Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elni26

ślub 15.08 problem z mszą!!!!

Polecane posty

Gość elni26

Salę znaleźliśmy super, zespół też to się dziś okazało że ksiądz w mojej parafii nie udzieli ślubu bo są wakacje i jest mało księży a te msze co sa mają już swoje intencje:/. Czy ktoś ma podobnie? Co zrobić? Chodzę z kościoła do kościoła...

Gość jagooo
najpierw mogliscie isc do ksiedza przed zalatwianiem wszystkiego...ale z drugiej strony co to za wymowka ze nie udzieli bo sa wakacje...on nie ma wakacji tylko dzieci...

Gość elni26
tylko że najwększy problem z salą i z orkiestrą... myślałam że dla księdza nie problem zrobić dodatkowa mszę... a w wakacje mają mało księży. Trochę się zawiodłam na nich... ksiądz oczywiście nie ma obowiązku dać ślubu?

Gość TO CHORE
jak ksiądz moze odmówić udzielenia ślubu z powodu wakacji?? to oczywiste, ze najpierw załtwia się salę, a potem mszę. Poszukajcie innego kościoła, nie ma wyjścia. Powodzenia

Gość jagooo
ja bym wlasnie najpierw do ksiedza poszla...skad wiesz czy termin ktory cie interesuje nie jest juz zajety??no i potem nie ma takich jazd jak ma autorka

Gość elni26
ale jak zaczniesz dzwonić po salach to się okazuje że na przyszły rok już nic nie ma tylko koniec listopada i grudzień... no wszystko się powinno zgrać ale widać nie jest tak w życiu...

Gość elni26
jutro uderzam w kolejne parafie ale juz sie boje:)

Gość jjjjjjj
no wiesz to trzeba wczesniej pomyslec a nie na ostatnia chwile

Gość do jjjjjj
a co listopad to jest "na ostatnia chwile" ?

Gość jjjjjjj
skoro slub ma byc w przyszlym roku to wybacz pozno sie obudzilas

Gość elni26
trudno aby planować slub kilka lat wczesniej. a co to za problem dla księdza zrobić mszę? Uważam że zaden ale moge się mylić... poza tym do sierpnia daleko.

Gość jjjjjjj
wiesz nie kilka lat wczesniej...bylo tu wiele takich topikow gdzie dziewczyny pisaly ze rezerwowaly wszystko z 2 letnim wyprzedzeniem bo pozniej juz nie bylo terminow...moja kolezanka rezerwowala termin 1,5 roku przed slubem...a do sierpnia wcale nie jest tak daleko

Gość elni26
trudno żeby planowac cos cale lata.. dla mnie to bez sensu... chodzi o to że może nawet w inne święto np w grudniu tez mogą byc msze zajęcte innymi intencjami.. masakra jak dla mnie:P

Gość jjjjjjj
skoro dwa lata to dla ciebie cale lata to powodzenia...ale sama widzisz jakie masz problemy...to wynik twojej bezmyslnosci i awersji do planowania czegos kilka lat przed

Gość pewnie mu chodzi o kase
zapłać mu więcej

Gość moim zdaniem tyle
miesiecy przed slubem to dobry czas na szykowane wszystkiego... ja tez mam slub podobnie jak Ty... 16.08.08 i mam tylko zalatwiona sale... za kilka dni ide dopiero zobaczyc co z kosciole i mam nadzieje ze da sie zalatwic :) jak ktos nie planuje daty slubu z 2 letnim wyprzedzeniem to jak ma niby wczesniej cokolwiek zalatwiac? My o slubie zadecydowalismy jakos tydzien temu z sala nie bylo latwo ale jest :) i mysle ze z kosciolem bedzie podobnie :) poza tym dla mnie jest troche smieszne zalatwianie wszystkiego z dwa lata przed slubem... :) no ale kazdy robi tak jak chce eleni26 zycze powodzenia jutro! na pewno da sie cos znalezc :) moze w razie co wezmicie sobie jakas nietypowa godzine :) dobrze byloby jakbyscie trafili na fajnego ksiedza to pewnie nie zrobi problemow :)

Gość elni26
ciekawe czy wszystko w zyicu tak planujesz wlacznie z wlasnymi narodzinami, bezmyslna jestes sama piszac takie rzeczy, dziekuje za taka pomoc.

Gość elni26
moim zdaniem tyle-dzieki :)

Gość jjjjjjj
o co ci chodzi kobieto??twoj slub twoj problem...a ze masz mozg jak malpa to trudno...tak na marginesie raczej nie da sie zaplanowac wlasnych narodzin glupia cipo

Gość elni26
moim zdaniem tyle-dzieki :)

Gość elni26
moim zdaniem tyle-dzieki :) i mam nadzieję że bedzie tak jak piszesz:)

Gość elni26
ciekawe czy wszystko w zyicu tak planujesz wlacznie z wlasnymi narodzinami, bezmyslna jestes sama piszac takie rzeczy, dziekuje za taka pomoc.

Gość elni26

Gość jjjjjjj
o co ci chodzi kobieto??sama zjebalas sprawe i sie czepiasz...no ale skoro mozg masz jak malpa to juz nie moja wina...tak na marginesie nie mozna zaplanowac terminu swoich narodzin glupia cipo

Gość elni26

Gość elni26

Gość jjjjjjj
o co ci chodzi kobieto??sama zjebalas sprawe i sie czepiasz...no ale skoro mozg masz jak malpa to juz nie moja wina...tak na marginesie nie mozna zaplanowac terminu swoich narodzin glupia cipo

Gość elni26

Gość elni26
moim zdaniem tyle- dzieki za slowa otuchy mam nadzieję, że coś się uda znaleźć:) jutro się odezwę:)

Gość elni26
moim zdaniem tyle- dzieki za slowa otuchy mam nadzieję, że coś się uda znaleźć:) jutro się odezwę:)