Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obawa

co do lozeczka dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość obawa

czesc dziewczyny poradzcie ....co nalezy kupic do lozeczka dla niemowlaka...takiego prosto ze szpitala....przescieradlo, jakas kolderke...podusze mozna sobie odpuscic..i co jeszcze? nie mam sie za bardzo kogo poradzic..zostajecie mi wy:)

przescieradelko i podkląd ceratkowy pod przescieradelko ja na poczatku nie miałam podusi a kolderki nie używam do tej pory. Lepszy dla noworodka jest rozek i najwyzej mozesz go okryc jeszcze kocykiem.

wiesz co warto zainwestowacw materac lepszej jakosci np,gorczyca kokos,okolo 80zl bo mówia ze te gabkowe troche szkodza i sa podklady pod przescieradełko wierz mi przyda sie!!!kołoderka i ochraniacze na boki jak znajdziesz takie na cale lozeczko to super bo zazwyczaj sa w kapletach z posciela tylko na zagłowek a potem jak dziecko sie przewraca na boki to sie przyda

mamomani to nie jest zlośliwe pytanie tylko mnie ciekawi czy twojemu maluszkowi nie jest za zimno??bo to troszke malo w zimie chyba ze na lato ale chyba ze hartujecie dzidzie bo ja swoje okrywałam zeby czykawki nie było i nie zmarzło,poduszka też uwazam ze jest zbedna ale mozesz jeszcze karuzele kupic ale to troszke pozniej

Gość obawa
a teraz moze glupie pytanie...ale gdzies przeczytalam ze potrzebny jest spirytus 70%! po co?

to nie do łozeczka bo musisz przemywac pepowine roztworem ze spirysu to tyle chyba

do przemywania pępusia .. po porodzie bedzie kikutek pępowiny jak bedziesz go przemywac to szybciej odpadnie:) nei ma głupich pytan mogą byc jedynie głupie odpowiedzi:) pozdrawiam ... sama dopiero sie ucze :) w którym jestes tyg?

Poduszka i kołderka zdecydowanie później będą potrzebne. Na początek rożek albo śpiworek .

dziewczyny ja mam materac wypelniony wloknami z bambusa, myslicie ze bedzie dobry? slyszalyscie o takim?

super sprawa i duzo zdrowszy dla dzieciaka byl napewno drozszy nisz z gabki ale lepszy!!!!!ile dalas???

ja mieszkam we Francji i dosyc drogi byl bo ok. 100 euro ale lateksowy byl jeszcze drozszy; a takich gryczanych to nie spotkalam

co do łozeczka to napewno materacyk i rzeczywiscie lepiej zainwestowac w gryka i kokos, lesli uzywac bedziesz odrazu pampersów to niepotrzebujesz podkladki bo po co,....oslonka na boki nie potrzebna na poczatku bo i tak male sie nie szczegolnie rusza a to ,,zabiera,, powietrze(zla cyrkulacja) (sama tez mam ale nie zloże),....poduszki na poczatek nie dajesz bo to żle--- malenstwu grozi tzw.,,śmierć lóżeczkowa,,--poczytaj o tym--- kolderka, kocyk... to zalezy od ciebie i od temperatury, najlepiej malenstwa nie przegrzewac...... jesli chodzi o spirytus to spytaj sie poloznej bo to zalezy, moja powiedziala ze nie, sa rozne sposoby? najlepiej pytaj polozna o takie rzeczy