Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość black..

jak to jest z ciaza w wieku 30 lat?

Polecane posty

Gość a czemu sie nabijacie ze
ktos jest starszy? nie rozumiem co to za wstyd.

no tak :D ale dzieciaki też sa dobre jak mam iść na wywiadówkę, to moja tez mi mówi - tylko ubierz się jakoś normalnie, nie jak stara babeta :D no ale bez przesady, bluzki przed pępek nie ubiorę każdy by chciał mieć matkę moderną, ale nie zawsze się da...

Gość o ludzie...ccc
Rafinka..proponuje dorosnac ,na Twoim miejscu nie staralabym sie o dziecko,po co mialao by sie potem wstydzic ze ma tak glupia i ograniczona matke:O

Nie nabijamy się dlatego że jest starszy, tylko dlatego, że te panie mają specyficzny spodób myślenia. Te starsze właśnie. Generalnie myślą, że ich dziecko jest pępkiem świata, wszystko im źle, nauczyciele są do dupy, ich dziecko jest traktowane niesprawiedliwie, wszyscy są winni tylko nie ono itp. Zawsze mają jakieś ale, jeśli chodzi o organizację imprez, wycieczek, nigdy nie podoba im się plan lekcji itp. Młodsze nie mają takich problemów, nie sa tak skupione na dzieciach. I nie są takie w nie zapatrzone. Nie generalizuję oczywiście, ale chodzę na wywiadówki (łącznie z przedszkolem) od 12 lat i to się potwierdza. A już szczególnie, jeśli dziecko starszej matki jest jedynakiem :O

Rafinka wg mnie wysmialas czyjas starosc. Zwroc uwage ze to ze te babki sie na sile odmladzaja to ze strachu wlasnie ze z powodu swego wieku beda traktowane przez spoleczenstwo z pogarda. u nas starsi ludzie sa skazani na spoleczny niebyt, wszyscy ich lekcewaza bo to niby "moherowe berety". Przykro mi jak widze lzy w oczach mojej 90letniej babci jak oglada wiadomosci i slyszy takie epitety. a te 60letnie babki jak maja chec niech nosza i roznowe bluzki, nie musza ci sie koniecznie podobac. juz pomijam fakt ze kazdy z nas bedzie kiedys stary, ale nie zal wam waszych najblizszych? babc, dziadkow? czasem rodzicow??? litosci

Gość dopisuję się jak poczytasz
MOŻNA BYS STARYM A GUSTOWNIE UBRANYM TO PO PIERWSZE A PO DRUGIE JESLI NIE BĘDZIESZ ZAWĘŻAĆ MYŚLENIA I POMYSLISZ GLOBALNIE TO ZROZUMIESZ O CO RAFINCE CHODZIŁO.. KOBITO ZAUWAŻ TEN DYSTANS

Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 27 lat ciąża książkowa, ale poród z problemami za to teraz mam kochaną 3,5 latkę nagroda za wszystkie problemy w czasie porodu, a teraz ukonczona 30 i jestem w 28 tygodniu drugiej ciąży tym razem od 10 tygodnia na zwolnieniu ale może i dobrze mam dla Karolci więcej czasu i mam nadzieję że poród będzie bardziej bez problemowy. Fakt jestem bardziej nadopiekuńcza niż moja 22 letnia koleżanka, ale taka już jestem.

A co ja wyśmiewam? Przeciez też jestem stara matką, nie? :D I też będę mieć taki problem. No może trochę mniejszy, bo teraz starych matek pełno. Chodzi mi o to, że są upierdliwe, że nie karcą dzieci, nawet, jak na to zasłużą, a wręcz przeciwnie. Kiedyś było tak, że rodzice wychowywali, a dziadkowie rozpieszczali i na wszystko pozwalali. A jak matka przejmuje funkcje dziadków (bo jest już w wieku zbliżonym i z racji tego dziecko prawdziwych dziadków może nawet już nie ma) to .... Mam nadzieję, że mi tak nie odwali..

nie smiesz mnie ty od globalnego myslenia. to ze miala moze na mysli cos innego nie zmienia faktu ze nabijacie sie z kogos bo ktos ma wiecej lat niz wy. poza tym nie lubie generalizowania a niestety robicie to w kazdym prawie poscie.

dopisuję >>>> o właśnie - można być ubranym gustownie i stosownie do wieku :) tylko te matki nie chcą się przyznać do wieku, ot co.... wydaje im się, że są młodsze niż są. Ale nie zachowują się tak.

Rafinka tobie juz nie musi odwalac:)

spadam bo nudna jestes. mozesz pisac te swoje "madrosci" dalej

Gość dopisuję się jak poczytasz
widzisz rafinko ja wiem o co tobie chodzi nie podejmuję się przekładania na polski pozdrawiam

dopisuję >>> miło, że mnie ktoś rozumie :D ale to się albo rozumie albo nie nie da rady wytłumaczyć przeważnie stare matki nie rozumieją :D:D:D Toż one są młode! :D:D:D

