Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudypampuch

wymioty czy dzieki temu zaczynam szybciej tydzien przerwy????

Polecane posty

Gość rudypampuch

hej dziewczyny wystapily u mnie wymioty w piatek i polknelam druga tabletke wtorkowa ta ostanio z blistra czyli jutrzejsza i teraz nie wiem czy zaczynam tydzien przerwy szybciej czy mam kupic opakowanie wziasc jedna tabletke ta jutzrjsza i dopiero po niej zaczas tydzien przerwy tak jak mial sie zaczac od wtorku??? odpiszcie mi szybko dzikei z gory

Gość rudypampuch
blagam piszcie zalezy mi na szybkiej odpowiedzi

mozesz zrobic i tak i tak, bez problemu mozesz zacząć przerwe o 1 dzien wczesniej i potem ósmego dnia zacząć kolejne opakowanie (siłą rzeczy dzien wczesniej niz zwykle) bez utraty zabezpieczenia

Gość eh...
Nie zgodze sie,ja tez mam taka sytuacje i lekarz zalecil wziecie nastepnej tej 21 (w sumie 22) z nastepnego opakowania lub z zastepczego bilistra. jak to?wczesniej?przeciez najgorzej nie wziasc tabletki na poczatku lub na koncu, a za 8 dni, to juz dawno moze jajeczkowanie wystapic, bo to za dlugo.

Gość rudypampuch
czyli mam kupic nowe opoakowanie i wzasc tabletke ale caly czas juz bede do tylu zta tabletka bo po tem z nou przed przerwa bed emusial kupic nowe opakowanie aby zarzyc ta nowa tabletke?????

bzdura ! nawet jak sie zapomni tabsa w ostatnim tygodniu to zalecają po prostu juz przerwac branie i zrobic przerwe, sama często konczyłam opakowanie po 20 tabletce gdyz dobierałam w trakcie opakowanie jedną czy to z powodu wymiotów czy czegos innego... do zabezpieczenia wystarczy wziąć 17 tabletek i zrobic przerwe, jesli skonczysz opakowanie po 20-stej pigułce czyli nie bedziesz dobierac z kolejnego opakowanie tej jednej i zrobisz 7 dni przerwy (7, nie 8, nie wolno przedłużyc przerwy) to na pewno bedzie wszystko ok, na 100%