Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meryen

F I N L A N D I A !!!!! jacy sa Finowie, kultura obyczaje wszystko.....

Polecane posty

Gość a Estończycy
wie ktoś?

Gość fan Finlandii
Finowie są zamknięci w sobie i nieśmiali. Bez flachy to sobie z Finem nie pogadasz. Ale język mają piękny...

ja jestem od niedawna zakochana w tym kraju....cche wiedziec wszystko...

Gość mam ciocię w finlandi
jestem tam co rok :) ostatnio była tam strzelanina w szkole niedaleko miasta mojej cioci :( na forum będę za 30 min więc jak chcesz podyskutować to zaczekaj ;)

Gość kokoszka smakoszka
Estończycy są przystojni jak diabli, a Finowie? Nie mam pojęcia. Chyba spokojni:)

no i jestem :)

Gość idz sobie pomyszkuj
na www.aurinko.krap.pl Co moge Ci napisac mieszkam tu ponad 2 lata i jest cudownie a o tym jaka jest Finlandia to mozna ksiazke napisac a nie post :D Przyjedz to zobaczysz :)

Gość ijuz
idz sobie pomyszkuj ,a jak tam z praca

Gość idz sobie pomyszkuj
Z praca jest zupelnie inna sytuacja niz np w Anglii czy Szwecji. O prace ogolnie jest trudno jezeli nie zna sie finskiego. Natomiast jezeli jest sie wasko wyspecjalizowanym - spawacz, naukowiec, inzynier to nie trzeba bedzie duzo czekac

hop!!!! a napiszcie o ludziach jacy sa....wszystkochce wiedziec!!!

Gość idz sobie pomyszkuj
ludzie sa... wspaniali - owszem malomowni i niesmiali na poczatku ale gdy pozna sie ich blizej sa po prostu kapitalni :) Mowia wszystko prosto z mostu sa szczerzy weseli i popic sobie lubia :) Mam jednego udomowionego wiec studiuje doglebnie ich zachowania :P

Gość mrukacz cichy czesty
Wynika z tego,ze wszyscy sa cudowni---oprocz waszego wlasnego narodu-Polakow,oczywiscie.Nie dziwi was to?

ale sa niesmiali czy jak?? czy poprostu otwieraja sie tylko dla przyjaciol jak kogos poznaja blizej?

Gość Kaska_19_
kobiety otwieraja sie na mezczyzn-raczej

Gość idz sobie pomyszkuj
a czy ja narzekam na polakow? Skoro jestem polka to pewnie powinnam byc tylko z polakiem? Dlatego dla dobra polskiej rasy na emigracji skazana jestem na samotnosc lub niespelniona milosc...Gratuluje logiki... Sa po prostu zamknieci w sobie i otwieraja sie dopiero gdy sie z kims zaprzyjazniaja.

a jak tam z pogoda?? chyb aciagnie od bieguna co?? zimno jest>?? szybko pewnie robi sie ciemno??

Gość mrukacz cichy czesty
oczywiscie slusznie mnie zrypalas.Przeciez jak moglem byc takim glupcem i nie wiedziec ze jestes za granica.Przeciez taki tuman ze mnie ze az mi wstyd.Poza tym,wystarczy poczytac forum.Tutaj to-takze,zeby takie opinie wlasnie uslyszec.Zatem moje zdanie bylo calkowicie nieuprawnione.

to znowu ja :) pogoda jest nawet niezła bo nie jest tam bardzo mrozno biorąc pod uwagę że kraj leży na północy.Tam gdzie byłem na południu jest znośnie ;)

cieżka sprawa bo oni milczą jak nie mają nic waznego do powiedzenia. ja sie tak spotkalam . no chyba ze po wódce:D Ta cisza bywa jednak niezręczna. i kultywują dziewice:D W Helsinkach jest nawet specjalna restauracja dla nich.hehe

jeny tak wam zazdroszcze....ogladam fotki finlandi i pekam z zazdrosci....a poza tym ci finowie sa tak diabelnie przystojni:*

Gość idz sobie pomyszkuj
madchen to ciekawe bo oni tu maja dziewice na wymarciu- daj namiary pojde sprawdzic zanim calkiem wygina :P