Gość żabisko
Rafinko, niesmacznie mi się zrobiło po twoim poście. Piszesz, ze "nabijasz sie z kumpelami" z tych babek. A moze ich dzieci chca, zeby matka sie ubrała nie w beret i płaszcz pachnący srodkiem na mole, tylko własnie w wesołe ubrania i kolory ? A moze im tak po prostu sie podoba ? Właśnie tak u nas jest - ludzie starsi sa skazani na nieby społeczny, jak to ktos wczesniej napisał. Mają sie ubrac na szaro-buro, załozyć beret i nic nie mówic, bo "juz swoje przezyly". Miałam taką babeczke na studiach, po twarzy i skórze bym powiedziała - 55 lat, ale figura jak u nastolatki i generalnie kobitka w dechę. Jajcara, o młodym umyśle. I własnie zakładała miniówy i różowe albo błękitne tshirty - i to jej sprawa. Wygladała fajnie, wesoło. To, co sie ma na sobie, jakos człowieka ukierunkowuje. Jak ktos sie nosi na szaro i brązowo, w spódnicach do kostek i golfie, to tez sie czuje jak nieatrakcyjne, przebrzmiałe pudło. Daj ludziom życ. Nie chciałabym, żeby moja mama miała tak ciasne horyzonty i uczyła mnie podobnego swiatopoglądu

Gość Magdalena30
Rafinka odnosze wrazenie ze musisz sie dowartosciowac pomaranczowym nickiem i gadasz ze soba?

Gość Magdalena30
i wybacz ale ja nie wiem co chcialas powiedziec ale wiem co POWIEDZIALAS. Wrozka nie jestem choc moze moja aparycja moze mylic:) i wiesz mysle ze to zakompleksionym babkom przeszkadza ze kobieta 40 czy 60letnia ubiera sie kobieco, wesolo. Przyznaj sie w glebi duzszy obawiasz sie ze wyglada lepiej niz ty mimo wieku? a moze ze ty w jej wieku nie bedziesz tak wygladac albo ze nie bedziesz umiala sie z uplywem czasu pogodzic? tak pytam, bo staram sie nie dopuscic do siebie mysli ze przemawia przez ciebie zwykla glupota

Gość żabisko
tez nie wiem za bardzo, jak one by sie miały niby ubierac "stosownie do wieku" jak to jest stosownie do wieku ? gdzie sa prepisy na ten temat ?

Jasne, zgodzę się z Tobą! Właśnie, żeby to jajcary były! Ale to takie paniusie z buzią w ciup, patrzące na \"gówniary\" wzrokiem pełnym pogardy, wzdychające nad niekompetencją nauczycieli. I nad tym, że składamy się na prezenty dla dzieci po 20 a nie po 200 zł. I że wycieczka jest nad morze a nie do Paryża. Krytykujące wszystko. Oczywiście nie wszystkie. Ale w większości. Kumasz? Ależ ja nie mam nic przeciwko starszym ludziom! Moja kumpela z pokoju ma 63 lata! I często ryczymy ze śmiechu. Jest zaxxxxbista! Ale jest normalna. Może dlatego, że ma już wnuki jak moja córka :D:D:D

Gość żabisko
a myślisz, ze one nie widzą, że sie z nich "nabijacie"? i co, może mają sie wam jeszcze przymilac ? mieszkam w Niemczech, chodzę na aerobic i na hiszpański i mam w swoich grupach sporo osób własnie w wieku ok. 50-60 lat tutaj osoba w tym wieku czerpie z życia, a nie przyjmuje do wiadomosci, ze już wybrzmiała i ma siedziec w kącie; kazda jedna babka z kursu nosi pastelowe ubrania, bo ciemne podkreslają wory pod oczami i zmarszczki; i wygląda sie smutno i nieładnie; i BARDZO DOBRZE, bo świat inaczej by był szary i smutny

Gość Magdalena30
to nie wypowiadaj sie jakbys miala, bo tak to wszystko brzmialo. naprawde.

Gość Magdalena30
no a jak masz 30 lat, to do 40 tylko dychy brakuje.

Praktycznie nigdy nie pisze pod pomarańczowym nikiem, niby dlaczego? Magdalena, a co niby głupotą nazywasz, hm? Ocenianie innych ludzi na podstawie ich zachowania? I kojarzenie tego z faktami? Myśl sobie co chcesz, ja zdania nie zmienię. A gadanie o kompleksach...:O to takie typowe dla ludzi, którzy nie rozumieją czyjejś wypowiedzi :O ja tam nigdy nie miałam i mieć nie będę :)

Gość ludzieee
czy Agnieszka Fitkau-Perepeczko, jest żałosna, śmieszna w swoim stylu ubierania? Ja uważam że jest świetna! Tak powinny wyglądać kobiety w jej wieku!!! WSZYSTKIE! I mieć taką radość życia... proszę was nie obrażajcie nikogo ze wzdlędu na wygląd-możecie się nieźle przejechać...

Gość Magdalena30
Rafinka zwroc uwage ze nie tylko ja tak zrozumialam twoja wypowiedz, ale wiecej osob. Wez pod uwage ze moze to ty niejasno formulujesz mysli.

Gość Magdalena30
Fitkau jest bombowa babka. przelamuje pewne stereotypy gniezdzace sie w naszym spoleczenstwie. i chwala jej za to.

A wiecie, że Perepeczko bez stanika chodzi? :D Czytałam kiedyś z nią wywiad. Ale ona fajna jest, uśmiechnięta, nie skrzywiona. To uśmiech i życzliwość czynią ludzi młodszymi. Chyba :D

Gość ludzieee
no właśnie! czy nie powinno byc takich kobiet wiecej? uśmiechniętych, wesołych mimo swoich lat? Czy 60 latka ma tylko zajmować się wnukami i nacierać męża ketopromem?

No właśnie. A te baby skrzywione sa. Dlatego ich nie lubie. Tylko jedna starsza babka jest fajna. taka stonowana, ale miła. Jej córka dobrze wychowana, grzeczna.