Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja mam teraz zrobić

Nie nadaję się na studia, na których jestem...

Polecane posty

I nie mogę zrezygnować...ani nawet powiedzieć o tym nikomu :(

Gość nie gadaj glupot
ja rzucilam anglistyke po 2 roku i zyje:)

Gość do ..//
mozesz zrezygnowac, kazdy moze wolisz cale zycie siedziec w czym czego nie znosisz i nie potrafisz?

2. rok medycyna

Gość sosik
nie wydaje mi się,ze niema wyjścia z sytuacji- zawsze lepiej zrezygować niż być całe zycie nie spełnionym. Nie ma sytacji bez wyjscia. A dlaczego nie możesz zrezygnować, co studiujesz?

wydaje mi sie, ze kazdy chociaz raz mial takie chwile zawahania...czy dobrze wybralam? czy sie do tego nadaje? etc. etc.

ale nie mówięże nie chce tego robić tylko że się na takie studia nie nadaję :(

Gość nammz
nie marudz dziewczyno tylko wkuwaj

ja myslalem kiedys ze na studiach w koncu bede sie uczyl tego czego chce... ale znowu rozczarowanie.. tego co chce to nie potrafia mnie nauczyc wiecej niz wiem.. a znowu jakies glupoty.. nie potrzebne..

Gość sosik
2 rok to dopiero poczatek jesli jestes pewna że to nie to , lepiej zrezygnuj. Sama jestem na akademi- na farmie,ale ja wiem ze to to. Wiem tez żejak ktos tego nie lubi , to te studia to masakra , są bardzo bardzo ciężkie i nawet Ci co wiedzą ,ze to jest to mają chwile załamań . Ale zastanow sie czy jest to tylko przejściowe czy napewno .

cały zeszły rak tak miałam zawaliłam egzamin z anatomii rodzice mi powtarzali że będzie lepiej na 2. roku więc się jakoś trzymałam ale wcale nie jest łatwiej tylko przeciwnie :( nie umiem tego wkuć wszystkiego na pamięć szczególnie że jestem w grupie geniuszy którzy się wyśmiwają z gorszych :(

Gość leida
jak sie orietuje to te studia sa bardzo dlugie, wiem bo moja siostra na nie chodzi, ale ona chciala byc lekarzem od zawsze.wiec jesli uwarzasz ze nie chcesz sie w to bawic przez cale zycie,bo chyba powinno sie miec jakies powolanie do tego zawodu,musis nad tym pomyslec, czy widzisz sie w przyszlosci w fartuchu lekarskim.Ja bylam na socjologii i to nie bylo dla mnie,zrezygnowalam po 3 miesiacach,smutne nie??za bardzo stres mnie zrzeral:(

Dlatego ja mam opory przed wybraniem odpowiedniego kierunku, każdy wydaje mi się fatalny. A ja już coś mi się spodoba to wszyscy dookoła mi to odradzają i namawiają, do tych, których \"nie czuję\". Paranoja... mam powoli dość.

Gość jaka głupia
dostała sie medycyne i chce zrezygnowac wiesz dla ilu osób medyzyna jest niespełnionym marzeniem!

Głupio to Ty gadasz, to samo słyszałam od rówieśników i nie tylko jak dostałam się do renomowanego LO i miałam ochotę przenieść się do takiego \"normalnego\". Nie można tak podchodzić do sprawy.

Witam...wydaje mi sie ze autorka tego postu niema na mysli ze to ja nie kreci...tylko ze nie daje rady bo sa to choler... cięzkie trudne i długie studia...to nie kierunek gdzie uczysz sie tylko 2 razy w roku w czasie sesji tylko z dnia na dzien na kazde zajecia...wiem bo tez sie mecze na farmie

słuchaj dziewczyno ja jestem na medycynie ... wiem ze jest ciezko ale pierwsze dwa lata naprawde nic o ych studiach nie mówia ... to takie bezmyślne wkuwanie na pamiec coz po prostu trzeba to przetrzymac :( na trzecim roku zaczynają sie przedmioty kliniczne i dopiero wtedy mozna powiedziec czy to sa studia dla ciebie czy nie ... jesli chcesz leczyc ludzi i to bylo twoje marzenie to moze warto jeszcze poczekac? :)

no ja chcę być lekarzem ale nie potrafię tego wszystkiego wkuć na pamięć nic nie rozumiem z tego co czytam

i biochemia i fizjologia i wszystko :O dowiedziałam się jeszcze że mam koło u wariatki która nikogo nie przepuszcza :(

ee tam nie sugeruj sie takimi opiniami ... wszystkich przeciez nie uwali :/ a może masz kiepskie ksiażki ?? z biochemii polecam bańkowskiego - bardzo fajnie pisze u nas zalecany był harper ale przez to przebrnąc nie idzie :o a z fizjologii fajny jest konturek i stary mietkiewski :) a gdzie studiujesz ? :)

Gość ale pieprzycie
masz chwile zalamania bo zawalilas anatomie, ale powiedz mi zawalilas z wlasnej winy?? bo u nas po 1wszym wylecialo mase osob ktore taknaprawde nie bylo w niczym gorsze ode mnie, od wiekszosci ktora zostala gorsze albo mniej umialy... gdzie studiujesz??

w wawie biochemii uczę się z bańkowskiego z fizjo mam znać traczyka i skrypt tej wariatki właśnie a czyta się go jak jakąś pracę doktorską anatomięzawaliłam bo zabrakło mi jednej bazówki ale nie byłam geniuszem

Gość ale pieprzycie
to jak zawalilas egz z anat?? jestes na 2gim roku??

no zdałam we wrześniu

jak dla mnie to nie ma co podejmowac pochopnych decyzji ... a moze zmien grupe ? tak naprawde ludzie sa najwazniejsi :) nie ma co sie meczyc z nadetymi bubkami u nas tez jest jedna grupa tzw \"geniuszy\" i prawie wszyscy tam \"wyzej sraja niz dupe maja\" :D ale sa tez fajne grupy :D np moja :D

Gość ale pieprzycie
kochana ale jak zawalilas anat, co ma anat do drugiego roku?? my mamy obowiazujacego harpera, ja bankowskiego czytam zeby zrozumiec co jest w harperze.... skrypcik tez mamy na cw ale on jest bardziej pod katem klnicznym zrobiony wiec sie go fajnie robi bo to juz to co wszystkich nas interesuje to ja mam rade dla ciebie nie do pobicia wylalas juz smuty a teraz zapieprzasz sie uczyc ja mam jutro fosfor i wapn na cw i mam zal z tego a juz mam na styczen kolosa z DNA i zawalilam 1wszy termin z enzmow jestem w katowicach , slszeliscie cos o naszym prof gminskim?? czlowiek mozg ale ... szkoda gadac przez to biochemia u nas jest lgenda i horrorem, przez toz calych 6lat najgorszy jest 2... a na fizjo oprocz traczyka obowiazuje nas prof konturek

rachatłukum -------- a ty gdzie studiujesz???