Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenkaSliczna

czy oplaca sie grac na gieldzie ?jak sie do tego zabrac zeby sie wzbogacic?

Polecane posty

Gość malenkaSliczna

jak wyzej ,czy ktos wie ,czy ktos wygral? przegrani nie bardzo mnie interesuja ;) dajcie jakies wskazowki - jesli ktos oczywiscie zna sie na temacie

Sama lepiej się za to nie bierz, no chyba że siedzisz w temacie na bieżąco i naprawdę się na tym znasz. Polecam ci fundusze inwestycyjne, najlepiej akcji polskich lub akcji jakichś rynków rozwijających się. Akcje to największe ryzyko, ale opowieści o zbankrutowaniu w jeden dzień na akcjach to włoż między bajki. Fundusz lokuje pieniądze w różne firmy, nie tylko w jedną. Ale to też największy zysk, z tym że radziłabym nastawić się na dłuższy okres czasu, przynajmniej ze dwa lata. Aha, dochody z papierów wartościowych - jeżeli bawisz się w to sama - są opodatkowane i podlegają rozliczeniu na PIT-cie:) Ja po zainwestowaniu w akcje jeszcze przez tydzień miałam problemy ze snem, bo się tak bałam, ale teraz jest naprawdę OK:) Aha, i \"wzbogacenie się\" to nie jest najlepsze pojęcie.

Gość malenkaSliczna
hmm ,no coz ,zrobie tak jak mowisz ,no a pity - nie mieszkam w polsce

Gość monika34531
jeśli masz obawy, żeby zacząć grać na giełdzie to proponuję Ci system transakcyjny np firmy debarex. Jak dla początkującego inwestora jest to świetne rozwiązanie