Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjgffgkj

co na prezent dla Niemcow?

Polecane posty

Gość hjgffgkj

na swieta jade do Niemiec.moja mama pracuje u pewnych ludzi(starsze osoby-ok 70 lat)i ze nie moze przyjechac do nas to my wpadamy do niej. pomyslalam o jakichs prezentach dla gospodarzy. tylko co by to mialo byc?ludzie sa bardzo majetni i nie brak im niczego:) moze cos podpowiecie?

Gość hjgffgkj
zawsze to temat do gory:)

Gość może być portret
ALe nie Helmuta, lecz tuska. Chyba, że to to samo ;)

Gość moge Ci poradzic
jezeli sa to ludzie starsi i majetni , napewno uciesza sie z malej pamiatki z Twojego miasta , nie wiem gdzie mieszkasz ale np. z Gdanska cos z bursztynu, ze stolicy czy Torunia tez mozesz cos kupic. To bedzie ladna pamiatka .

Niemcy lubią podróżować - jeśli oni też, kup im album o Polsce, albo o swoim mieście. Po niemiecku oczywiście w Empiku np. Lubią także dużo przeróżnych ozdób świątecznych więc od siebie coś \"na kominek\" możecie dorzucić, wogóle tam starsi ludzie to takie pierdółki zbierają w stylu figurki, obrazki itp. Może jakiś ładny pierścionek dla tej babki z bursztynem - nie za drogie tez można znaleźć, oczywiście jeśli lubi. Słodycze polskie ładnie zapakowane: mieszanka Wedla w ładnej puszce z Chopinem czy inne takie. Może być też nalewka. Zapytaj mamy jakie mają gusta i jaki tryb życia prowadzą.

Gość hjgffgkj
te portrety to moze ostatecznosc:) i jesli juz to je wyhaftuje bo oni lubia takie pierdoly..

a likier Goldwasser - ten z drobinkami złota. Słodki i dobry :) Moja koleżanka zawsze kupuje znajomym jak wraca do Niemiec.

Gość hjgffgkj
o!to juz cos!na pewno bedzie to likier(zapisze nazwe;))i slodycze.. dalej mysle ..:) fakt,swiat zwiedzili caly,w Polsce tez byli..ale w koncu takie albumy,ksiazki zawsze mile widziane. mieszkam we Wrocku(okolice)wiec bursztynu raczej nie uraczysz;),ale jak wyzej:album o tym miescie pikna rzecz:)>

Gość hjgffgkj
poczytalam o likierze (google,bo ja wioskowa dziewucha jestem i nie slyszalam o tym)-prawdziwie polski trunek,fajnie:)dzieki:)

Gość gitowiec
Niemiec wcale nie ma wszystkiego i z natury jest chytry ale można do nich trafić i wiem jak należy to zrobić , dla Niemca prezent to jest prezent i nie koniecznie musi być aż taki osobisty , zatem proponuję dla niej : - drewnianą szkatułkę na drobiazgi jubilerskie - skszyneczka mała z szufladami i kupisz na allegro za 50zł. musisz wiedzieć, że Niemki bardzo cenią sobie wyrób ręczny :) dla niego: - jak zobaczy naszą ŻUBRÓWKĘ z trawką w oryginalnym pudełku to aż się posika ze szczęścia :) można również nagrać nasze Polskie biesiady na płyty i będą skakać przy tym jak przy czeskiej polce :)

Gość hehehehehe he
Miód pitny - dwójniak - tego nie mają :D Zubrówka - tez nasz alkohol ;) Powodzenia - daj czadu ! :P

No widzisz , jak zwiedzili świat to taki album o miejscu w którym nie byli bedzie im sie na pewno podobał. Tym bardziej, ze słyszałam, ze Wrocław to piękne miasto.

Gość hjgffgkj
zubrowka bedzie,ale mamy zamiar ja przytarac...dla siebie;) a im polac przy okazji;)

Gość gitowiec
Tak nie wolno, dyplomatycznie będzie pokazać ZUBRÓWKĘ , że jest dostępna i niech Niemiec postara się o kieliszki na tacy przyniesione, to właśnie Niemiec powinien otworzyć ŻUBRÓWKĘ i polać wszystkim oraz podać 'toast' , czy kumasz ?

Gość hjgffgkj
bez przesady:)to mial byc zart z tym polaniem:) czy kumasz?