ex małżonak tez miała watpliwości (byłem jej pierwszym), w końcu pomyślała jakoś to będzie ALE tak nie można. trzeba byc takich rzeczy pewnym. juz nie jesteśmy małżeństwem

Gość nooooooooooooooo
Panikuje czy nie ma za to "koszmarnie ładną sukienkę" :D :D:D I to już jest coś!!!!

Gość p tak powiem
lepiej odwolaj niz masz brac rozwod, albo jak dziecko sie uroodzi.

Oficjalny Katolicki Regulamin Odbywania Stosunków Płciowych ale jaja dawno sie tak nie usmialamP :-P :p :-p

jeszcze tylko brakuje mojej mamy lamentujacej oj corcio moja kochana oj ty panienka juz nie bedziesz.. :D :-D

Gość weź wyluzuj
tego ślubu jeszcze NIE było. Chcesz wiedziec co gorsze? Jak bedziesz chciała zwiewac po. Normalnie, powiedz że sie rozmyślilaś. Trudno. Przeżyją. Twoje życie, Twoje decyzje.

Gość hehehehehe he
Bedziesz bardzo szczęsliwa mężatką :P:D

Gość kjhbfslgaw
akurat:Pmasz slub w poniedzialek?bo wychodzi na to, zeza 7 dni jest 19:P gratuluje tylu wpisow:)

Gość 7 dni i 7 nocy
:P :-P :p :-p

Gość za 7 dni
Ona pisala 12.11 po 11 a.m., wiec ten 12.11 tez sie liczy. Moze miec w niedziele, a jezeli liczy "inaczej" to i w sobote wypadnie :P

Gość kjyu
i, jak co postanowilas..

Powinnaś olać tego fagasa i poczekać na kogoś lepszego.... bo w innym przypadku, czeka Cie zmarnowanie reszty Twego długiego życia na bezowocne trwanie przy człowieku, do którego czujesz co najwyżej przyzwyczajenie... nie kochasz go, tylko lubisz.... a czy samo \"lubienie\" to powód, by dzielić z kimś dobre i złe chwile do końca swych dni? wydaje mi sie, że nie... Takie decyzje powino się podejmować będąc z kimś wyjątkowym, z kimś, kto jest radością każdej chwili naszego istnienia i przede wszystkim z kimś, przy kim nie będziesz miała takich dylematów :P

Gość wlasnie kto by sie spodziewal
ze ty jednak serce masz :)

Gość ale takiego 34-letniego serca
to nie chce mozesz miec juz zlogi cholesterolowe jak masz nadwage :P

Gość jak spiewal ten slynny
spiewak Krajewski : "uciekaj skoro swit, bo potem bedzie wstyd ........ " i nie wybaczy nikt ..... ze oszukalas

Gość pomaranczowsza
mnie smieszy to, ze ludzi uwazaja sie za doroslych, chca brac slub, a potem mowia, ze rodzice ich zabija, jak odwolaja, bo kasa jzu poszla itp, itd :D :D dorosli ludzie nie robia slubu za kase rodzicow. zreszta wesela to zmora wielu par, z tego, co sie slyszy. planuje sie te maskarady na rok i wiecej wczesniej, sprasza gosci lubianych i nie lubianych, bo wypada, trzeba ... a w ciagu tego czasu duzo sie moze zmienic - mozna sie odkochac, zakochac, pogniewac, rozmyslic, lecz slubu odwolac juz nie wypada ...