Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aleksandraalaaa

serkowate upławy i pieczenie pochwy

Polecane posty

Gość aleksandraalaaa

już kiedyś zdarzyło mi się cos podbnego i kupilam w aptece bez recepty takie czopiki pochwowe z aloesem chyba..ale kurcze nie pamietam ich nazwy... takie do 10 zł, moze ktos kojarzy? albo poleci jakis inny specyfik? z góry dzięki za odp :)

Gość dontyouknow3
te objawy to najprawdopodobniej grzybica pochwy...najlepiej zapytać ginekologa...gałki z propolisem i Clotrimazolum do smarowania (są też takie globulki ale na receptę już) pomogą ale najlepiej do lekarza 🌻

Gość parker
vagical-nagietkowe.spróbuj przez kilka dni(np.3)jak nie przejdzie,to lepiej idź do gina,bo wyglada to na grzybka;)

Gość parker
o wiem!clotrimazolum w czopkach dopochwowych,bo maść to wiele nie zdziała,bo jej nie mozna stosowac na śluzówke.kup ją,jest bez recepty,nie jest droga.

Gość aleksandraalaaa
myslalam, ze clotrimazolum wystepuje tylko w postaci masci :). dzieki, te tebletki to vagical! mowicie, ze to grzybek? :(:(:( no to ładnie..

Gość dontyouknow3
Lactowaginal-ja znam pod taką nazwą...a poza tym należy znaleźć przyczynę tego stanu. Przyczyną częstych grzybic i zapaleń może być niewłaściwa higiena, antybiotyki. ,,Noszenie bielizny ze sztucznych tkanin i zbyt obcisłych spodni też może mieć na to wpływ. A co z Waszymi partnerami? Jeżeli Wy macie grzybicę, to oni też powinni być leczeni, bo z tego że sobie wyleczycie jak oni będą ciągle przenosić na was bakterie. Miałam taka sytuację, że dostałam grzybicę od zapachowej prezerwatywy, a więc to kolejny czynni"...to znalazłam na necie

Gość parker
clotrimazolum nie wystepuje tylko w postaci maści,tez jako globulki dopochwowe,sa przeciwgrzybicze.kup w aptece.ginekolog Ci raczej nic innego nie poradzi.

Gość parker
vagical działa przeciwzapalnie,na Twój problem lepszy Clotrimazolum!

Gość aleksandraalaaa
wiem, ze parter tez sie musi leczyc. bede przez 4 dnio stosowala vagical, jak nie pomoze to ide do gina(chociaz i tak pewnie dla pewnosci pojde), zapytam co ma w razie czego chłopak stosowac. tylko boje sie ,ze seks w prezerwatywe stanie sie koniecznoacia.

Gość dontyouknow3
do parker...poradzi, jeśli to nie będzie grzybica-a np. stan zapalny wywołany ginekologicznymi schorzeniami typu nadżerka itp.

Gość aleksandraalaaa
a ile kosztuje clotrimazolum?

Gość parker
jasne,jednak objawy jednoznacznie wskazują na grzybka;)co do partnera i mozliwosci wzajemnego zarażania,to masz oczywiście rację.ale to juz trzeba sie udac do lekarza,po coś dla partnera.

Gość tez chce wiedziec
ile kosztuje ten clotrimazolum w czopkach??

Gość parker
no i nie było mowy o partnerze;)moze to nie był stały partner;)

Gość aleksandraalaaa
ale wicie co dziewczyny? w czerwcu mialam taka sama sytuacje i vagical pomogl! teraz to wrocilo i nie wiem o co chodzi.. czy ja mam grzybice caly czas i ona po prostu czasami sie "ujawnia"? :O

Gość parker
ale wiesz co,on jest jednak na recepte,bo to antybiotyk przeciwgrzybiczy.to lekarz musi Ci przepisac:( bez wizyty ani rusz.ale to moze lepiej,jak ktos zerknie fachowym okiem

Gość aleksandraalaaa
stały partner ;)

Gość dontyouknow3
Bez recepty nie dostaniesz globulek Clotrimazolum...jedynie maść... Maść tak 2-5 zł a globulki do góra10 złotych (może 5-8 -nie znam dokładnej ceny)

Gość parker
moze tak być!!!idź lepiej do lekarza .i koniecznei powiedz,ze miałas to wczesniej!!

Gość tez chce wiedziec
clotrimazolum w czopkach jest na recepte?

Gość aleksandraalaaa
mam masc i ona jest tylko do uzytku zewnetrznego, czyli w sumie nic mi to nie daje

Gość tez chce wiedziec
szkoda a co najlepsze nie na recepte ale dopochwowo?

Gość dontyouknow3
TAK NA receptę!!!!!!

Gość aleksandraalaaa
ale miedzy tym czerwcem a dniem dzisiejszym bylam na badabiu ginekologicznym, wiec mysle ,ze facetka by cos wykryla..

Gość dontyouknow3
tez chce wiedzieć szkoda a co najlepsze nie na receptę ale dopochwowo? CZYTAJ UWAŻNIE-pisałam GLOBULKI Z PROPOLISEM NIE są NA receptę-kosztują powyżej 10 złotych

Gość dontyouknow3
aleksandraalaaa...łooooooooo to troszkę czasu minęło-kąpiele w basenie też mogą być powodem drożdżaków...to popularne i kłopotliwe dolegliwości

Gość aleksandraalaaa
w takim razie jutro dzwonie do gin i umawiam sie na najbliszym termin, juz tych globulek nie bede kupowala. fajnie, ze jestescie :) 🌻

Gość dontyouknow3
na kafe jest cały wielki topic poświęcony Grzybicy Pochwy-i kobiety latami nawet się leczą bo są nawroty...może zaraz znajdę to wkleję link

Gość aleksandraalaaa
dzieki