Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anecia007

tabletkach anty... diane 35 ??

Polecane posty

Dziewczyny co myslicie o tabletkach anty... diane 35 ?? czy sa one dobre aby zabezpieczyc sie pzred ciaza... ??

Gość passatka
Brałam je przez jakies 5 lat i nie zaliczyłam wpadki. Ważne jednak czy jest potrzeba byś brała właśnie te pigułki. Diane to nie jest typowy lek antykoncepcyjny. To lek obniżajacy steżenie męskich hormonów (androgenów). Zazwyczaj zażywają go kobiety z hirusytyzmem (nadmiernym owłośieniem). Efekt antykoncepcyjny to efekt dodatkowy leku. Jesli nie masz problemu z nadmiernym owłosieniem lek moze spowodowac nadmierne wypadanie włosów. Najlepiej gdy gin zleci badanie na profil hormonalny i na tej podstawie wybierze tabletki.

To lekarz musi ocenić czy są to tabletki odpowiednie dla Ciebie. Diane 35 przede wszystkim pomaga zwalczyć nadmierne owłosienie i pozbyć się trądziku. To nie są tabletki typowo antykoncepcyjne. Są zarezerwowane przede wszystkim dla kobiet, które nie dość, że chcą pozbyć się trądziku, to jeszcze chcą się zabezpieczyć. Jeżeli nie masz problemów z cerą, to lekarz na pewno nie zapisze Ci Diane, bo po co? Jest wiele lepszych, nowszych i mniej szkodliwych tabletek antykoncepcyjnych. Na pewno są tak samo skuteczne jak inne tabletki, ale podobno bardziej szkodliwe. Ja brałam krótko.

Gość Ola288
Czy wie ktos czy moge brac Diane35 z Verospironem i nie wpłynie to na antykoncepcyjność Diane35?